Банер
2ba83ae1aa764a9c011adf488e233660.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

СТРАХЪТ ОТ ЛОШИТЕ СЪНИЩА
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 21 Май 2007 00:00
Тревожният сън всъщност е сигнал за някакво лично безпокойство на човека, което вече съществува в реалността.

Всъщност кошмарите са показател за вътрешно безпокойство, идващо от реалността.

Напълно разбираемо е, че хората се страхуват от лошите сънища. Те са много впечатляващи, запомнят се лесно и създават неприятно усещане.


За една нощ човек може да сънува няколко различни сънища. Колко ярък и емоционален ще бъде сънят отчасти зависи от т.н. фаза на съня, в която човек пребивава по време на сънуването. Най-значими са двете фази – на бързия и на бавния сън.

В бавната фаза мозъкът почти не работи, обмяната на веществата е минимална, а дишането е бавно и дълбоко. Събудени в този фаза хората рядко помнят сънищата си.
Преходът от бавния сън към бързия е ясен. Под затворените клепачи зениците извършват активни движения почти както при бодърстването. Дишането става учестено, с прекъсвания. Мозъкът изразходва толкова енергия колкото и през деня. И кошмарите се появяват именно през тази фаза. След 10 минути бърз сън човек може да се събуди и запомнил съня сиq да се прехвърли в бавната фаза.

За една нощ се изминават около 6 цикъла на съня, всеки от който може да продължи до 2 часа.


Мнозина са свикнали да смятат, че лошият сън задължително носи неприятности. В действителност не е така. Тревожният сън всъщност е сигнал за някакво лично безпокойство на човека, което вече съществува в реалността. Това може да бъде и някакво емоционално преживяване, свързано с нерешен проблем или тревога, свързана с очакването на някаква промяна. Смяната на дома или работното място, изпитите, новите отношения или проблемите в семейството могат да са причина за неприятни сънища.

След такъв сън се появява напълно реалното чувство за страх. В психиатрията тези сънища се отнасят към категорията “битови”. Но съществуват и други категории на нощните кошмари. Те могат да се съпроводени с вик или с плач, но често те не се запомнят.

Особено значение имат и повтарящите се сънища. Често може да се чуе репликата ”Измъчва ме един и същи кошмар”. Проблемът отново е в личните преживявания. Най-сложната категория от тревожните сънища е т.нар. постстресово разстройство на съня. То възниква...

Защо хората се страхуват от лошите сънища след преживяни тежки събития. В съня се появяват картини на реални произшествия, които силно са засегнали човека. Понякога нощните кошмари са следствие от някаква болест, например депресия.

Психотерапевтичните методи помагат за преодоляването на тези лоши сънища. Вместо веднага да се прибягва до приемането на сънотворни, по-добре да се разбере причината за появата на тези кошмари. Коя ситуация не е разрешена? Какво ни измъчва?

Опитайте се да възстановите събитията, предшестващи появата на кошмари. Запишете си ги последователно без да отделяте по-важните от по-маловажните. След това ги прочетете още веднъж и подчертайте тези, които предизвикват у вас най-голямо вълнение. Ако откриете причината, ще “разплетете и цялото кълбо”.

Съществува още един начин за премахване на кошмарите, съветват психолозите. Опитайте се да нарисувате страха си на серия от картини. Гледайки ги, може би ще откриете и причината за този страх. Вие като че ли гледате страха в лицето и след известно време това, което ви е плашило, ще изчезне от само себе си.

Старайте се да се предпазвате от възможни конфликт през деня. Обърнете внимание на обстановка, в която се приготвяте за сън. Не е желателно да “буйствате” преди сън, да употребявате тежка храна или злоупотребявате с висока музика.

Вечерната разходка на чист въздух зарежда с позитивни емоции, а съответно помага за хубави и добри сънища.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .