Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

НАКРАТКО ЗА БЛАВАТСКА
Написано от Маг Селена   
Вторник, 07 Август 2007 00:00
Почти единодушно Мъдреците на Шамбала стигат до решението: няма за какво Вече да се изпраща Вестоносец в Запада.

Индия, Тибет, Китай, съществуването на тайнствено и могъщо Хималайско Братство на Учителите се счита за неоспорим факт. Те напътстват еволюцията на човечеството, като при това не се месят в неговата карма. Основавайки на нашата планета Ядрото на Космическото съзнание (Шамбала), Великите Учители (Махатмите) го направиха Източник на всички знания. Тези знания се предават на човечеството чрез Посланници - Вестоносци.

В първата четвърт на 19 век в Тибет (тогава все още не заразен както сега от европейските пороци, като пиянство, подкупи, магьосничество) в Ламаитския манастир Галаринг Шо, близо до Шигацзе, намиращ се на границата между Тибет и Китай, Учителите обсъждат въпроса, дали е необходимо да се изпрати Посланник на хората от Запада.

Нито един, по-рано предприет опит да се развие у европейците способността да възприемат Древното Съкровено Учение - учение за невидимата страна на природата, за истинското зараждане и развитие на Космоса, Земята и човечеството, не е бил успешен.

Гордостта, скептицизмът, инатът, егоизмът и грубите наслади не са позволили на съзнанията, сковани от нисшата природа да се разширят и да приемат света от гледната точка на висшите надличностни стремежи, в единството на видимата и невидима за човешкото око природа, в единството на всичко съществуващо.

Почти единодушно Мъдреците на Шамбала стигат до решението: няма за какво Вече да се изпраща Вестоносец в Запада.

И само два гласа са били против. Това са Учителите Мория – сегашния Владика на Шамбала (той някога е строил Града на Златните Порти в Атлантида, носил е имената на Кришна, Моисей, Соломон, Ориген, Акбар Велики, Св.Сергей Радонежки, Орфей…) и Учителят Кут Хуми (чиято теорема за правоъгълния триъгълник знае всеки ученик). Те поели върху себе си цялата отговорност за Вестоносеца, когото фактически изпращали на разкъсване.

Ето, през 1831 г., в Русия в обхванатия от холера Екатеринослав, една нежна и слаба жена, чието родословно дърво стига до великите князе Дългоруки, в ноща на 30 юли ражда крехко момиченце - Елена Блаватска.

На 17 г. Елена напуска Родината си за да обиколи 3 пъти земното кълбо и да надникне в света на тайните.

Тя първа донася в Европа светлата вест за Махатмите. Става основателка на Световното Теософско Общество. За няколко месеца написва 1400 страници на "Разбулената Изида". 3а първи път обнародва откъси на най-древната книга на Учителите - "Книгата на Златните Правила". Дава "Ключ към Теософията". В безбройните си разкази и очерци в занимателна форма разказва за съкровените тайни Природата и Човека.

Научно-литературното наследство на Елена Блаватска се състои от 90 тома, главните които са "Тайната Доктрина" - основата - фундамент на идващото хилядолетие. "Разбулената Изида" започва с посочването на една "древна книга". Тази книга е първоизточникът, по който са съставени много от томовете на Киути... Тя е написана на Сензар - таен свещен език. Божествените Същества са я диктували на Синовете на светлината в Централна Азия в самото начало на нашата пета раса. Било е време, когато Сензар са знаели всички посветени и когато предците на толтеките са го разбирали също толкова добре, както изчезналите жители на Атлантида (четвъртата коренна раса), които на свой ред са го получили от мъдреците на третата раса - Манушите, наследили го от Девите на втората и първата раса.

"Учителите ми казваха, че тя (Елена Блаватска) е била най-добрата от всички, на които е можело да се разчита. У Тях тя предизвикала особено доверие, защото била готова да рискува всичко и да понесе всякакви трудности. Владееща повече от всеки друг различните психически сили, движена от изключителен ентусиазъм, неудържимо стремяща се към своята цел, физически много издръжлива - тя е била за Тях най-подходящият, макар и не винаги послушен и уравновесен посредник. Друг човек може би щеше да допусне по-малко грешки в литературните трудове, но той пък не би издържал (подобно на нея) този 17 годишен напрегнат труд и поне десет години по-рано би напуснал своето тяло. И тогава твърде много неща биха останали неизвестни за света".

"Когато пишех "Изидата", това ми се удаваше толкова лесно, че не беше труд, а истинско удоволствие. Защо трябва да ме хвалят тогава? Когато ми кажат да пиша, аз се подчинявам и мога лесно да пиша почти за всичко – за метафизика, психология, философия на древните религии, зоология, естествени науки и много други. Никога не си задавам въпроса: Мога ли да пиша за това?, или: Ще се справя ли с тази задача? Просто сядам и пиша. 3ащо? 3ащото онзи, който знае всичко, ми диктува... Моят Учител, а понякога и други, които познавам от предишните ми пътешествия..."

"Какво ние с теб знаем за метафизиката, за древните философи и религии, за психологията и за разните други премъдрости? Нали заедно учехме, само че ти много по-добре от мен... А сега виж за какви неща пиша, и какви хора - професори и учени, ги четат и се възхищават. Разтвори "Изидата" на коя да е страница и се увери сама. Колкото до мен, аз казвам Истината – Учителя ми разказва и показва всичко, за което пиша. Пред погледа ми преминават картини, древни ръкописи, дати - от мен се иска единствено да го отразя върху хартия и аз пиша толкова леко, че това не е труд, а огромно удоволствие.”

"Аз виждах своя Учител още във виденията от ранното ми детство. Преди да пристигна в Непал, аз се срещнах с него лично при посещението му в Англия през 1850 - 1851г. Това се случи два пъти. Първият път той излезе от тълпата и ми поръча да го чакам за среща в Хайд парк. Аз обаче нямам право да разказвам за това."
"
Незабравима нощ! Велика нощ, след като прекарах цял месец в Рамсгит, 12 август (31 юли по стария руски календар) моят рожден ден – тогава навърших 20 г. Аз срещнах М, Учителя от моите сънища!"

"Като се започне с първата ни среща през 1851 г., когато за първи път видях Учителя във физическо тяло, аз никога не съм се съмнявала в Него. Само доверието обаче за Него не е достатъчно. Преди душата да може да застане пред Учителя, ходилата и трябва да бъдат умити с кръвта на сърцето."

"Аз винаги познавам Учителя и често разговарям с него, без дори да го виждам. Как става така, че той ме чува където и да съм, а аз също чувам неговия глас през морета и океани по двадесет пъти на ден? Не мога да си обясня, но това е факт. Само благодарение на него аз съм силна, без него съм нищо." "Имената на "Махатмите" не бяха известни по онова време, знаеха ги само в Индия. Както и да ги наричат: Розенкройцери, Кабалисти, Йоги - всички те са Адепти: мълчаливи, тайнствени, уединени, пазещи тайната и доверяващи се на малко хора (както и аз), доказващи в течение на седем-десет години своята абсолютна преданост, запазващи безмълвие дори и пред смъртна захлаха. Аз изпълних Техните изисквания и станах това, което съм...

Всичко, което ми беше разрешено да кажа е истина. Близо до Хималаите съществува многонационален център на Адептите. Таши Лама ги познава и те действат заедно. Някои са пряко свързани с Тях, но повечето от средните лами не ги познават поради невежеството си. Моят Учител и К.Х., а също и други, които познавамлично, се намират именно там. Те са свързани с Адептите на Египет и даже на Европа."

"Учителя ме изпрати в Съединените щати, поставяйки ми задачата да направя всичко, за да прекратя некромантията и неосъзнатата черна магия на спиритистите. Трябваше да се срещна лично с всеки от вас и да изменя начина ви на мислене, което и направих. Дружеството беше създадено и постепенно в него се утвърдиха началата на Тайната доктрина - най-древната школа по Окултна философия, която в миналото е реформирана от Гаутама Буда. Това учение не можеше да се предаде за кратко време. То трябваше да се влива капка по капка."

Съветите и предупрежденията, дадени от Елена Блаватска през 19 век, звучат със същата настойчивост, тревога, сила и в началото на 21-ви:

“Искам по най-убедителен начин да отклоня всеки ученик от каквото и да било прилагане на хатха-йогически упражнения, защото той напълно ще разруши себе си, или ще се отдалечи много назад, и да възстанови своето предишно положение в това въплъщение ще му бъде почти невъзможно. Пазете се ви казвам.”

“Помнете, нищо не изчезва безследно в природата; затова никога не произнасяйте, даже не мислете за това, което не бихте пожелали впоследствие да намерите отпечатано на скрижалите на вечността”.

“Ако човечеството би се върнало към своите усещания и вместо това да гледа в облаците, където няма нищо освен мъгла, би погледнало под краката си – колко по-щастливо би било то! Сто пъти по-добре ще е за него, ако нямаше никаква друга религия, освен чиста неегоистична филантропия – колективна и индивидуална любов към човечеството."

“Възлюби своя брат и своя ближен, както самия себе си” и “не прави на другите това, което не би желал те да правят на тебе” тези думи са били казани не само през 1 век на християнската ера, но и 640 години преди Христос от Конфуций, както сега е доказано, и именно на това златно правило се основава щастието на човечеството”.

Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....

Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .