Банер
ПЕСЕНТА НА БОЯН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ - ПОСЛАНИЕ 109
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 15 Януари 2007 00:00
За всяко нещо под слънцето голямо или има лек, или няма!

Послание 109

Париж, 10 декември 2006 г.

Писмо до Джоу, криябанка от Сиятъл (САЩ)

Беше приятно да проведем този прекрасен разговор по телефона, въпреки трудната ситуация, в която сега се намира твоят личен семеен живот и въпреки огромното разстояние и часовата разлика между Сиатъл (САЩ) и Париж (Франция). Колко красиво се случи експлозията от радост и смях в тялото ти, когато Шибендо каза:

За всяко нещо под слънцето голямо

или има лек, или няма!

Всяко явление в проявеното измерение на съществуването е временно. То възниква, задържа се за кратко и накрая приключва. Дори звездите, родени в космоса, съществуват милиони години, но накрая умират в „черна дупка”. За всяко нещо промеждутъкът на съществуване е различен.

Можете ли да медитирате върху нетрайността, без да бягате в двойствеността между наблюдател и наблюдавано? Тогава ще откриете, че никъде няма нищо лично. Всъщност в изключителната дълбочина на тази холистична медитация енергията на истинността е така огромна, че дори „аз” и „мен” изчезва напълно като отделено емоционално и чувствено средство за привързване или отхвърляне!

И тогава внезапно си изложен на всепроникващата Интелигентност (Чайтаня), която може би е почвата, където продължава безспирната игра (Лила) на сътворение, съхранение и смърт! Но самата Интелигентност остава непроявена и непознаваема! Защо?

Всяко нещо, което има начало, има и край, то е ограничено и непостоянно, проявено и познаваемо. Следователно това, което няма начало и край, това, което никога не се е раждало и никога не умира, това, което е безгранично и безкрайно, това, което е Живот и Интелигентност, трябва да остане непроявено и непознаваемо. Тази истина е Бог! Обаче Бог не е истината, той е само фалшива измислица и формулировка на идиотския мит, наречен ум, състоящ се от ламтеж, лековерие, вина; страх, фантазия, отчуждение; отчаяние, заблуда и зависимост; системи от вярвания, фанатизъм и жестокост!

Така че, когато Истината-Бог ви прониже както удар на светкавица, тогава вашето тяло, кръвните ви клетки и костният ви мозък знаят без никакво знание! Тогава животът във вас приема без никакво преживяване! Това е абсолютна свобода от ума, въпреки че паметта работи и то с изключителна острота и точност при извършването на ежедневните задачи.

Така че, за бога никога не медитирайте върху Бога! Нито върху „Не-Бога” на будистите, джайните и комунистите, нито върху „Единствения Бог” на юдеите, християните или мюсюлманите, нито върху „Многобройните богове” на хиндуистите! Просто миг след миг осъзнавайте истината за това, което е, за непостоянността. Не търсете „това, което трябва да бъде” освен в света на техниката. Универсдалната Интелигентност (Кришна) ви поддържа. Това е фундаменталната постоянност. Нищо друго не е постоянно.

Джива Бхутам Махабахо Яиедам Дхаряте Джагат

(Бхагават Гита VII : 5)

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .