Банер
post-1361681-1292427983.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ТАЙНИ МЕЖДУ ЖИВОТА И СМЪРТТА
Написано от Маг Селена   
Петък, 03 Август 2007 00:00
Съществуват различни методи, с чиято помощ може да се докаже наличието на умствено тяло в структури далеч от физиката на материалното тяло.

Живот след смъртта. Когато говорим за живот след смъртта е добре да сме на ясно какви са допирните точки между тези две взаимно изключващи се явления, до колко и как се справя нашият мозък като оценъчна структура на ставащото около него „преустройство” от събитията, засягащи драстично системата човек-дух... В момента на клинична, не биологична /мозъчна/ смърт се наблюдава отпадане на моторни и сетивни функции на организма. Въпреки това се наблюдава явление, описано от много автори като запазване и изостряне на сетива като: пространствено виждане, съхранена памет, способност за конкретно детайлно наблюдение на физически и нефизически обекти, ”излязлият” чува разговорите на заобикалящите го, може да се пренася мислено в други пространства /физически/ да приема информация, която в последствие да бъде доказана като достоверна. Ако се приеме, че шоковото състояние е причина за поредица от събития като недостатъчност на мозъчното оросяване /хиподебитен с-м/ или е налице срив на общата хемодинамика, в такъв случай би трябвало логически погледнато пораженията да са симетрични: разхвърляност в психичния материал, липса на фокусиране на съзнанието и т. н.

 

Това обаче не се наблюдава при някои пациенти прекарали подобни катастофални, застрашили живота им събития. Смятам, че може спокойно да се приеме, че голяма част от умствените /оценъчни/ способности на човек не се намират в главния мозък, а навън в т. н. етерно тяло на душата. Мозъкът служи единствено като „посредник” за транслация на съответната програма на Духа на физическа плоскост.

В полза на това твърдение са и изследванията на Д-р Макдугъл още през 1906 год. в Главната Болница в щата Масачузетс. Той построил везни, способни да отбелязват разлики до 1/10 от унцията. Докторът изпробвал везните си с умиращи хора, слагал ги на едното блюдо на теглилката, като уравнявал другото блюдо с тежести. При всеки случай било отбелязвано , че в момента на смъртта, когато умиращия изпускал последното си дихание, блюдото с тежестта падало, повдигайки леглото и тялото /трупа/.

 

По този начин за пръв път било доказано, че нещо невидимо напускало тялото в момента на смъртта. Подобни опити провел и проф. Туининг, председател на научния отдел в Лос Анжелоската политехническа школа, който правил опити с мишки и котки, затваряни в херметически запечатанистъклени буркани. Установено било, че всички животни губели от тежестта си при смъртта им. Съществуват различни методи, с чиято помощ може да се докаже наличието на умствено тяло в структури далеч от физиката на материалното тяло. Ще спомена някои от тях:

Регресивна хипноза - връщане назад в минал живот посредством сеанси от типа на провежданите от проф. Шарко, но с регресия до минал живот. Важното тук е да докаже достоверността на извлечената информация посредством исторически и други специфични справки по отношение на предмета на разглеждане. Друго важно условие е достигането на състояние транс, с цел да се избегне манипулиращия ефект на подсъзнанието.

Метод Робърт Монро – използва се т. нар. вълнов метод /хемисинк/. Известно е, че мозъчните въ.ни функционират в диапазона от 0,5 до 30 / сек като балновълновите от 0,5 до 3,5 /сек. се появяват в състояние на сън. Монро измисля метод, чрез който доставя до буден мозък звук с подобна честота, като по този начин се спазва едно междинно състояние между сън и бодърстване. В хода на изследванията се натъква на обстоятелството, а именно: бавновълновите сеанси отварят сетивата на оператора към други измерения и пространства, и всичко това на фона на будно съзнание.

- Източни техники: раджа йога, джнана йога, лая йога, мантра йога и др.

- Всички тези техники имат за цел да дистанцират чрез поредица от физически и умствени упражнения, заедно с медитативни такива душата на човек от неговото физич. тяло.

- Техники на ясновиждане и разговор с развъплътени същества, населяващи невидимите плоскости на мирозданието.

Не на последно място- документиране на състоянията на клинична смърт на пациенти и на терминално болни. Пишещият тези редове в качеството си на семеен лекар е имал възможността да присъства на поредица от подобни случаи. Общото между всички тях бе яркото, запазено състояние на съзнанието, на фона на загиващото вече физическо тяло на пациентите.

Време е вече да загърбим старите материалистични схващания за мисленето като функция на високо организирана материя. За наше общо съжаление доказателствата в полза на конкретно- абстрактния модел на оценка на битието не са от вчера. Те са съществували от векове, но ограниченият от материята фокус на ума не разрешаваше на обществото да ги забележи. Сега, в условията на бурно развитие на човешкото знание и интелект, е наложително да се изхвърлят линейните стереотипи на поведение и оценка на процесите и явленията от заобикалящата ни действителност. Необходими са нови, одухотворени Пътища за постигане на онова чисто одухотворено състояние, към което са се стремели всички велики Духове, живели на тази планета- Буда, Моисей, Христос, Мохамед..... Дали ще го направим? Имаме ли сили и воля за това. От отговора на този въпрос зависи доколко сме свободни вътре, в душите си. Човекът се ражда свободен, но сам навлича веригите на материята върху своя мироглед! Нека изградим Новият Човек вътре в себе си.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .