Банер
sv78THxhAl0.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ВЕЛИКАТА ТАЙНА ЗА „ТРЕТОТО ОКО“ - АСТРОЦИТИТЕ
Написано от Маг Селена   
Понеделник, 18 Февруари 2008 00:00

Истинската тайна за ясновидството, телепатията, прекогниция, извън телесния опит, концентрацията, визуализацията и медитацията се крие в самите астроцити.

Във времето на Третата Раса, т.е. преди 18 милиона години, са живяли няколко вида нейни представители наричани Лемурийци. Покрай екватора се простирал гигантски континет, обхванал голяма част от древния Тихи, а също и Индийски океан. Този континент покривал цялата област от подножието на Хималаите и се наричал Лемурия.

Най-ранното човечество е било раса на гиганти, които били високи 18 метра. Лемурийците са тези, които са се обособили като пол – мъж и жена. Първоначалните лемурийци са имали по четири ръце, били с една глава и две лица на нея – едното отпред, което е било с две очи, и другото отзад – с едно око.

С течение на времето обединяващо милиони години, лемурийците са се видоизменяли бавно и постепенно.

Така те се сдобили само с едно лице и две ръце, а „третото око“, което се е намирало отзад (където е нашия тил) се е затворило и е хлътнало навътре в мозъка, като своевременно се е превърнало в една от жизнено важните жлези в човешкото тяло, понастоящем наречена епифиза.

Освен Третата раса три очи са имали и рибите, земноводните, влечугите и бозайниците.

Това е най-загадъчната и най-неизследвана жлеза в ендокринната ни система, която в голяма степен определя нашето психично равновесие и поведенчески възприятия. Епифизата на човека все още е чувствителна на светлина. Означава ли това, че жлезата деградира? Определено не, а напротив.

Вместо това учените намират, че нейните клетки са високо диференцирани, подобни на нервните и имат много нервни окончания, чрез които получават и провеждат сигнали. Поела ли е епифизата при човека духовни функции, събудена от еволюционния й сън? Несъмнено ...

Тя е малка, колкото грахово зърно и е натоварена много функции. Намира в геометричния център на мозъка, в неговия преден челен дял, зад междувеждието.

Надеждно защитена в дълбините на мозъка, наричана още пинеална жлеза, епифизата е близо до зрителните и слухови центрове, както и до лимбичната система на нашите емоции.

Втора защитна преграда са ограждащите я нервни клетки, които активно поемат надбъбречните хормони на стреса. Случайна ли е тази връзка?! Произвежда неврохормони и е съставена от два типа клетки - пинеалоцити и незрели астроцити.

Какви неврохормони произвежда епифизата? Доказано е, че в първите има секреторни гранули, съдържащи серотонин, който възпроизвежда мелатонина, на когото днес се отреждат много функции:подтиска преждевременното сексуално развитие; регулира имунния отговор - производството на антитела и активността на Т-килърните клетки ; повечето резултати показват и подтискащ ефект върху туморогенезата.

Най-познатата функция на мелатонина е ролята му като регулатор на денононощните биоритми в човешкия организъм. Тъмнината стимулира, а светлината подтиска производството на мелатонин. Биоритмите са тези чрез които светлината стига до мелатонина.

Достигналата до епифизата светлина въздейства върху нейните клетки - пинеалоцити, намиращи се в пинеалната жлеза, която се образува до 49-ия ден от зачатието. Пинеалоцитите имат качествата на фоторецептори. Това ли е наистина „третото око“?!

Да, това е. Най-често епифизата се отнася към Аджна чакра, разположена между веждите. Други я отнасят към коронната чакра при човека. „Третото око“ е свързано с ясновидството, прекогницията и извънтелестния опит, като хората които упражняват висши духовни практики го развиват.

Практикуващите концентрация, визуализация и медитация, съобщават за зрителни и слухови усещания, издигане над своето его, състояния на религиозен екстаз, видения на други светове и духовни същества.

През 1990-95г. американският психиатър Рик Страсман приложил върху 60 доброволци синтетичен ДМТ/диметилтриптамин/ и те също описали подобни изживявания. Така учените установили, че ДМТ се образува естествено в човешката епифиза и се отделя при сънуване, молитва, медитация, терминални състояния, на 39-ия ден от зачатието и при раждането. Рик Страсман нарекъл ДМТ „молекулата на духа”, нужна на човека за духовните му изживявания.

Но ... истинската тайна за ясновидството, телепатията, прекогниция, извън телесния опит, концентрацията, визуализацията и медитацията се крие в самите астроцити, които функционират в цялата нервна система на човека и оказват силно влияние върху чувствителността и възприемчивостта му.

Получено е поредното доказателство за това, че тези клетки, играят не спомагателна, а съвършено самостоятелна роля в мозъка. Астроцитите не "обслужват" невроните, както се смяташе досега, а най-вероятно са свързани с обработването на получаваната информация и образуват собствена сигнална система.

Пробивът в изследването на астроцитите е извършен от учени на Университета към Медицинския център Рочестър. Така, че вече е доказано как именно самите клетки астроцити, които биват възпроизвеждани от епифизата, са главните виновници за свръхсетивните възприятия на човека.


СЕЛЕНА (Волхвиня Ярослава)



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .