Банер
ВЕЛЕС.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

ОБОНЯНИЕТО ИЗЧЕЗВА И СЛЕД ЛЕТЕН ГРИП
Написано от Катерина Найденова   
Вторник, 11 Септември 2007 00:00
Както е известно,грипът дава тежки и разнообразни усложнения - върху бъбреците, белите дробове, сърцето, костната система и пр. По-малко известно е обаче, че доста често след тежък грип намалява слухът, а обонянието напълно изчезва. Поради нестабилното си общо състояние човек не отдава значение на тези оплаквания пропуска шанса да ги излекува, защото след време вече мисията става невъзможна...


    Дори летният грип,за който всички погрешно си мислим,че е по-безобиден от зимния, се причинява от силно токсичен вирус, който уврежда фактически всички системи в човешкото тяло. Независимо коя форма на грипа ви е тръшнала - онази с гърлобол, кашлица и хрема, или другата - с диария и повръщане, много възможно е накрая да получите като усложнение глухота с едното или двете уши, както частична или пълна липса на обоняние.

    Грипният вирус най-често прониква в тялото през носа и гърлото - оттам по съседство или по кръвен път достига в ухото и мозъка. Това са опасни зони, където са разположени слуховият, вестибуларният и обонятелният анализатор. Така ,че именно те са подложени на първия удар на болестотворния причинител.

С развитието на заболяването обаче може да започне и вторична бактериална инфекция, която още повече влошава клиничната картина: силни болки в носа и ушите, висока температура, главоболие, обща слабост. В такъв случай още по време на боледуването - в началото на оздравяването, по тъпанчето, в ушния канал и по лицето могат да се появяват болезнени кръвенисти мехурчета. Понякога секретът от носа и ухото е с примеси на кръв и гной. Вследствие увреждане на средното ухо, т.е на проводната система на звука, слухът намалява. При увреждане на вътрешното ухо, на слуховия, вестибуларния и обонятелния нерв освен недочуване се явява и шум в ухото, световъртеж, нарушаване на равновесието и влошаване на обонянието до пълното му изчезване. Болният не разпознава и не усеща никакви миризми,вкусът му е нарушен - ястията са му безвкусни,не усеща дори подправките.


   Лечението на увредения слух и влошеното обоняние е трудна работа. Поради това с появата на някой от горните симптоми веднага трябва да потърсите консултация не с общопрактикуващ лекар, а със специалист по отоневрология. Ако се допусне страданието да се закрепи, ако се загуби време,успехът на лечението ще е много съмнителен, да не кажа - никакъв.

              Д-р Кирил Танчев - специалист по УНГ и отоневрология


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .