Банер
veles-2.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАХАРИШИ ШИБЕНДО ЛАХИРИ - ПОСЛАНИЕ 42
Написано от Маг Селена   
Неделя, 14 Януари 2007 00:00
Една капка отрова в каната с мляко превръща цялото мляко в отрова!

Послание 42

Париж, 15 декември, 2006 г.

Преведено от оригиналното послание на хинди по молба на българските криябани

за последващ превод на техния език.


Любовта не е изпълнение (в леглото, парка или киносалона). Тя е радостно съществуване, естествено състояние, Параващтра. Любовта не е на ума. Тя не принадлежи на структурата за изживяване, тя е състояние на „не-враждебност”, „не-злонамереност”, „не-омраза”, „не-неприязън”, „не-антагонизъм”, „не-привързаност”, „не-приятелство” и „не-противоположности”. Любовта се появява, когато настъпи краят на противоположностите, на разделението в съзнанието, на ставането на някакъв, на фантазиите, на романтичните идеи, на ревността, на мотивите, на лукавите мисли, на помиряването и емоциите. Състоянието на не-ум е неприкосновеността на любовта, светостта на божественото. Разделното съзнание (умът) е дейност на себичност, хитрост, чувственост, подозрителност и егоцентричност. Умът не е нищо друго освен ламтеж, страх, надежда и отчаяние. Любовта не е нито ум, нито его.


Добротата няма нищо общо с придобиването на власт. Онези, които имат постове във властта, никога не могат да бъдат добри. Крия Йога не е съблазънта за още и още, а край на безскрупулното преследване на власт, известност, заблуди, изживявания, привързаност, себевъзвеличаване и глупави удоволствия! Крия Йога е свободата от замърсяванията на ума и тя може да се случи, без да се бяга от отговорностите и взаимоотношенията. В Крия Йога се появява възприятие за Другостта, което не е някаква идея или измислица на ума.

Една капка отрова в каната с мляко превръща цялото мляко в отрова! Но една капка мляко в кана с отрова не превръща отровата в мляко! Защо? Защото Свещеното е нежно и божествено.

Замърсяването е противно и дяволско. Бъдете осъзнати за умствените замърсявания на духовния пазар и стойте настрана от тях.


Добрият (сат) ученик със сигурност ще срещне добър (сат) Гуру. Ако ученикът е в покварата на алчността и страха, той ще срещне гуру, който ще експлоатира очакванията и опасенията на ученика и ще държи видиотения човечец в непрестанна мъка и тъга, във вълнение и безпокойство!

Веднъж Кабир имал внезапно озарение за Гуру и Говинд (Божественото), стоящи пред него! В него се надигнала една дилема – къде да положи първо главата си в поклон? В краката на Гуру или в краката на Говинд? Говинд (Кришна или Универсалната Интелигентност) се усмихнал и посочил към Гуруто, тъй като той бил този, който разпръснал тъмнината и разкрил възможност за Кабир да види Говинд!

Свободата от алчността не идва чрез анализ, обяснение или промяна на обекта на алчност. Анализът само усложнява и прикрива алчността. Абсолютната свобода от алчността е осъзнаването на алчността с тотално внимание без разделяне на „мен” и на „алчност”. Престанете да бъдете дребен спекулант на духовния и психологическия пазар. Бъдете във възприятието, живота, будността, медитацията (не тази, предлагана на духовния пазар) и цялостното разбиране. Елате в истината, в това „което е”. Не обличайте в думи истинността. Не изнасилвайте реализацията. Не претендирайте. Не имитирайте. Не повтаряйте високопарни речи от втора ръка. Не се въвличайте в „духовни” забавления или в илюзорния блясък на представите. Бъдете достъпни за проникновение и преобразуване.

Повтарящото се изричане на името на Бога не казва нищо за Бога! Когато изричането се трансформира в разбиране, съществува само Свещена Тишина, която може да каже всичко за неизречимото, несравнимото, невъобразимото, неделимото, неизмеримото и която съществува вечно с шокираща Неприкосновеност! Тази тишина е съвършено празна и екстатична. Тя е пълна с изобилие и чудо!

Това е Ишвара Пранидхан или възприемането на целостта в Крия Йога. Това е Самадхи, което не е изкуствена кома, и човек може да функционира естествено и нормално, независимо, че е в Самадхи.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .