Банер
post-1361681-1292427983.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Билките - Здраве и Дълголетие II
Написано от Румяна Алексиева   
Петък, 12 Септември 2008 09:18
Продължавайки нашето пътешествие в света билките и изучавайки полезните им свойства, нека видим какви вълшебни „умения“ крият още пет от тях.

Мента

Ментата има изключителни приятно и освежаващо действие. Тя се използва като съставка в напитки или като подправка към екзотични ястия. За най-големите традиционалисти обаче ментата спокойно може да бъде консумирана като вкусен чай.
Ароматните и освежаващи свойства на билката се дължат основно са съставката ментол. От медицинска гледна точка ментата може да бъде консумирана при проблеми със стомаха – колит, проблеми с жлъчката, диария, газове, повръщане. Помага още при леко главоболие и има обезболяващо действие. Действа благотворно при лечение на нервни заболявания, сърцебиене, безсъние.
7258_1.jpg
Жабуркане на устата с отвара от мента е отлично средство срещу лош дъх, възпаление на венците, болки в гърлото.
Внимателни с консумацията на мента трябва да бъдат хората склонни към алергии.

Липа

Ароматът на липов чай връща много от нас към детските ни спомени. Но освен специфичен вкус, липата има и своите уникални свойства. Тя се бори успешно срещу болести на дихателните пътища (бронхити, пневмонии, ангини, пресипналост), простудни и вирусни заболявания, придружени с висока температура. Действа особено добре при ревматични болки и проблеми с пикочните пътища. Външно може да се прилага против косопад и ревматични болки.
Цялостното противомикробно действие на липата и високото съдържание на витамин С я прави една от най-добрите билки за ежедневна консумация.

Глог

Плодът има приятен вкус, но за приготвяне на лечебни отвари се използват листата и цветовете. Особено полезно растение за лечение на сърдечно-съдови заболявания, затова се препоръчва на хипертоници, хора със сърдечна невроза, атеросклероза, гръдна жаба, безсъние. Действа и благоприятно при хиперфункция на щитовидната жлеза. Може да се сдобиете сами с билката или да си я купите готова за консумация от аптеките.

7258_2.jpgНевен

Освен красиво цвете, невенът върши и много добра работа като домашен лечител. Едно от най-разпространените му свойства е като бърз заздравител на рани, тъй като има силно антибактериално действие. Компресите върху кожата с невен са познати от дълги години. Неслучайно много козметични компании ползват невена като съставна част.
Ползва се успешно и за стомашни проблеми – язви, чревни и жлъчни болести. Сърдечно-съдовите проблеми също се повлияват положително с помощта на невена.

Змийски мляко

Звучи страшно и не е случайно. Макар много нежно и безобидно растение на пръв поглед, змийското мляко може да бъде отровно при неправилно приготвяне и консумация.
Благодарение на някои от ценните си съставки, растението има благотворно влияние върху функцията на червата и жлъчката, засилва перисталтиката. Използва се за лечение на колити, гастрити, бъбречни болести, хемороиди. Има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие, регулира менструалния цикъл.
Змийското мляко трябва се приема много внимателно и да се спазват стриктно указанията за консумация и приготвяне.

Подберете най-подходящите за вас билки и ги консумирайте разумно. Тогава ще разбере колко по-полезни и благотворни са те за здравето ви, отколкото всички други изкуствени медикаменти, които се предлагат.

Аз вече отпивам от моя вкусен топъл чай. Пробвайте и вие.

Деси Великова
rozali.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .