Банер
1508650_1607588082786016_7066274021345149782_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Вървим към епидемия от безсъние
Написано от Румяна Алексиева   
Вторник, 04 Септември 2007 00:00
Новите поколения спят все по-малко, смятат учени.

Начинът на живот на съвременния тийнейджър е все по-обезпокоителен. И това не е заради исконния сблъсък между поколенията, а заради нездравословното всекидневие, към което привиква съвременния млад човек, твърдят британски специалисти: “Днешният тийнейджър взема от информационното общество всичко, свързано с най-авангардните технологии, като при това е готово без съжаление да жертва своето здраве”.

Британските лекари от медицинската оранизация Dream Council са извършили допитване до няколко хиляди момчета и момичета на възраст между 12 и 16 г. Почти 25% от тях признават, че редовно заспиват с включен телевизор, радио или компютър, защото не могат да се “разделят със своите любими “играчки””, докато сънят не ги събори.

“Спалнята на съвременния тийнейджър е пълна с техника и прилича много повече на мултимедиен център, отколкото на място за почивка”, коментират учените, цитирани от ВВС.

Разбира се, такъв начин на живот се отразява лошо на здравословното състояние. Около 40% от анкетираните признават, че се чувстват винаги отпуснати и изморени, а обяснението е просто – те спят средно от 4 до 7 часа в денонощието, т.е. доста под препоръчителните средно 8 часа.

Същевременно само 20% от тийнейджърите заязяват, че разбират значението на здравия и продължителен сън.
Британските специалисти дори въвеждат специлен термин (junk sleep), за да илюстрират факта, че растящото поколение се отнася пренебрежително към съня и го счита за “загуба на време”.

“Да се повлияе на разбиранията на съвременното младо поколение е практически невъзможно”, признава проф. Джим Хорн, “каквито и съвети да им даваме, те ги пускат покрай ушите си и живеят според собствените си схващания, като нехаят за здравето си”.

Според данни от статистиката, в съвременния свят над 45% от възрастните хронично не си доспиват, а при 20% от хората нарушенията с съня придобиват признаците на заболяване.

Тенденцията, която се очертава при новото покобение, е още по-притеснителна, смятат британските специалисти, според които, ако човечеството продължава така, скоро ще може да се говори за епидемия от безсъние.Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2023 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .