Банер
rus_drevnost.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Спалнята на днешните тийнейджъри прилича на мултимедиен център, алармират учени
Написано от Катерина Найденова   
Вторник, 04 Септември 2007 00:00
Почти 25% от тях признават, че редовно заспиват с включен телевизор, радио или компютър, и спят между четири до седем часа, сочи изследване на британски специалисти

Начинът на живот на съвременния тийнейджър е все по-обезпокоителен и това не е поради вечния сблъсък между поколенията, а заради нездравословното всекидневие, към което привиква днешният млад човек, твърдят британски специалисти.

Днес тийнейджърите вземат от информационното общество всичко, свързано с най-авангардните технологии, като при това са готови да жертват здравето си без да се замислят или съжаляват, смятат лекарите от медицинската организация "Sleep Council".

Те са извършили допитване до няколко хиляди момчета и момичета на възраст между 12 и 16 години.

Почти 25% от тях признават, че редовно заспиват с включен телевизор, радио или компютър, тъй като "не могат да се разделят със своите любими играчки", докато сънят не ги събори.

Спалнята на съвременния младеж е пълна с техника

и прилича много повече на мултимедиен център, отколкото на място за почивка, коментират учените.

Разбира се такъв начин на живот се отразява лошо на здравословното състояние. Около 40% от анкетираните признават, че се чувстват винаги отпуснати и изморени, а обяснението е просто - те спят средно от четири до седем часа в денонощието, т.е. доста под препоръчителните осем часа средно.

Същевременно само 20% от тийнейджърите заявяват, че разбират значението на здравия и продължителен сън.

Британските специалисти дори въвеждат специален термин (junk sleep), за да илюстрират факта, че растящото поколение се отнася пренебрежително към съня и го счита за "загуба на време".

"Да се повлияе на разбиранията на днешното младо поколение е практически невъзможно. Каквито и съвети да им даваме, те ги пускат покрай ушите си и живеят според собствените си схващания, като нехаят за здравето си", признава проф. Джим Хорн,

Според данни от статистиката в съвременния свят над 45% от възрастните хронично не си доспиват, а при 20% от хората нарушенията на съня придобиват признаците на заболяване.

Тенденцията, която се очертава при новото поколение, е още по-притеснителна, смятат британските специалисти, според които, ако човечеството продължава така, скоро ще може да се говори за епидемия от безсъние.

Над 50% от българите страдат от различна форма на безсъние. Причината за този проблем е, че все повече хора са подложени на стрес, напрежение и депресии, сочи наше изследване.

Изгубва са самата способност да се компенсира загубата на сън, а това вреди както на физическото, така и на умственото и психическо здраве.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .