Банер
11825554_1721680898043400_2978470291811099494_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЗАЩО МОЛИТВАТА НЕ ПОМАГА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 23 Януари 2007 00:00

"Божествения механизъм е дал възможността на човека сам да постига всичките тези неща чрез неговата свободна воля и право на избор ..."

- Селена, в редакцията много често получаваме писма от наши читатели, които споделят, че молитвите им, отправени към Бога, не им помагат! Можеш ли да обясниш защо се получава така?!

- Разбира се, че мога! Чрез молитвите си хората обикновено искат нещо било от светец, Ангел, Архангел или Бога. Обикновено те искат да им се даде здраве, семейно благополучие, просперитет в кариерата и т.н. ... и искат, и искат, и искат, а нищо не дават на самите себе си. Но самите те не знаят, че този набор от желания вече им е даден и то много отдавна ... още от самото им първозачатие от Създателя! Той е предвидил абсолютно всичко, от което ще се нуждае всеки човек и го е внедрил в неговата жизнена матрица. Друг е въпроса, че човека бавно и постепенно е деволюирал, и е забравил какво по-точно му е било дадено от Създателя. Следователно той е и забравил как сам може да постига всичко от което се нуждае! Излязъл е от собствения си житейски път, защото отдавна е потънал в забравата на собственото си невежество и незнание. И е започнал да греши ... в действията си, в постъпките си, в желанията си, чувствата и емоциите си, т.е. създал е порочен кармичен кръг. По принцип в живота на човека не е била планувана кармата, тя се появява впоследствие като защитен механизъм, както за самия човек, така и за самата Висша Духовна Йерархия.

Представяш ли си какво прави човека, когато се моли?! Горе-долу молитвата му изглежда по следния начин, „преведена“ на истински духовен език: „Господи, дай ми здраве, за да мога да правя отново всичкото онова, което увреди здравето ми! Дай ми семейно благополучие, за да мога да правя всичкото онова, което правех и преди да изгубя семейното си благополучие! Дай ми работа или пък издигни ме в кариерата ми, за да се сдобия с пари и да се чувствам задоволен и велик!“ Това вече е нахалство, лукавство, лъжа, измама и дълбока заблуда ... Е, дали Бог ще му даде всичкото това на молещия се, за да продължи да живее по същия начин, както е живял и преди молитвата си?! Не, защото Божествения механизъм е съвсем друг!!!

Божествения механизъм е дал възможността на човека сам да постига всичките тези неща чрез неговата свободна воля и право на избор ... Друг е въпроса, че човека се е превърнал в духовен мързеливец и духовен престъпник! И точно тук искам да добавя, че човека се моли не на когото и както трябва! Той има погрешни възприятия за Бога. Така например, хората възприемат Христос за Бог, но той не е бил никога Бог, и не може да бъде!!! Той просто е един от Възнесените Духовни Учители и е творение на Бога. Това ясно и недвусмислено е казано и от самият Христос, защото той самия говори за Отца си, т.е. за Бога или по-точно казано за Създателя. В източните науки Създателя го знаят като Брахман и така трябва да бъде наричан навсякъде по Земята, защото първоизточника за всички духовни познания идва от Индия, от хранилищата на високите Хималаи, където е бил обучаван и възпитаван и Исус Христос от неговата 13 г. до 33 му година.

- Селена, ти просто ме смайваш! Никога до сега не съм срещала човек, който да познава и вижда толкова дълбоко и вярно нещата, имам предвид твоите колеги. Значи ли тогава, че ако се моли човек на даден светец, той няма да чуе молитвите му и няма да му помогне?

- Аз нямам „колеги“ ... аз имам братя и сестри, при равностойно дадени им и на тях способности, също такива каквито са и моите, друг е въпроса, че те не ги развиват в правилната насока! Не си ли забелязала, че поне през последните 20-на години подобни молитви вече не действат или ако някоя подейства, то това наистина е чудо, ама това са изключително редки и уникални явления. Какво представлява светеца всъщност! Той преди смъртта си или възнесението си е бил най-обикновен човечец, който е полагал неимоверни усилия за своето духовно развитие. Светеца е живял в пълно единение с Бога и е резонирал на чистите Божествени вибрации, и когато е правел чудеса, не ги е правел лично той ... правел ги е Бог чрез него! И то само за това, защото светеца е бил достатъчно духовно чист проводник на Бога! После светеца бива издигнат в кумир от хората, които не са желаели да живеят според всички Божествени закономерности. Така светеца е бил неправомерно провъзгласен за съпритежател на Божествената сила, т.е. неговата същност е била идентифицирана и апликирана със същността Божествена! Много груба грешка човешка!

И така нещата се опорочават, както се опорочава и самата молитва, защото тя се превръща в низост и срамна просия. Всеки човек може да стане светец и да се доближи до Бога, стига да не робува на свръх развито си Его, стига да не проявява духовен мързел и безмерна алчност. Но никой не може да достигне никога Бога, камо ли да се идентифицира и апликира с Него! Много от клиентите ми плачат и казват:“Толкова ли съм грешна/грешен, че Бог не чува молитвите ми и не ги изпълнява?!“ Бог чува хорските молитви, но не чува техните покаяния, защото хората дори не се покайват ... защото човека е деградирал до такава степен, че мисли, че дори и Бог му е длъжник и поради това е длъжен да „изпълни желанията му в така наречените от него молитви“! Когато в една молитва присъства думата „дай ми“, „дарувай ми“, то тя вече не е молитва, тя в този миг се превръща в задължителна просия. Хората дори не знаят как да се молят, камо ли как да правят покаяние ... Тъжна и жална работа!

- Селена, а как човек може да се докосне до Бога, как може да живее в единение с него, както ти се изразяваш?

- Чрез духовен труд за самоусъвършенстването си, чрез специални духовни практики, които отдавна човека буквално се е постарал да забрави, и е станал роб на мъничкия си и прекалено ограничен ум! Забравил ги е, защото те не са му били изгодни, забравил ги е защото се е самозабравил в собственото си илюзорно величие, забравил ги е, защото те не са му носели всички земни удоволствия и блага ... и е потънал в блатото на невежеството, където колкото и да вика за помощ към Бога, толкова повече карма ще си трупа и толкова повече ще затъва в това блато, защото е потънал в собствената си бездуховна ленност. Една от духовните техники за единение и докосване до Бога, това е медитацията! Всеки може да се научи от Високо Посветен Учител как се прави правилно медитация и всеки може да започне да променя себе си в позитивна насока, променяйки собствените си вътрешни нагласи. Стига да има необходимото за това разбиране! Няма непостижими неща. Предпоследното изречение го оставям за дълбок размисъл на читателите!Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2022 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .