- Маг Живин,
- Маг Живин, доколко решаваща е ролята на кармата в човешкия живот и доколко е променима с магически средства.
МАГ ЖИВИН: Въпросът ви е прекалено общ. Трудно е да се отговори еднозначно, но ще опитам. Можем да обобщим картината в един човешки живот като изградена от събития предопределени и събития, които са плод на свободната човешка воля. Кармата, доколкото влагаме някакъв общ смисъл в това понятие, можем да причислим към предопределението, а магията функционира с пълна сила в рамките на свободната човешка воля. Сериозните изследвачи на кармата наричат събитията-плод на свободната воля „новосформираната или новонатрупана карма”. Но общо взето кармичният план е трудно променим отвън, било то чрез магии, талисмани, сеанси или благи приказки, в основната си част – кармата, с която се раждаме. Това поне е мнението на сериозните изследвачи, това сочи и практиката ми. Когато говоря за сериозни изследвачи имам предвид хора, които са посветили живота си на изследването на кармата и на кармичния анализ, а не изветрели и видимо прегладнели „квартални величия” от нейде си, които са прочели брошурка от рода на „Как да променим кармата си за десет дни” и на следващата сутрин са се събудили осенени от Вселенския разум - специалисти и господари на кармата. Започват да ви „гледат в душите”, да ви говорят за космични равнища, енергии и прочие безумия в стил „ню ейдж” по утвърдената техника „благата дума железен портфейл отваря”. По времето на хипи вълната сигурно е било модерно, но сега дори това не е. Какви са тези души и глупости. Аз съм магьосник и в този смисъл прагматик. Човекът идва при мен с конкретен проблем за решаване и ако седна да му дъдря подобни глупотевини, най-много да си изкарам боя – нужни са резултати. Ако му дам талисман да му оправя кармата също ще ям бой, защото резултатът ще е само един и пак същия – нулев. Кармата си може да оправи единствено самият й носител – с корекции в своите нагласи, поведение, светоглед и ценности.
- И все пак възможно ли е чрез магия да променяме кармата, нашата или чуждата, защото мнозина твърдят, че правят именно това?
МАГ ЖИВИН: В някои случаи можем, в други не ни се отдава, но в никакъв случай не е желателно да го правим. Ако някой твърди, че променя кармата ви чрез магия, сеанси, психотрикове, не му вярвайте особено. На това са способни най-вече самоуки или некадърни психолози, които са решили да „щипнат яко парче” от „окултната баница”. Те владеят психологични трикове, колкото да ви манипулират и не се свенят да ги използват. Играят си с терминология като кармични и ментални модели и прочие психологични термини. Нека не се лъжем - кармата е нещо от религиозно или окултно естество, а психологията е нещо като наука. Смесването им в мозъка на невеж човек може да породи гърмяща смес, която да взриви живота ви без всякаква нужда. Но да се върнем към въпроса. Никой магьосник на окултния пазар и най-вече извън него, който може да промени кармата ви не е толкова луд да го направи пряко, защото ще се „натовари” с нея, а който не го може - и да го прави, все е тая, най-много да стане още по-зле за вас. Когато помагам на хората, винаги се придържам към златната максима, определяща практическата магия като „средство за постигане на оптимални резултати в рамките на ограниченията, налагани от конкретната кармична ситуация”. Тук е мястото да спомена, че карма не означава само съдба, а и поредицата от нашите действия в настоящия ни живот, както и съвкупността от резултатите им. Общо взето хората се съобразяват с потока на съдбата си и нямат прекалено безумни желания. Можем да си помечтаем да сме преуспяващи бизнесмени в САЩ или в ЕС, докато се заглавичкваме с поредния блудкав сериал по телевизията, но след надписите се опомняме и започваме да мислим как да раздвижим собствения си бизнес, или как да получим повишение – ей такива едни земни работи. Промяна на кармата в най-общия й съдбовен поток може да се направи само от много извисен в духовно отношение човек, а вероятността да срещнете в настоящия си живот подобен човек е залегнала в същия този кармичен поток... Както виждате, не е много просто и обикновено изисква голямо количество лична сила и усърдие, за да поемем по малко по-трудния, но по-благодатен впоследствие път на духовната промяна, която ще доведе до промяна в кармичния план. Мнозина смятат, че духовните практики са нещо отвлечено от действителността, в която живеем. И е така, и не е така. Духовните практики, макар и да не са пряко свързани с цената на магданоза, в крайна сметка ни правят по-обективни, по-непредубедени, добронамерени и съответно по-адекватни във всяка конкретна житейска ситуация. А това предимство ни прави и по-благополучни. Просто рогът на изобилието започва да се излива по-щедро в скута ни. Ако не се занимаваме с подобни практики и се чувстваме объркани, безпомощни, низвергнати, най-лесно и примамливо е да потърсим окултна помощ, защото сме се начели за страховити черни магии, нагледали сме се на завист, озлобление, агресия и т.н. Решаваме, че да речем ни е направено нещо, за да не ни върви. Почти никога или рядко се замисляме, че може би става въпрос за личната ни карма – като съдба и като следствие от наши неправилни или неправомерни действия. Както ми беше казала г-жа К., след като й споменах, че при нея няма негативни странични въздействия и става въпрос за карма: „ами тогава ще ми изчистите кармата”. При нея негативните събития се бяха струпали в кратък период от време – само в рамките на една година се беше развела, за да се събере с мъжа на мечтите си, след което беше натирена от мъжа на мечтите си, беше опитала да се върне при бившия си съпруг, но беше прогонена и от него, беше се опитала да се сдобие с правата над двете си деца, но беше загубила делото, беше загубила работата си, тъй като беше работила във фирмата на мъжа на мечтите си, нямаше пари, нямаше конкретни идеи, имаше само претенции, празни фантазии и мъгляви представи за някакво си щастие. А аз не хранех напразни надежди, затова набелязахме какво можем да постигнем с общи усилия – от нея личната промяна, от мен възможността за житейска промяна, създадена чрез магически способи. Захванах се и направих мощна магия за преуспяване и благополучие. Честно да ви кажа както хората с готовността си да се променят, така и могъществото на магията понякога ме изненадват. Само в рамките на няколко седмици г-жа Караджова се „взе в ръце”. Коригира поведението и нагласите си. Намери си относително добре платена работа, скоро се сдоби със сериозен кандидат за ръката й, вече редовно се вижда с децата си през почивните дни. В този случай спокойно можем да говорим за корекции в новосформираната карма. Но както неведнъж съм отбелязвал – с дейната помощ и желание за действителна промяна на самия човек, магията е просто едно допълнение, не маловажно, но не и най-важно.
- А много ли са случаите, в които хората търсят магическа помощ за разрешаване на кармични проблеми?
МАГ ЖИВИН: С нарастването на броя на безумните или откровено невежи, или откровено мошенически мнения, обяви и самохвалства обнародвани и набивани в главите на хората от чуждестранни и български „майстори-ремонтьори” на кармата, рязко се повиши процентът на хората, които идват при мен да оправим нещата, след като са им „ремонтирали” кармата. Помагам им, с каквото мога, стъпват си на краката, животът им отново добива реални очертания и смисъл, но нужно ли е да отидеш първо да ти развалят всичко без нужда, за да отидеш след това по принуда да ти го поправят? Тук не става въпрос за отвлечености като понятията за душа, вселенски разуми, животворни енергии, всемирна доброта, божествена любов, грехове, изкупления и прочие, а за реални човешки животи, които някой съсипва, за да докаже собствената си значимост или за да донади някой лев към пенсията – а най-често и двете.
- Маг Живин, иска ми се да вметна нещо малко встрани от темата, но все пак се създава едно впечатление, че се изказвате доста рязко и надменно за вашите събратя феномени...
МАГ ЖИВИН: Неведнъж съм казвал, че като братя и сестри в моето поприще и жизнен път мога да чувствам и признавам ясновидци и магьосници, окултисти, йогини... Но не онези, които поради мошенически подбуди се представят за такива или вследствие на психичните си заболявания се изживяват като такива, а истинските. Тъжната действителност е, че за деветдесет и осем процента от широко популяризираните феномени правенето да речем на липов чай е невероятно интелектуално предизвикателство – не могат да дъвчат дъвка и да мислят едновременно. Такива са, ако позволите да се изразя със собствената им терминология, менталните им модели. Такива хора оправят живота ви, кармата ви, семействата ви, бизнеса ви... Какво да ви говоря? Сами виждате какво е положението. Къде е тук надменността – в това, че казвам истината ли?
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|