Те могат да бъдат веселяци, но могат да бъдат и жестоки, агресивни вредители - Селена, искам да те попитам дали в твоята практика си срещала някога явлението полтъргайст? Можеш ли да ни разкажеш нещо повече за него!
- Интересен въпрос, както е интересно и самото явление. Нека първо обясня какво значи полтъргайст? Това е старо-немска дума, която означава “шумен или палав дух”. При феномена полтъргайст става въпрос за проявлението на същества от друго измерение, най-често те идват от низшия астрален свят.
Произходът им е най-различен
и разнороден. Така например, във всеки дом има така наречените домашни духове. Именно те, ако бъдат раздразнени от хората, започват да буйстват, като лудуването им се изразява в почукване, отваряне на врати или прозорци, задвижване на най-различни предмети във въздуха, разхвърляне на обекти навсякъде из дома или пък тяхното внезапно изчезване в невидимото. Има също така и полтъргайсти, които се дължат на елементалите, т.е. природните духове. Най-често срещаните полтъргайсти обаче са създавани от деца, и тийнейджъри, ненавършили още осемнадесет години. Тяхната енергия е хаотична и необуздана и това е една от причините за появата на полтъргайст в нечий дом. Също така предпоставка за появата на полтъргайст могат да бъдат призоваването на духове от отвъдното, както и неовладяната енергия на злобни, завистливи и отмъстителни хора. Полтъргайстите могат да бъдат веселяци, но могат да бъдат и жестоки, агресивни вредители. Агресивните могат да нападнат човек или животно и да го убият. А що се отнася до това дали съм имала в практиката си такива случаи ще кажа - да, разбира се. Преди пет години в офиса ми дойде един виден софийски бизнесмен. Ще го нарека г-н Х. Той бил пълен атеист, но ... до момента, в който
животът му се обърнал в ад
и то в собствения му дом. Човекът беше висок, едър и здрав българин, но беше изключително изтощен, блед, недоспал и напълно изтормозен. Седна унило на стола срещу мен и каза:”Не идвам за ясновидство, идвам да Ви разкажа какво става у дома, защото вече съм пред тотален психически срив и абсолютно безсилен да се справя с проблема, който ме сполетя. Към Вас ме насочи една Ваша клиентка, на която сте помогнала да си реши там едни проблеми. От три месеца аз наистина живея в ада. Когато вечер се прибирам от работа и отварям вратата на апартамента си, изведнъж от пода се вдигат пантофите ми и като, че ли някой ги удря право в лицето ми. Тръгвам да седна на фотьойла да гледам телевизия, но някой “невидим” веднага го дръпва и аз падам на земята. Искам да си включа телевизора, но дистанционното се вдига във въздуха и се премества на незнайно място в другата стая. Колкото и да го търся не мога да го открия. Оставям часовника си на тоалетката преди да си легна да спя, а на сутринта не го намирам никъде в дома си. А
най-кошмарното ми изживяване
пък се случва често преди да си легна да спя. Изведнъж чувам дрънчене на кофа, а в последствие виждам кофата над леглото си пълна с вода, и се изля право върху мен. Ако се размина пък с това нещо, то като си легна започва едно страшно тропане и местене на предмети, местя се с цялото легло. Един път пък преживях истински ужас, защото видях как срещу мен лети един нож, право към гърдите ми. И всичкото това ми се случва само и единствено в къщи, щом прекрача прага на апартамента си, навън вече всичко е наред. Госпожо Селена, моля Ви кажете ми какво е това нещо и мога ли да се избавя от него!” Видях, че г-н Х. има син, който беше на петнадесет години, казах му го. Мъжът на минутата извади от джоба си снимка, на която беше синът му заедно с майка си. Взех снимката в ръката си и започнах да говоря на бизнесмена. Разказах му, че между сина и майката съществува така наречения Едипов комплекс, т.е синът беше издигнал майка си в кумир, обичаше я не само като майка, но и като жена, бранеше я и не позволяваше на никого да се докосва до нея. Ревнуваше майка си от собствения си баща. Казах, че синът му е крайно озлобен, защото има недъг. Но за сметка на това, имаше висок капацитет на енергийното поле и в крайна сметка беше създал мощен и силно зловреден полтъргайст в къщи. И то въз основа на негативните си нагласи - злоба, омраза, ревност, завист и ненавист. Човекът ме гледаше в недоумение! Все пак събра сили да ме попита има ли някакъв начин всичкото това да спре?! Заедно с маг Живин му обяснихме как да се държи със сина и съпругата си, като същевременно беше направен и ритуал за отстраняването на полтъргайста. Проблемът беше разрешен, макар и с малко повече усилия. - Всичко това, което ми разказваш е много интересно, но ти каза, че полтъргайст може да се образува и при призоваването на духове на умрели хора от отвъдното. Такъв случай имала ли си?
- Да, разбира се! И за него ще ти разкажа. Наскоро при мен беше дошла г-жа Стефчева, беше на 60 години. Приятна, ведра, но видимо разтревожена. Седна и започна да ми разказва. Преди една година починал съпругът й и от тогава животът й се преобърнал. Една вечер, когато си била легнала да спи изведнъж в стаята й се появила някаква светлина, като огнено кълбо. Постояла известно време и както била се появила по същия начин и изчезнала. Непосредствено след това жената започнала да чува странни звуци в дома си като от изсипване на чакъл.
Започнали да се разнасят и странни шепоти,
започнали да се чуват някакви разговори на група хора. Не щеш ли една вечер, както се любувала на гледката отвън, някой “невидим” я погалил нежно по главата и я целунал по бузата. Тези всичките явления започнали да се повтарят много често, започнали дори да се местят и най-различни домакински принадлежности и предмети из къщата. Жената мислела, че това всичкото го прави духът на нейният починал съпруг. Но нещата по едно време станали по груби и различни. Някой “невидим” започнал да я натиска да си легне на леглото, като в същото време се опитвал да я обладае, т.е. изнасили. Това същото същество започнало да разхвърля къщата й, да тропа по масата, прозорците, вратите. Много често щракало копчето за осветлението и дълго време я държало на тъмно в дома й. Започнало да й къса и дрехите. Г-жа Стефчева мислеше, че е обсебена, но уви това не беше така. Попитах я дали не е ходила някъде при медиум да викат духове! Тя отговори:”А-а, да забравих да Ви кажа, че всичко започна след като ходих при една неизвестна никому Ваша колежка, с която действително викахме духа на съпруга ми!” В този случай реших да се намеси и маг Живин. Той направи специално замерване, при което се констатира, че нашата клиентка е много добър медиум, но неосъзнат. При сеанса, който са правили с въпросната “наша колежка” е бил направен енергиен пробив от отвъдното на клиентката ни и се е появил полтъргайст, предизвикан от зловреден дух - приживе най-вероятно изнасилвач. Разбира се, че и на нея помогнахме и все още продължаваме да работим с изчистващи ритуали.
- Селена, не мислиш ли, че това са страховити неща и на някой нервите не биха издържали, ако наистина се сблъска с подобни явления?
- Сещам се и за един такъв случай. При мен в кабинета ми беше дошла г-жа Якимова, много приятна и сладкодумна жена. Попитах я с какво мога да й бъда полезна. Тя отговори, че желае да й върнем с маг Живин душата и ауричното поле, защото те били унищожени от една, също неизвестна никому “екстрасенска”, която решила да я обучава да стане ясновидка, медиум, лечителка и магьосница. Въпросната “учителка-екстрасенска” й заповядала да вземе една химикалка и направо да призове еди кой си дух от отвъдното, а той щял да й отговори като ръката й сама започне да пише. Тук искам да обясня, че това явление се нарича контактьорство. Г-жа Якимова се подчинила механично и изведнъж ръката й наистина започнала да се движи и да изписва неясни букви и някакви драсканици. “Уроците” на “великата учителка” продължавали, г-жа Якимова започнала да изписва много добре думите и то в цели почти смислени изречения. Всичкото това, разбира се, според думите на “учителката” правел духът. В един момент обаче, продължава разказа си г-жа Якимова,
този дух започнал да й говори мръсни цинизми
и най-различни унизителни, и обидни думи “вътре в мозъка”. В един момент тя решила да отиде отново при “учителката си”, за да разбере все пак какво става, но била нахокана и изгонена от нея. Оттук нататък жената започнала да прави припадъци, да си говори често сама независимо от това къде и пред кого се намира, да се търкаля като прасе в прахта и калта, да занемарява хигиената си, да се вдървява тялото й (пояснявам, че това са кататонните състояние при психично болните хора). Видях, че когато г-жа Якимова е отишла при въпросната “учителка”, не е била наред с хормоналния баланс, защото просто е навлязла в критическата възраст. Това обикновено нарушава ауричното поле, като във въпросната възраст човек става свръхчувствителен и психически доста лабилен. Дори може да прояви и окултни способности! В случая обаче г-жа Якимова е получила психично разстройство с диагноза шизофрения. Обясних й за какво става дума и я насочих за лечение към психиатъра, с който работя доста отдавна. Сега се чувства много по-добре и вече никой не й говори цинизми “в мозъка”. Ето защо заиграването с духовете на мъртвите не е за предпочитане. Преди да посегне някой към практикуването на окултизма първо трябва да се запознае много добре с всички тънкости на материята, за да не попада в подобни ужасни ситуации.
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|