Банер
44XNXDG_-PQ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ - ПОСЛАНИЕ 41
Написано от Маг Селена   
Неделя, 14 Януари 2007 00:00
Свободата от мисълта е най-висшата мъдрост, най-великото просветление!

Послание 41

Париж, 14 декември 2006 г.

Преведено от оригиналното послание на хинди по молба на българските криябани

за последващ превод на техния език.

Феноменът Крия Йога произтича от Свадхая, а Свадхая разцъфтява от виждането без търсене, т.е. виждане, при което няма виждащ, а само обект на виждане! Енергията на цялостното виждане е толкова голяма, че прекъсва по естествен начин разделението между виждащия и видяното! Това е Сакши Бхава (поведение на свидетел) – едно от трите основни учения на Крия Йога. О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога бъдете Сакши от самото начало! Оставете правещия, а не правенето. Бъдете достъпни за безпристрастно проникновение за себето. Не преповтаряйте, не бъдете отречени, а бъдете преродени! Бъдете в чистото действие, бъдете Сакши!

 

Актът на отричането, който е пълен с дейности на “Аза”, е само лицемерие. Това отричане е фалшиво, тъй като вони на лукава пресметливост и на боклука на себе-възхваляването. Какво е това отричане, което кара някой да се откаже от краткото и сладко име, дадено му от родителите, за да се окичи с удивяващо дълго име като например „Хималайски аватар и йога … Бабаджи Махарадж”! Какво е това отречение, което вдъхновява някого да стане върховен шеф на мултимилионен „Ашрам” (всъщност концентрационен лагер, а понякога дори бордей!), след като напусне нормалното си семейство? О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога бъдете будни, бъдете Сакши.

 

Бхагавад Гита ни води от по-долното стъпало на човешкото към човешкото и след това към божественото, от Дуриодхан към Арджуна и след това към Кришна, от безмисловността към мисълта и след това към „не-мисълта”, от липса на ум към ума и след това към „не-ума”.

 

Свободата от робството и принудата на мисълта и ума, означена като „не-мисъл” и „не-ум”, не е безмисловността и безумието на глупостта. Тази свобода от мисълта е най-висшата мъдрост, най-великото просветление. “Не-мисълта” е божествена – тя не е нито удоволствие, нито угнетеност. О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога, не бъдете ненаситни и развратни, не се отдавайте на постене или отшелничество, бъдете в свободата и разбирането, бъдете Сакши.

 

Адхиатма е Атма + Адхиан. Свадхая е Сва + Адхиа. И двете имат еднакво съдържание, еднакви значения; това ще рече – да се медитира върху егоцентричното движение на аза без „посредник” (медитатор). Свадхая е началото на Крия Йога. Няма никакъв смисъл да се прави Тапас (Крия) без Свадхая, без да се наблюдават мотивите, представите, вярванията, обуславянето, объркването, копнежът, гордостта, желанието, експлоатацията, страхът, скръбта! Без да бъде съпътствана от Свадхая, Крия (Тапас) ще създаде съпротива или скука, или ще възбуди условните рефлекси и амбицията. Разбирането на необходимостта и ненаситността ни въвежда в доверието, интеграцията, будността, отдадеността и Сакши Бхава. О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога и в името на Ишвара Пранидхан, не се превръщайте в закоравели, професионални, повтарящи и имитиращи “Крия Йоги”! Бъдете Сакши.

 

О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога, заради възприятието на цялостното съзнание, престанете с глупостите, като себевъздигане, себе-разширяване, себе-налагане, себе-възхваляване, себе-преустройване, себе-променяне, себезадоволяване, себе-измама, себе-подхранване, себе-контрол, себе-измъчване, себе-потискане, себе-угнетяване в името на себе-реализацията, себе-развитието и себе-просветлението! Вместо това наблюдавайте “това, което е” с мъдрост и твърдост. Изследвайте внимателно “това, което е”, директно, без принудата, предубежденията и противоречията на минали „преживявания” и взети назаем „знания”. Просто бъдете Сакши.

 

О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога, оставете ритуалите, психологическите регистрации, гордостта, завистта, сравнението; елате в празнотата, в съществуването, във вечната радост. Престанете да събирате боклуците на писанията и проповедите, елате в истинността, елате при живата красота и благословия на свещеното неназовимо! Просто бъдете Сакши.

 

О, мои скъпи Крия Йоги, за Бога, моля ви разберете, че естественото състояние (състояние на равновесие след практикуването на Крия, което се нарича Параваща) е състояние на съществувание. Това не е състояние, призовано от изопачаването, изкривяването, изкусността и измамата на структурата на преживяването. Параваща е ненадейна, неочаквана, непредвидима, невъобразима, но осезаема трансформация на човешкото съзнание, която не е модифицирано продължение на старото неразбиране. Това е най-висшата религия, върховната мъдрост. Глупостите на духовния пазар не могат да прикрият тази мъдрост. Параваща е уникална и излиза отвъд порочната верига на причината и следствието. Тя не е вулгарно “постижение” на глупавия ум. Колкото повече търсите Параваща, толкова повече я губите! И тогава на основата на скалъпена и фалшива Параваща, вие (умът) ще мамите себе си и другите, и вие (умът) ще отворите бляскав магазин на духовния пазар!

 

Така че мои скъпи Крия Йоги, за Бога, бъдете в енергията на разбирането. Бъдете Сакши.

 

Достойнството на Крия йогата не е в неговата гледна точка, а в неговото възприятие, докато гледа, без да прави избор, без да класифицира, без да оправдава или осъжда. О, мои скъпи Крия Йоги това е Сакши Бхава. Бъдете само Сакши.

 

О, мои скъпи Крия Йоги, спрете надеждите и натрупванията. Тогава отречението става излишно!

 

Когато няма нито привързаност, нито ненавист, има абсолютен мир и любов. В Параваща има само действие, а не реакции, завист или състезание. Научете се да живеете без избор, без въвличане. Просто бъдете Сакши.

 

Истината е вашият всекидневен живот, вътре във вашето съзнание. Тя не е във вашите религиозни писания или „духовни” или „окултни” книги. От писанията, книгите, „гурутата”, „учителите”, „аватарите”, „божиите синове”, „пророците на Бога”, „тиртанкарите”, „будите”, „муртитата”, „бхагаваните”, „парамахансите”, „свамитата”, „анандите”, „гиритата”, „сарасватите”, „ятите” и т.н. вие ще получите само объркващи идеи, стоки за приспособяване и измислени утешения, които да ви дадат нова ориентация, ново учение, ново изпълнение и любезно да увековечат вашето его, макар и прикрито. Но за да бъдете отворени за истината, за “това, което е”, трябва да се случи взрив, експлозия, докато се намирате в състояние на Сакши, в измерението на Свадхая, Тапас и Ишвара Пранидхан или с други думи, в измерението на недуалистичното изследване, експериментиране и просветление. Религиите, възникващи от писанията, са саботирани от “идеи”, теологии и “Аза”, които скриват истината и водят до появата на различни спорове и на културата да убиваш и да бъдеш убит. Писанията са ограничението и фанатизмът на взетото назаем знание, на битката и бруталността. Свободата от познатото минало е събуждане в “не-ума”, в Сакши.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .