Банер
0_2f8ab_6773793a_XL.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Не позволявайте на колеги да ви тормозят психически
Написано от Румяна Алексиева   
Неделя, 14 Октомври 2007 00:00
Как да отвръщате на словесните атаки на работното място.

Много е важно човек да се чувства комфортно в психологически аспект на работното си място – в крайна сметка там прекарваме значителна част от времето си. Постоянният тормоз и вербалните атаки не само подтискат, но в такава атмосфера е трудно да бъдем ефективни и пълноценни в работата си и в деловите си контакти. Тормозът на работното място се отразява не само на психиката, но и на физическото здраве. Лошият тон и грубите думи могат да доведат до повишаване на кръвното налягане, както и до сърдечно-съдови проблеми. Ако на вашето работно място тормозът е част от деловото ви ежедневие, методите, които ви предлагаме, може да ви помогнат да се справите с проблема.

Съществуват три основни стъпки, които трябва да овладеете, за да се справяте с вербалната атака.

1. Научете се да разпознавате атаките
Физическата атака се разпознава много по-лесно, по разбираеми причини. Когато ви атакуват физически, то това е недвусмислено. При психическата атака обаче, нещата често са много по-завоалирани. Вербалната атака носи в себе си преди всичко определен личен подтекст, изразен чрез определени изрази и се съпровожда със специфични тон и интонация. Именно интонацията и тона, а не толкова думите, са оръжието за “психологическо поразяване” на атакуващия.

Така например фразата “Защо си тръгваш по-рано?” звучи по-скоро като въпрос, но “Значи си тръгваш по-рано?”, при съответната интонация, се превръща вече в упрек.
За да може да се справяте с вербалните атаки и самоуверено да ги отбивате, трябва първо да се научите да ги разпознавате.

2. Научете се да разпознавате вида на атаката
За да се научите да отдавате всекиму “заслуженото”, е необходимо да сте наясно с и да разпознавате мотивите и целта на човека, който ви атакува. Възможно е той или тя да действа от чиста злоба, да ви завижда или целенасочено да ви атакува, за да ви натрапи определени емоции или чувства (например на вина или че не сте способна за нещо) и така да отслаби вашата мотивация и увереност, за да извлече дивиденти за себе си.

3. Изберете правилната защита
Тактиката на неочаквания удар действа почти безотказно. Когато за пореден път някой колега ви атакува словесно, отговорете нещо с рязък тон и достатъчно силно. Това ще го сепне и ще ви остави на мира.
Ако самият той или тя използва груб език и повишен тон, без да дава възможност за отговор на този, когото атакува, просто му кажете със спокоен тон и по-тих глас, че сте наясно с мотивите му и те не му правят чест.
В някои случаи много добре действа механизмът “клин - клин избива”. Просто поставете този, който ви тормози на мястото му, като отговорите по същия начин – било то с ирония, сарказъм или дори грубо.



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .