Банер
СВЯТОГОР.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Шлемът на Ужаса
Написано от Маг Селена   
Петък, 01 Декември 2017 13:45

Шлемът на Ужаса (Агисхъялм)


Счита се, че Агисхъялм превъзхожда всички останали символи по качества осигуряващи защита: много съвременни автори го наричат Кръста на Непобедимите.

"Символ на дванадесетокрайник (и още певече - кратни на четири) Кръстта е получил през Средновековието условно обобщаващо названието Агисхъялм, "Шлемът на Ужаса" ((древно-исландски Ægishjalmur).

Ведическото предание асоциира това име с едно от съкровищата на дракона Фафнир, което се е паднало на победилият го Сигурд. Легендата говори, че това название произхожда от знака на шлема на Фафнир, който е завладял Сигурд ("В него имаше шлем-страшило («cegishjalm»), от което се боеше всичко живо.")

Благодарение на този знак Фафнир е внушавал ужас във всеки, които го нападне, поради което е бил практически неуязвим и на Сугурд му се е наложило да се крие в яма, защото на него не е подействала силата на шлема и той е могъл да пробие сърцето на дракона.

«Шлем-страшило
носех аз винаги,
върху злато лежа;
всички по-силни
съм преборил,
с когото и да се срещна.»
(«Из речта на Фафнир»)

Още повече, че именно "Шлемът" е помагал на Фафнир да съхранява облика си на дракон. В "Сагите на Велсунгите" се говори, че Шлема е станал част от съкровищата на нибелунгите. По късно Шлемове на Ужаса са наричали шлемовете с полумаски, украшения на символистични изображения, които са носили воините.

Древноисландското буквално изражение "носенето на Шлема на Ужаса върху себе си над или пред когото и да било, отнасящо се към използването силата на Агисхъялм, обикновено са превежда като "да изплаша когото и да било". В по-късния исландски език се появил израза "да имат Шлема на Ужаса в очите си", т.е да имат магическа (внушаващ благоговеен страх) сила в погледа.

И така, Агисхъялмите защитават своя притежател, защото внушават на всеки нападащ чувство на ужас. С други думи, импулсът на агресия, излъчващ се от нападателя се преобразува от Агисхъялмите и се отправя към агресора, внушаващ му страх. Т.е. задачата на дадените символи е потискане волята на противника.

Агисхъялм - това е именно боен предмет, това е Щит и Меч заедно.

Изкуството за създаването на Агисхъялмите е като при всяко Руническо изкуство, то много зависи от вдъхновението. Символите на Агисъяхалмите воините са ги носели на само върху шлемовете, те са ги рисували и в ъгъла на челото си със слюнка или просто с палеца си пред сражение, като по тази начин не само са отблъсквали враговете, считало се е, че някои Агисхъялми могат толкова силно да влияят на противника, че реално притежателите на тези символи стават невидими за враговете и се изместват от полето на възприятията им.

Има известни описания потвърждаващи способностите на Агисхъялмите да помагат на човека да остане незабележим за преследвачите си.

Добре е известно, че Агисхъялмите са построени върху основата на кръста, съставен от четирите Руни Алгиз. По същия начин кръста с осемте краища (известен също като "Небесната Звезда") е символ много разпространен в Средновековна Европа: украсявал е каменни здания и селски дървени изделия, а много често се е използвал и в църковната утвар.

 

Счита се, че този символ превъзхожда всички предшестващи го по качества осигуряващи защита кръстове. Много съвременни автори го наричат "Кръста на Непобедимите".

Именно Алгиз, "лос, опасен в гнева си" се явява активин елемент в Агисхъялма. Насочен във всички страни този отразяващ импулс създава типичен четиристранен вихър, надарен със съответни намерения. Тази база се допълва от други Рунически символи, допълващи и изменящи основната идея.

Главната задача на Агисхъялмите се явява активната защита, като се счита, че тези знаци могат да се създават за всякаква цел. Тяхната обща насоченост се явява отражение и пренасоченост на вихри, и затова при правилната им изработка те не само защитават от чуждата воля, но могат да възпрат всички други разрушителни вихри, идващи от нападателя. Скандинавците например, считали че Агисхъялма ще отрази отрицателната магия, насочена към притежателя й, и ще го върне обратно - към магьосника или вещицата.

Векторите са събрани във вихър - това е много необичаен вихър! - остър като нож, точен и могъщ. Затова Магията на Агисхъялмите изискват голяма предпазливост и внимание при създаването и носенето им, защото иначе знака ще отразява, и отблъсква не само отрицателните, но и добрите влияния. А освен това може да нанесе вреда или да осакати всеки, като ще насочи волята си в посока на оператора, в това число и любящи го хора, изпращащи към него импулси на добро; може да отрази и да трансформира тези импулси, като Агисхалма ги обърне във вреда на автора.

Затова с Агисхалма трябва много да се внимава!


Превод: © Н.Т.Н.-Селена (Ярослава Велесова)

 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .