Банер
rIIV27M8qVc.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Бетовен убит от джи пи
Написано от Катерина Найденова   
Вторник, 11 Септември 2007 00:00

Виенски патолог обяви, че личният лекар на гениалния композитор Бетовен му е дал свръхдоза олово, което използвал за лечение, и така всъщност го е убил, пише журналистът Джордж Ян от Асошиейтед прес.

Други изследователи не са убедени в това твърдение, но няма спор по един друг въпрос – музикалният гений е бил в тежко здравословно състояние доста години преди смъртта си през 1827 година.
 
Предишни проучвания установиха, че композиторът е страдал от отравяне с олово – следи от метала са открити в проби от косата му, а по-късно и в костите му.



Тези открития засилват вярването, че интоксикацията може да е допринесла и дори предизвикала смъртта му на 57-годишна възраст.

Съдебният медик Кристиян Райтер обаче твърди, че има повече информация за случилото се, след месеци работа с проби от косата на Бетовен.

По думите му, неговият анализ, публикуван миналата седмица в Beethoven Journal, показва, че в последните месеци от живота на композитора, концентрацията на олово в тялото му е скачала всеки път, когато е бил подлаган на лечение от лекаря си – Андреас Ваврух.

Докторът се опитвал да го излекува от натрупаната течност в коремната област.

Смъртоносните дози олово доувредили и без това болния черен дроб на Бетовен и в крайна сметка довели до смъртта му.

Смъртта му е вследствие на лечението на д-р Ваврух", каза Райтер, който ръководи катедрата по съдебна медицина във виенския медицински институт.

Въпреки че не може да обвиняваме лекаря – как е могъл да знае, че Бетовен вече е имал сериозно чернодробно заболяване", допълни той.

Едва по време на аутопсията, извършена в австрийската столица на 26 март 1827 година, лекарите разбрали, че композиторът има цироза на черния дроб и оток в коремната област.

Според Райтер, в опитите си да облекчи страданията на Бетовен, личният му лекар неколкократно е правил пункции на стомашната кухина, а след това е покривал раната с компреси, напоени с крем, който съдържал олово.
 
Въпреки че токсичността на оловото е била известна на лекарите по това време, дозите, използвани в лечението с такива кремове, не би трябвало да са смъртоносни, ако човекът е достатъчно здрав.

Това, което докторът не е знаел, е, че Бетовен вече е имал много увреден черен дроб", заяви Райтер. 

Анализът на няколко кичура от косата на композитора показал, че съществуват четири основни случая на натрупвания на олово в организма му – в периода 5 декември 1826 година – 27 февруари 1827 година.
 
„Смятам, че смъртта му е причинена от прилагането на крема с олово, особено предвид факта, че той вече е бил доста болен", обясни Райтер.    
 
По думите му, пробите от косата обикновено не се смятат за много надеждни, за разлика от тези от костите.

В случая с композитора именно изследванията на костите затвърждават теорията, че Бетовен е починал от отравяне с олово – в тях са открити високи нива на метала, натрупани в продължение на години.
 
Според някои продължителното отравяне с олово се дължи на виното, което Бетовен е консумирал, а други казват, че като млад, той е пиел вода, съдържаща високи нива от метала.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .