Банер
f81740c2d06a9738bd923e87b5ecaba5.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ИНТЕРВЮ НА СЕЛЕНА С МАХАРИШИ ШИБИНДО ЛАХИРИ -ПЪРВА ЧАСТ
Написано от Маг Селена   
Четвъртък, 11 Януари 2007 00:00

Крия йога иска да възстанови живота и да ни освободи от господството на ума

– СЕЛЕНА: - Сатгуру Лахири, има ли България особен дял в миналото или бъдещото духовно развитие на човечеството?


ШИБЕНДО ЛАХИРИ: - Човешките същества от тази част на планетата, наречена България са най-скъпи на сатгуру Шибендо Лахири. Само в тази страна има такава адекватна обратна връзка (отговор) на предизвикателството на тази енергия - разбирането. В другите страни има просто реакция, преценки и оценки, но липсва истинско разбиране.

Когато дойдох тук, почувствах, проявеният интерес в България, което ще рече, че телата в тази страна се отварят към възможността всичко да потръгне в името на развитието и в името на благополучието. Но всички те са много, много ограничени. И това изобщо не е много благоприятно за самия живот, за допринасянето в живота!

То по-скоро е благоприятно за осигуряването на менталните (мисловни) измерения на малцина, на ограничен брой човешки тела, които налагат своите ментални дейности. И те предполагат, че колкото повече са мисловните дейности, толкова по-добре ще е за човека. Но е тъкмо обратното – те унищожават човешките същества.

Мисловните дейности са необходими, но не и достатъчни, защото те не са реални. Реално е действието на живота. Единствено животът дава възможност за оцеляване и за естествено продължение на рода, а не понятията и заключенията за качеството на живота. Разбирате ли, някои хора не живеят живота си, а се опитват да прилагат някакви свои си идеи за него. Нека например да вземем храната. Ще ни хареса ли когато сме гладни да ядем някакви идеи вместо храна?

Когато сте гладни, не искате от някого меню за храната му, или идеи за храната му, а храна – дайте ми да хапна! Но ние още не сме открили нашия „истински глад”, всичко е реакция на паметта. Така например, да речем, съм хапнал добре към 9 часа. Към един часа аз още не съм гладен, но в паметта ми е заложено, че трябва да се нахраня добре на обяд. Тогава аз ще кажа дайте ми менюто, да видим какво ще си избера. Но всичко това е от ума, това не е животът.

Когато животът е гладен, той иска храна, не иска меню и идеи. А ние сме толкова откъснати от живота, поради важността, която придаваме на ума и на неговите дейности на всички равнища. Давам ви пример с храната, но това става на всички равнища – идеите, формированията и формулировките на ума са станали по важни от богатството и пълнотата на живота. И реакцията на ума е станала по-важна от реакцията на живота.

Това е трагедията на нашия начин на живот!

Затова крия йога иска да възстанови живота и да ни освободи от господството на ума и именно обикновените хора ще могат да приемат най-добре това послание, а не хората с положение и власт – политици, свещеници, които винаги се грижат за собственото си възвеличаване, удовлетворение и просперитет. Затова и нашето послание е добро, добро за обикновените хора. Това, което те трябва да разберат е, че менталният живот не е живота, а негов образ. То е като огледалото.

Образът в него е валиден – помага ви, да си оправите дрехите, да се срешете, и т.н., но не е реален – реалният сте вие. По същия начин всичко, което имате като система на вярвания, културен принос, езикови особености, начини на обличане, като начини на културно поведение, това всичко е прекрасно и ви поддържа в хармония с толкова други човешки същества! Но в крайна сметка са само образи, те са валидни, но не са реални. Те имат функционална стойност, но са виртуални, нямат жизненост, а жизнеността е животът.

Животът е оцеляване и експроприация (отнемане). Само две неща са живот, а останалото е ум. Умът е необходим, но не достатъчен. Той е валиден, но не е жизненост. Ако останем в ума ние ще останем напълно чужди на живота, който е пълен с добродетели и виталност. Които пък ще бъдат заместени с алчност, което означава жажда за пари и ще се ограничаваме до неща, които вършим за изгода, самовъзвеличаване, и за подхранване на процеса на акумулиране на Аз-а. И ще сме винаги в готовност да прегазим другите, да сме в непрестанна конкуренция с тях и тези неща ще са по-важни за нас от разбирането, състраданието и т.н.

И именно това е посланието на крия йога и смятам че обикновените хора имат по-добри възможности да го разберат. За обикновените хора някои вярвания, правила, ритуали и т.н. са много важни, но след като разберат, че те са необходими, но не и достатъчни, че са валидни, но не и реални, то те ще се променят. Искам хората да разберат това. Какво става после? Те ще останат само с това, от което се нуждаят. Нищо няма да е алчност, мания, натрапчиви импулси. Затова, когато се казва: “Аз съм българин!”, защото има някаква отправна точка, а не точка на самоутвърждаване – аз съм българин и затова мразя руснаци, нещата не стоят така.

Това е просто фактическото състояние на нещата – дадено тяло е родено в България, говори български и затова го определяме като българско. Но това не е повратна точка, не е точка на самоутвърждаване, на отреагиране, а само отправна точка като идентификация. Този начин на мислене е достъпен за обикновения човек, но не и за политика. Политикът ще каже, ние сме българи, трябва да направим това, трябва да направим онова, трябва да мразим руснаците и т.н.

Ще се опита да направи мафия чрез разни похвати и това е начинът на действие на човекът търсещ властта, но не и на обикновения човек, който просто иска да живее щастливо. А за да живее щастливо трябва да гледа на националната си принадлежност само като на отправна точка, а не като изходна точка в преследването на властта. И именно това трябва да се разбере. Затова и казвам, че крия йога е за обикновените хора, а не за някакви особени хора.





Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .