Едно представяне на най-известния фитотерапевт в България
Световноизвестният лечител Еньо Миланов със съпругата си лечителката Марияна Миланова Той не е в политиката, нито дори много във футбола, което е голяма рядкост в България - страна, където почти всеки човек е роден политически експерт или толкова добре осведомен за играта, че да бъде поне треньор на националният отбор по футбол. Той е просто един от онези българи, които винаги стоят близо до природата и държат крака си здраво стъпил на земята. Убеден е, че хората все още не познават огромното разнообразие на природата, не разбират нейния език; че човек трябва да се учи да се вглежда в природата още от най-ранна възраст, защото сме на тази планета, за да събираме знания, вместо да губим скъпоценно време, което е отмерено за всеки един от нас. Като бивш военен той първо мечтае да му бъде даден шанс, после използва шанса си да стане пилот и обикаля по света; днес Еньо Миланов е "природен колекционер" - известен лечебен билков специалист, който се опитва от 30 години да докаже на хората, че лечебните билки около нас са уникален дар и не трябва да се тъпчат. Той не вижда себе си като специален, но се опитва да "чете" природните съобщения - и онези от хората, естествените. "Не трябва да бъдем алчни", е негова философия, която го приближава до комуникацията с природата, но всъщност е и всеобщо валидна, също така. "Трябва да се внимава при събирането на билки" казва лечителят. "Дори ако събираш реколтата трябва да бъдеш внимателен за да не унищожиш плода на цъфтящите цветя. Когато прибираш реколтата прилагай вярната мярка! В живота е същото, не е ли. Не можеш да третираш природата като варварин, да сечеш дървета, да пресушаваш реки, да покриваш всеки квадратен инч със сгради, и после, когато я видиш да боледува да мислиш, че ти си прав и нищо не е не както трябва." "Аз съм българин, така че, как мога да бъда беден" казва билкарят. Нашите хора са бачкатори и около 3,000 вида билки растат по нашите земи. Нашите треви съдържат 3 пъти повече активни вещества, отколкото които и да е по света." Преди много време, когато той се чувствал сериозно болен, написал своята молитва с огромни букви: "Мой повелителю, аз искам само две неща: да видя дъщеря ми да учи в Ленинград за балерина и да върна заема си на комшията". Това представлява българина: първо децата, след това съседите и после себе си. Не всички българи, но болшинството. Къде са българите днес? Японците казват, че е по-лесно да построиш град в космоса, отколкото да управляваш нация без грях. Българите позволяват да бъдат лесно мамени, правят лесно компромиси и после се чувстват като елен заслепен от прожектори. Ние някак си се измъкваме от кишата, в която попадаме, която ни дави. Трябва да говорим открито, така че нацията да отвори душата си за космическият интелект, за природата. Ние трябва да "култивираме" добри мисли, защото лошите мисли ни разболяват. Това е истина, която никои не може да отрече. Мое убеждение е, че е по-добре да живееш кацнал на тънка клонка, отколкото да бъдеш в клетка, било то и златна. Всички живи същества вярват в това. Аз виждам, че света не се движи от хора с чисти намерения. Пари, пари и пак пари! Които ги има е господар на ситуацията. Но това няма да е за винаги, затова виждаме толкова много проблеми по света. Те мислят, че са над нас, защото имат пари, но не виждам защо човек е важна особа, ако неговите пари са повече от акъла му. Нека го оставим да пази парите си. Неговите определящи ценности са тотално различни. С човек като този, аз не мога да разговарям. Ние нямаме общ език. Какво билково лекарство ще направи той за европейците? "Можем да намерим добри билки за всички болести, да ги оставим да ми позвънят и аз ще набера подходящите за Европейската комисия, за ЕС. Трябва да има нещо, което да ги тревожи. Бих им дал китка Geranium, който го има във всяка българска къща; не е нужно много да се вглеждаш, но той е толкова добър за на някои здравето, че не мога да си представя да се нарича по друг начин (българската дума за "Geranium" е "здравец", имаща същия корен с думата "здраве"). Той със сигурност ще започне да расте в ЕС, също. За връзка със световноизвестния лечител: телефони:02/961 20 74 048 88 09 62 088 889 89 70 088 798 53 01 сайт
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|