Банер
ОЧАКВАНЕ - ОЛГА И СИНЪТ Й.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НА КАКВО СЕ КРЕПИ ЖИВОТЪТ НИ
Написано от Маг Живин   
Неделя, 09 Декември 2007 00:00

- Маг Живин, често се изказват мнения, че човек може да бъде убит с магия. Други твърдят, че продължителността на живота е кармично предопределена и няма сила, която да може да я промени. Каква е истината според един ненадминат експерт в магията като вас?


МАГ ЖИВИН: Човек може да бъде убит с всичко, дори и със сгънат вестник, ако знаеш как, къде и кога да нанесеш удара. Смятам, че въпросът е напълно уместен, защото се създава едно привидно противоречие – едновременно имаме гаранцията на кармата, че ще живеем еди колко си, а от друга страна не са чак такава рядкост хората, които загиват преждевременно, дори и от магия. Разковничето е в онова, което самите ние правим със живота и следването на кармичния път. Ако следваме пътя си и полагаме необходимите усилия за разрешаване на кармичните ни задължения и отговорности, няма проблем дори да надживеем предопределения ни срок, за да продължим да внасяме хармония в света. Ако обаче вървим напреки на всичко, което е наше предопределение и задача за решаване, ставаме уязвими. Нека го обясня по-просто – да речем отивате някъде и се наемате на работа. Когато постъпвате, отговорника или началника ви обяснява какви са задълженията, работното време, почивките и т.н. на работното място. Ако спазвате условията, при които са ви наели и си вършите съвестно работата, ще се задържите максимално дълго с последващи възможни облаги: ще растете в службата, ще получавате премиални и всякакви други бонуси. Ако обаче, решите, че почивката е малка и я удължите самоволно с още час или примерно ви се стори, че трудовата дисциплина не за вас, а за слабаците и я ударите през просото... Какво се получава в такъв случай – нарушавате първоначалното споразумение с работодателя, при което сте се наели. И какво става - или ви уволняват, т.е. взимат ви работата, или просто висите на косъм пред уволнение. Така е и с живота – преди да се родим знаем много добре какви са условията, при които се раждаме, продължителността му и всички екстри и бонуси, както и санкциите при неспазване на условията. След като се родим и поотраснем, вече сме „забравили“ спогодбата и започва да ни се струва, че лошото е повече от доброто, че всъщност не искаме онова, за което сме дошли, а нещо друго. Какво става в такъв случай - нарушавате първоначалното споразумение с животодателя, при което сте се родили. И какво става - или ви уволняват, т.е. взимат ви живота, или просто висите на косъм пред уволнение и всеки, който е достатъчно зъл или луд, може да резне „косъма“ с магия, с макаров, с автомобила си след четири мастики или, както споменах по-горе, със сгънат вестник.


- Значи ако спазваме кармичните закономерности в нашия собствен живот, или както вие ги нарекохте „първоначалните условия“, ще сме неуязвими за посегателствата върху живота ни?


МАГ ЖИВИН: Точно така. Но спазването не чак толкова лесно. За да спазваш първоначалните условия, трябва да приемеш живота си такъв, какъвто е – без еуфории и без униние, без опити за насилствено подобрение „отвън“. Трудно е, защото почти всеки в даден момент възроптава срещу „несправедливата“ си съдба и тръгва да дири „възмездие“ или „компенсации“, най-често чрез неприкрито насилие или пък чрез по-невидими начини – тътрене по третокласни врачки, баячки и магове или по откровени мошеници, защото единствено те са достатъчно слепи и съгласни да правят, и обещават всичко за някой и друг лев. Оттам нататък нещата стават трудно спасяеми, а „косъмът“ на живота изтънява допълнително.


- Добре, но тук говорим за магия. Тя не е ли насилие върху живота, върху ситуациите в него или върху друг човек? Поне повечето хора смятат така.


МАГ ЖИВИН: Магията не е насилие, а духовен път. Практическата магия може да се използва и като насилие, но не това е предназначението и ролята й в живота. Магията служи за внасяне на хармония, за възобновяване на изгубена хармония, за въздигането на човека, а не за насилването и унижението му. Трудно е да се обясни на човек, незапознат със същността на магията, който черпи познанията си за нея единствено въз основа на холивудските фентъзи-филми и или от безумните писания по брошурки и специализирани издания на откровено шизоидни „експерти“ с още неприключило проблемно детство и тежки халюцинаторни преживявания или на полуграмотни бабички и тетки, чийто интелектуален товар включва в най-добрия случай приказката за Пепеляшка. Ще го обясня по друг начин. За пример ще използвам да речем вилицата. Тя е опасна, остра, с нея можеш да ослепиш или да усмъртиш човек, можеш да го заплашиш и изнудиш или принудиш да направи нещо несвойствено за него. Но това ли е предназначението й? Не. Тя е направена да ни помага да се храним. А за какво може да се използва? Практически за почти всичко, което ви хрумне. Така е и с магията. Но това винаги се спестява – и от „експертите“, тънещи в облаците на имагинерните си книжни познания, и от алчните тетки и мошета, наточили зъбки точно за вашата кесийка.

Нека ви дам един пример. Госпожа В. беше дошла да помоли за магическа помощ, която да я освободи от магическата помощ, оказана й дотогава. Имала малка фирма и магазинче на търговска улица. В семейството нещата вървели прилично. Но някаква нейна приятелка я завела при една „много силна феноменка“, която отключвала късмета и хората забогатявали. Г-жа В. преценила, че забогатяването няма да й дойде зле и отишла да й „отключат късмета“. „Не зная какво отключи, маг Живин, но по-добре да си беше останало заключено. За какво ми беше всичко... пусти мерак за забогатяване.“ След „отключването“ клиентелата й се увеличила с около петнадесет процента, но пък у дома започнали болести и изневери. Първо тя завъртяла роман с един от доставчиците си, а после разбрала от общи приятели, че съпругът й започнал да се среща редовно със спонсорирана от него студентка. Допълнителните пари хвръкнали по графа „любови“. Клиентката ми отишла отново при „силната феноменка“, която я убедила, че една любовна магия за съпруга, ще оправи нещата, без да се разваля романса с доставчика. Платила да й окажат любовна помощ. След любовната помощ, нещата съвсем излезли от контрол. Съпругът й се изнесъл от дома и си взел нещо на свободен наем, където живеел със студентката и „вихрели оргии“ от мрак до зори. Синът на госпожата се разболял от астма. А доставчикът започнал да кръшка с друга. Самата г-жа В. била хвърлила око на едно съседско момче-абитуриент, което се отнасяло много „мило и внимателно с нея“. „По-миналата неделя си седях в къщи и четях някаква книга. Изведнъж нещо стана с мен. Спомних си откъде започнах и като се погледнах отстрани докъде съм стигнала... Изпаднах в депресия. После цяла седмица се опитвах да възвърна онова, което беше преди. Но сякаш нещо ми пречеше... Не зная как да го обясня. Уж се боря да си върна съпруга, а онова момче не ми излиза от главата. Моля помогнете ми да си върна семейството и спокойствието.“ Работих й с цного мощен почистващ и хармонизиращ ритуал. След около седмица доставчикът и момчето бяха вече забравено минало, а след месец съпругът се върна напъден от секс-обителта – студентката си намерила по-могъщ спонсор. Ето как излишното насилие води до неестествени и в повечето случаи нежелани резултати.


- А как точно да преценим каква е разликата между насилието и хармонизацията и дали магьосникът ни предлага едното или другото? Обикновеният човек не вижда нищо – нито работата на магьосника, нито магията... Може да съди единствено по резултатите.


МАГ ЖИВИН: Най-често и това не може. За това дали полученото чрез магия събитие или вещ или отношения с човек е постигнато чрез насилствена или хармонизираща магия може да се съди не толкова по самия резултат, а по вътрешното ни усещане за него. Ще успея да ви го обясня, ако схващате разликата между чистата и неподправена радост и удовлетворение от една страна и кефа от друга. Когато се работи за хармонизация, усещането ни в крайна сметка е чиста и неподправена радост и дълбоко вътрешно удовлетворение. Когато се прилага магия на насилието, крайният резултат е в най-добрия случай изпитване на кеф, нещо като полузаситен егоизъм, съпровождан от леко злорадство. Само ден или два след това човекът вече се замисля за следващото си насилствено завоевание. Това иде от факта, че житейската отплатата за приложеното насилие винаги е последващо нежелание или нехаресване на полученото чрез насилието. Но това е тема за друг разговор. А това как да познаете кой какво ви предлага не е проблем. Всеки знае какво иска, повечето от хората, готови да потърсят окултна помощ, знаят и кой какво предлага. Обясненията от рода „аз отидох при него или при нея за добро, пък останах без зъби“ могат да са валидни като самоизвинение и самолечение на наранената гордост и разбит живот. Ако искате глупости и четете по обяви статии и т.н. някой да ви обещава глупости, веригата вече е сключена. Лошото е че понякога ви обещават едни глупости, а ви осигуряват други, а междувременно вие си навличате трети. Примерно след като сте си купили калпава магия по реклама, четете друга реклама за страхотното могъщество на талисманите и веднага поръчвате и купувате един. Вкарвате го в живота си и всичко окончателно блокира. Все едно да прочетете за страхотното могъщество на трурбокомпресорите за автомобили. Веднага отивате и си купувате един защото е могъщ, а вие искате точно могъщество. Монтирате го на пробутаната ви от някой търговец на старо бангия и двигателят блокира. Слабото звено в случая е не двигателят или турбото, талисмана или магията, а преценката ви и прекаленото вслушване в глупостите на добри търговци и слаби или никакви магьосници. В крайна сметка съм тук да поправям нещата и го правя, но ако си спестите торбата с глупости и ме потърсите овреме, ще имаме повече време и място за градивни промени и хармонизиране. Имах един клиент, който ходил да му правят магия жена му да го обича вечно – работите тръгнали назад, а после чел някакви реклами за могъществото на талисманите и амулетите, та сезамаял в поръчките – два за семейството – за вечна любов и за вечна вярност, един за работата – за повече пари и амулет за здраве и връзка с космическите енергии. Когато ме посети, нямаше работа, жена му беше напуснала дома им и с детето живееше при майка си. Казвам му: „Защо ти бяха всички тия глупости? Всичко си е било наред без каквато и да е магическа намеса.“ А той ми отговаря: „Ами аз исках вечна любов и да сме страшно богати и...“ А жена ти казвала ли ти е, че иска точно това, питам го аз. „Че коя ще е тая лудата дето няма да го иска?“ Сигурно тази която го е напуснала, ще да е, но му спестих коментарите и оправих нещата... До следващата рекламна кампания на някой знаен или незнаен и пореден чудопродавач, или оправяч на животи и карми. Нали потребителското общество се крепи на поръчките и платежоспособността. А на какво да се закрепи един нормален човешки живот става все по-неясно от купищата магьоснически и шизофренични витиеватости и брътвежи.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .