Банер
СВАРОГ.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ЧАСТ ОТ ДУХОВНИТЕ ПРАКТИКИ В КРИЙЯ ЙОГА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 02 Януари 2007 00:00

В статията ще ви разкажа за три духовни крийя-практики, които оказват изключително благотворно въздействие в живота на човека.

Първата е карма-йога.

Това е безкористната служба на човека, изпълнявана със знание и умение. Обикновено хората се занимават с дадена дейност, очаквайки да получат нещо в замяна. В това се корени фундаменталната им грешка по въпроса за източника на щастието. При изпълняването на карма-йога тази грешка просто се отстранява. В карма-йога постъпката се извършва не затова, че ще донесе щастие, а за да се освободи човека от привързаността към резултатите, изпълнявайки своя дълг във всяка една ситуация в дух на любов и служба. Без привързаност към резултатите, човек не създава никаква нова карма. Т.е. в него липсват желания, които повличат след себе си определени действия, като по този начин се придобива непреходен покой. Тогава всички действия се извършват “със знание и умение”, тъй като в основата на тази дейност е духът на любовта. Безкористното изпълнение на дълга води до това, че практикуващият карма-йога се превръща в оръдие на висшето съзнание, което не среща съпротива от негова страна с дребни изисквания. Практикуването й започва с това, че няколко часа в седмицата се посвещават на някаква дейност за благото на другите. Карма-йогата е освободена от гнева, егоизма, алчността, завистта и личните желания. Практикуващият я притежава голямо сърце, винаги е готов да сподели каквото има с другите и да им помогне. Той щателно анализира мотивите за постъпките си и извършва единствено тези, които не се основават на егоистични стремежи. Чрез карма-йогата човек придобива чистота на сърцето, способност да вижда Бога във всеки и да усеща божественото присъствие във всичко.

Втората духовна практика е свързана с тантра-йога.

За разлика от много други духовни традиции, в които половото влечение и семейният живот се разглеждат като сериозни препятствия по пътя към самореализацията, сидхите превърнали секса в една от сферите на йогическата практика по пътя към постигане на божественото. Тантра-йога включва в себе си методи за запазване на енергията, която обикновено се губи по време на половата активност и насочването й към горните чакри. Тя предопределя любовта към партньора като към въплъщение на божественото. Човекът вижда в обектите на света не източници на съблазън или препятствия по пътя към придобиването на “духовност”, а скрита божественост. Чрез тантрическият път, благодарение на любовта, покланящият се достига сливане с обекта на поклонение. Семейният живот представлява прекрасна възможност за развиване на безкористна любов, когато усещането за единство се разпространява отначало върху партньора, а после и върху децата, което може да доведе до откриване на “вселенския поглед на Любовта”, когато човек вижда Бога във всеки.

Третата духовна практика е антар-йога.

Думата “антар” означава безмълвие, а антар-йога – практикуване на уединено място. Преди всичко тя дава познания за йогическата вегетарианска диета, навиците за успокоение на ума, посвещава човека в допълнителните техники на пранаяма (дишането) и медитацията. Тези занимания се провеждат в специално подбрано място, наситено с духовни вибрации, далеч от дома и всекидневните грижи, някъде сред природата. В подобна атмосфера човек може да усети колко са велики потенциалните възможности на крийя-йога. Антар-йога помага на човека да намери този начин на живот, който обединява интензивната практика на крийя-йога по пътя на самореализацията с ежедневната дейност. Кулминацията на този период на обучение в крийя-йога са мантра-ягия (огнена церемония) и посвещаването в биджа-мантра.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .