- Маг Живин, предвид малко по-особеното Ви мнение относно прилагането на магическа помощ в живота, смятате ли, че магията винаги помага? МАГ ЖИВИН: Категорично да. Но с някои малки уговорки. Ще се постарая да обясня по-подробно. По принцип в живота няма невъзможни неща. Но има някои, които е по-вероятно да се случат на даден човек и други, които не са толкова вероятни за житейския му път. А кой или кое определя степента на вероятност? Кармата и самият човек са двата определящи фактора. Ако наречем предопределението карма, то включва деяния и нерешени проблеми и ситуации от минали животи, както и от настоящия ни живот, в който чистим стара карма и създаваме нова. Не е приятно, но е така. А едно от определенията за приложната магия е „средство за постигане на оптимално благоприятни резултати в рамките на дадена кармична ситуация.“ Или с две думи – има известни ограничения, в рамките на които се помага с безвредна за дадения човек магия. Ако тези ограничения се надскочат, което е също възможно и дори често практикувано, магията рязко почернява и започва да вреди както на човека, който я е поръчал или извършил, така и на хората около него. Има и известна разлика между това дали се работи в ограниченията на стара или новосъздадена карма. Tака например при мен беше дошла за помощ г-жа М., която бележеше развод след развод, като след всеки намираше все по-лош и неподходящ за нея партньор, а от първоначалното й благоимотно и завидно финансово състояние бяха останали само трохи. Госпожата беше пред поредния си развод, четвърти подред. По време на магическата консултация разкрих на дамата, че не ставаше въпрос за направена й черна магия, а за чисто кармични събития и че не трябва да се развалят и чистят магически въздействия, а да се помогне чрез допълнително въздействие в рамките на допустимото от собствената й карма. Поспорихме както си му е редът и се захванахме за работа. С помощта на поредица от тежки древноиндийски ритуали успях да укротя разбушувалата се карма и скоро г-жа М. се сдоби с нов съпруг, с когото и досега живеят в сговор. - Че то всичко е от ясно по-ясно. Остава само да знаеш как да го направиш... МАГ ЖИВИН: Не винаги нещата са толкова чисти като ситуация. В приемната ми беше дошъл г-н И. Съмняваше се, че някой му е направил магия срещу успех, защото всичките му усилия да захване собствен бизнес започвали добре, но завършвали с пълно разорение. При магическия анализ разкрих на господина, че става въпрос за новонатрупана карма. Просто не беше избрал подходящия за него бизнес и се беше втурвал в начинания, носещи по-бързи пари, а кармично заложената му сила беше в бавните, постепенни печалби. Посочих му сферите, в които би имал успех, както и моментите и сделките, в които беше прекалил с настъпателността си и с желанието за печалба. Предложих му и помощта си, за да не пропадне новоначинанието му заради новонатрупаната като търговец карма и не след дълго г-н И. задвижи нов, печеливш бизнес. - Това означава ли, че имате готова рецепта за успех? МАГ ЖИВИН: Всъщност трудно е да се даде готова рецепта, защото всеки случай е различен, както са различни проблемите на всеки човек. Магията, в ръцете на вещ маг винаги може да помогне. Макар в някои случаи помощта да не изглежда точно като помощ. Какво имам предвид? При мен беше дошла г-жа Д. със семейни проблеми. Съпругът й я беше напуснал преди години. Сама отгледала дъщеря и син. Беше вече на години децата й да започнат да и помагат, знаете как е в България. Но помощ отникъде – само проблеми. Дъщерята се беше омъжила през два квартала и пращаше картички за големите празници, а синът се беше отдал на наркотиците. Съпругът, който не се появявал с години, цъфнал преди няколко месеца и оттогава госпожата не можела да го изгони – пиел, буйствал. Дамата помоли за помощта ми. Предупредих я, че в нейния случай е трудно да се предвиди точно доколко „твърдо” ще се развият събитията, но в крайна сметка ще има онова, което желае. В случая работих с много голяма прецизност, защото негативите бяха прекалено нагнетени, а в моя магически подход не допускам да се навреди на някого. Не след дълго и най-неочаквано дъщерята и зетят дошли на гости, а бившия съпруг на г-жа Д. налетял на бой. След кратка схватка с извиканите полицаи и няколко съдебни процедури, пияницата забравил къде живее бившата му жена веднъж и завинаги. След около месец синът й беше задържан за притежание на наркотици и противообществено поведение – чупел витрините на някакъв магазин. Беше изпратен за принудително лечение, а след това замина по собствено желание за наркокомуна в чужбина. Докато ми разказваше всичко това, г-жа Д. плачеше неудържимо заради понесените страдания. Но помощта беше налице. Споменах й, че ако не беше проявявала „прекалена доброта и отстъпчивост“ пред пороците на околните, и стремежа им да я изцедят докрай, нямаше да се стигне до такъв род „твърда“ помощ. Смятам, че ме разбра... - А има ли случаи, в които човекът потърсил помощта на магьосник остава недоволен, въпреки оказаната помощ? МАГ ЖИВИН: Да, за съжаление. С оглед на казаното по-горе, случаите, в които клиентът остава недоволен можем да разделим най-общо на два вида. Или е попаднал при некадърен магьосник – да си го кажем направо мошеник, който му е наобещал всички звезди от небето и не е направил нищо. Или пък, което е особено важно, клиентът самоволно е променил очакванията си през време на действието на магията, но подобно недоволство е доста кратковременно – трае докато човекът осъзнае какво всъщност е постигнал. Нека ви обясня. Примерно при мен идва клиент и казва положението е такова и такова, искам това и това. По време на магическия анализ на ситуацията, обяснявам на човека, потърсил помощта ми как стоят нещата от окултната гледна точка и какво е възможно да се постигне чрез магия, което в някои много редки случаи е донякъде различно от очакванията му. Клиентът казва не искам или пък добре и се захващам за работа. След това клиентът започва да ме търси и подпитва защо не се получавало онова, за което сме говорили. Аз му казвам точно за какво сме говорили и се оказва, че е станало, но той си мислел за онова, което искал в началото. Нека приведа един пример за онагледяване. В приемната ми дойде г-ца В. Беше пред окончателно скъсване с приятеля си. Не мога да кажа, че беше чисто по нейна вина, защото има ли двама в дадена ситуация, вината е и на двамата. Но госпожицата се опитала да „реши ситуацията силово“, натегнала струната докрай и преди седмица, нещата се провалили „окончателно“. Поговорихме, казах й какво мога да направя, а то беше – да възобновя отношенията от „добрия им период”. Посъветвах я и как да се държи, и как да действа, за да постигне останалото сама. Госпожицата искаше да направя магия за брак. казах й, че именно склонността й към прибързани и насилни действия, я е довела до конкретната ситуация, и че ако иска точно този мъж, трябва донякъде да се примири с факта, че и той има право на глас, мнение, и на собствена преценка кога е най-добре да й предложи брак. Г-ца В. се съгласи с мен и започнах работа – изчистих негативните наслоения, задвижих позитивна магия. След седмица, В. ми се обади и каза – така и така магията не действа. Отговорих й, че е невъзможно. Тогава тя призна, че само ден след като съм работил, приятелят й започнал да я търси и да излизат и всичко останало, но и дума не отварял за брак. Припомних й какво бяхме говорили, а тя ядосано ми затвори телефона. Дори да ми се сърдеше, бях направил за нея всичко, което й бях обещал. След около година същата жена ме посети по друг въпрос. Беше проявила мъдростта, въпреки гнева си, да постъпи, както я посъветвах по време на консултацията, и от около половин година беше щастливо омъжена за онзи свой приятел. Затова и в редките случаи, когато има разминаване между очакванията на клиента и това, което може да му се даде чрез безвредна за него магия, обяснявам докато ми изтръпне езика. С надеждата поне да ме чуе. Понякога се получава, но отчайващо рядко.
Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
|