Банер
0_2f89a_b76a58be_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

МАЛКО ЛИ СМЕ ЖИВИТЕ ТА ДА ВЪЗКРЕСЯВАМЕ И МЪРТВИТЕ
Написано от Администратор   
Понеделник, 01 Януари 2007 00:00
МАГ ЖИВИН ЗА БЕЗСМЪРТИЕТО

 

- Маг Живин, възможно ли е да се постигне безсмъртие по окултен път?

МАГ ЖИВИН: Разбира се. Съществуват някои древни магически и чисто енергийни техники и практики за съживяване на мъртви, за естествено и не чак дотам естествено продължаване на живота и всякакви от този род. Въпросът е как гледате на безсмъртието. Ние реално сме безсмъртни като същности. Телата ни обаче не са. В различните си въплъщения използваме различни тела. Не ми е особено ясно защо някои се стремят към вечен живот в някакво ограничено във времето и пространството тяло и не по-малко ограничено съзнание. Нима, ако имаме избор, носим старите си и прокъсани дрехи или обличаме нови?


- Искате да кажете, че стремежа ни към безсмъртие е безсмислен?

МАГ ЖИВИН: В общи линии е безсмислено да се стремим към онова, което така или иначе имаме. А като говорим за стремежа към плътско безсмъртие си припомням една безсмъртна сентенция: „Всички се стремим към безсмъртие, а не знаем с какво да запълним един единствен облачен неделен следобед!” Напоследък доста се шуми по темата за възкресяване на мъртвите, което ме кара да задам един невинен въпрос:

 

„Малко ли сме живите, та да възкресяваме и мъртвите?”

 


 

Подобно отношение към смъртта буди редица етични въпроси. Но не и окултни. Само посветен от най-висш ранг би могъл да си позволи подобно заиграване с живота и смъртта. Всеки друг експериментатор се наказва жестоко поради собствената му и напълно естествена недалновидност. Окултизмът и окултните практики са нещо сериозно и имат много малко общо с бръщолевениците на обезумели и изветрели от страх, глад или просто по рождение народни ясновидки, баячки, доячки и т.н.

- Но учените се стремят да удължат с всички възможни средства рамките на човешкия живот?! Всеки се стреми да живее възможно най-дълго. Това ни е заложено по рождение.

МАГ ЖИВИН: Учените правят онова, което могат. От друга страна продължителността на живота нараства от само себе си, когато качеството на самия живот е по-добро. Но всичко си има някакви естествени граници, които не трябва да се надхвърлят. Всекиму е мил животът, но само си представете, че се сдобием с физическо безсмъртие!
Ще престанем да умираме, но трябва да престанем и да се раждаме.
Дори с наличната смъртност сме милиарди и броят ни непрестанно расте. Всеки иска да яде, да има покрив над главата, както и всичко останало. Откъде? За тези неща трябва да се мисли, а не само да се говори „хуманистично-оптимистично” или иначе казано демагогично. Нито природните, нито вселенските закони ще ни позволят да постигнем подобно нещо. Защото по рождение също така ни е заложено да се износваме и да умираме. Ще си кажете „колко е тъп тоя” нали се правят проучвания, космически кораби и ще колонизираме планети! Може да съм тъп, но дори в научно най-фантастичните романи и хипотези не съм чел как ще извозят няколко милиарда човешки биоединици до някоя нова планета с неначенати суровини.

- Значи смъртта е неизбежна?

МАГ ЖИВИН: Не само неизбежна, а и необходима за осъществяване на жизнените ни цикли. Може би при друг жизнен цикъл или друго равнище на съществуване нещата щяха да стоят малко по различно, но при нашата наличност всичко е точно такова, каквото трябва да е, за да сме такива, каквито сме. Класиците в окултизма нерядко обсъждат тезата, че за да излезем от човешкия поток и цикъл на живот и смърт, първо трябва
да загубим човешката си същност.
А загубим ли нея, макар и безсмъртни, надали ще се вълнуваме как растат внучетата ни.

- А във вашата практика имали ли сте случаи, в които да искат от Вас да съживявате някого или да удължавате нечий живот?

МАГ ЖИВИН: Да. При това неведнъж. Поддадох само два пъти докато бях по-млад и буен. Единият път продължих изкуствено живота на дете с няколко месеца. Вторият път на един млад мъж. Имаше житейска и окултна възможност, направих го. Но и досега съжалявам. Оказа се пагубно за здравето на близките. Разсипаха си нервите и си причиниха много душевни страдания, и то само защото получиха онова, което бяха поискали. Изглежда в повечето случаи човек приема смъртта на близък по-естествено и по-леко, отколкото мисълта за предстоящата загуба. Както и в повечето случаи човек в притеснението, тревогата и привързаностите си не знае точно какво иска. Но се надявам, освен мой, този урок да е бил и на хората, които ме бяха помолили за неестествена намеса.

- Защо непрекъснато наблягате, че тези действия са неестествени?

МАГ ЖИВИН: За да не употребя истинското определение –

 

противоестествени.

 


Смятам, че още със самото си раждане ние започваме да умираме. Не е необходимо да се вкопчваме в живота като самоцел. Ще имаме и други животи, ще успеем да завършим всичките си неполеонови кроежи, които поради присъщата на човека грандомания не се побират в рамките на някакъв си никакъв 60-70 годишен животец. Ами то работа ли е? Тъкмо да построим вила и на правнука и „оная с косата” току щръкнала насред хола.
Все пак в този живот има неща, които не зависят единствено от волята ни тук в нашето земно въплъщение. Противопоставянето на смъртта с всички възможни средства е висша форма на егоизъм. Естествено е да се борим за живота си. Но все пак той има две измерения – качество и количество. Сигурен съм, че ако рязко и неестествено увеличим количеството, качеството неминуемо ще спадне. Нужно ли ви е това? Знаете ли колко още по-тягостно дълъг ще ви се стори един малко по-дълъг и много по-некачествен живот?



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .