Банер
ОДИН.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Астрологичен анализ на процесите в Космоса на 21.12.2012
Написано от Маг Селена   
Сряда, 19 Декември 2012 18:03
Ето и обещаното продължение на езотеричния и астрологичен анализ на процесите във Вселената около 21.12.2012 г. Първо нека осмислим съвпада на Слънцето с центъра на Галактиката.

От няколко десетилетия, точката на Зимното слънцестоене се намира много близо до галактичния екватор на Млечния път. Всяка година Слънцето, движейки се по еклиптиката, преминава през Галактичния екватор. Когато това се случва, се създават условия за големи промени в човешката цивилизация и за ново спиритуално начало относно всички съзнателни същества по лицето на Земята. Това е така, защото практически нашето Слънце съвпада с Великото Слънце Алфиола, позиционирано в центъра на галактиката ни. Изразено астрологически, когато наблюдавано от Земята е наличен съвпад на Слънцето с Алфиола – Галактическото централно слънце, тогава човечеството има шанса да възприеме и приложи най-висшите идеи на Бога чрез едно разширено космическо съзнание. 

Ако това се случва естествено и според свободния избор на хората, не се случват мащабни катаклизми, а само благоприятни и хармонични събития и процеси. Но ако Космосът създава условия за еволюционно развитие, а човечеството не използва условията, а дори противодейства на тези импулси, често се стига до мощни катаклизми или големи трансформации на социално, политическо и икономическо ниво, които са един вид необходими корекции в еволюцията на цивилизацията ни. Както вече показах, точното изравняване на точката на зимното слънцестоене с галактичния екватор се е случило през 1998 г. 

Това означава, че плюс минус 10-20 години около 1998 г., благодарение на съвпада на Слънцето с Алфиола (случващ се всяка година в този времеви период около 21 декември), се проектират благоприятни духовни условия за еволюционно повдигане на човечеството. Ако то възприеме и реализира правилно тези импулси, хората и всички същества на тази планета ще се повдигнат на едно по-високо спиритуално ниво на съзнание. 

Ако обаче се пренебрегват тези астрологични процеси, са възможни редица пречистващи трансформации спрямо човечеството. И наистина, в този период ние вече видяхме мащабни промени, глобални пертурбации, грандиозни природни катаклизми и съвсем ясни знаци, дадени от Вселената, че са необходими големи промени в съзнанието на човека и колективния живот на планетата ни.

Казано по друг начин, всеки път когато от наша гледна точка Слънцето съвпада с центъра на Галактиката ни, се проявява най-висшата Божествена страна на космоса конкретно за нас хората на Земята. Тогава Божественото, проявено в нашето Слънце и Галактика, дава импулс на цялата Земя и всички нейни същества, да спрат своето низходящо движение в материализма и да започнат своя спиритуален и еволюционен възход. 

Древните култури са посвещавали специални церемонии в такива моменти, за да се насочи съзнанието към висшите енергии на Вселената. В случая е интересен и факта, че този период съвпада с момента на Зимното слънцестоене, което е друг важен празник още от най-древни времена. Зимното слънцестоене е онзи момент, когато нощта е най-дълга и деня най-кратък, но веднага след него тъмнината започва вече да намалява, а деня да расте. Това символизира най-трудния, най-сложния момент за съзнанието, когато то попада в дъното на най-ограничените условия, но използва тази ситуация за опора и започва своя възход. 

Ето защо, вместо да се подхранва масова параноя с персоналната енергия на човека, по-адекватно би било ако на
 21.12.2012 г. в точния момент на навлизането на Слънцето в знака Козирог (13:11:37 ч. българско време) хората се обединят в колективни молитви, с които да поискат от Христос, проявен в Космоса, човечеството и индивидуалната душа, да реализира пълноценно в живота на Земята Неговата Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. По този начин разумните човешки души ще възприемат правилно висшите духовни енергии на Космоса и вместо да се усилват негативните вибрации в този период, ще се утвърди повдигането на човечеството в една по-висша степен на съзнание, морал и начин на живот.

А сега да анализираме във висш духовен смисъл аспектите на планетите и светилата в хороскопа, построен точно в момента на зимното слънцестоене.

Прави впечатление, че е налице една много силна и благоприятно поставена звездна карта. Ако се погледне по-строго, практически има само един проблемен аспект срещу 4 хармонични и 3 духовни аспекта.

Първо Слънцето се намира в особена конфигурация с висшите планети Нептун и Сатурн, съответно 60-градусов ъгъл и ъгъл равен на 1/7 от 360 градуса. Това говори, че Космическият Аз на Христо с(проявен чрез Алфиола и Слънцето) работи усилено за една хармонична реализация на Мировата Любов (Нептун) и духовна трансформация на общочовешката карма (Сатурн). Тук Духът (Слънцето) ни припомня истината, че само Любовта (Нептун) може да пречисти и освободи човека от кармата (Сатурн). Аспектът 1/7 (ъгъл от около 51 градуса) говори и че Христовият Дух (Слънцето) ще внесе справедливост и правилно изпълнение на Божията Воля(Сатурн) и това ще стане заради Любовта като Принцип.

Сатурн, обаче, погледнато от геоцентрична гледна точка, оформя точен 60 градусов ъгъл към Плутон, което подсказва, че в гореописания Божествен процес ще участват огромен брой хора и същества от Земята и то синхронизирайки своята колективна воля (Плутон) в една обща посока. Христовата Правда (Сатурн) ще трансформира и облагороди колективното несъзнавано (Плутон), като този процес ще бъде хармонизиран и духовно катализиран от Космичната Любов на Бога и от милосърдието, състраданието, емпатията и колективната медитация и духовна работа на човечеството (това е така, защото Нептун прави също аспект 1/7, но този път към Плутон).

Луната и Меркурий са в точен 120 градусов ъгъл, което показва, че Душата на човечеството, психичните процеси и народа(Луната) е подпомогната ментално и интелектуално чрез изобилна информация и знания за процесите (Меркурий).

Венера прави едновременно три аспекта: приблизително 180-градуса към Юпитер, 51 градуса към Марс и приблизително точно 120 градуса към Уран. Това показва, че човешкото сърце (Венера) трябва и може да преодолее духовните различия (опозицията от Юпитер), защото получава силен духовен импулс от Волята (Марс) и енергия и подкрепа от Ангелския свят и интуицията (Уран). Силно хармоничния аспект между Уран и Венера говори и за това, че астрологичното знание може да докосне човешките сърца и да се прояви правилно и на място.

Виждайки тази много силна и благоприятна за духовно пробуждане космическа атмосфера, искам да споделя това знание с читателите на постовете ми. Ако работим заедно чрез молитва и медитация, ако утвърдим тези космически идеи на 21.12.2012 в точния момента на зимното слънцестоене, можем да помогнем за еволюционното повдигане на цялото човечество и самата планета Земя като живо същество.

Филип Филипов, физик-астролог


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .