Автор |
Съобщение |
penka
|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 10:02 am
Заглавие :
|
|
|
Представих си картинката и ме напушва смях: Маг Живин, заедно с кучето и котето на палатка - липсва само една латерна и картинката ще е направо ренесансова! Има опасност вместо да им дойде акъла, да вземе, че да им хареса. |
|
|
|
|
|
kalevala
|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 2:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин, както знаеш, аз съм си смела по природа! След като съм отглеждала и съм се грижила по различно време и място, а нерядко и вкупом за трима Стефчовци/ както знаеш, Стефчо и пуйче най-трудно се отглежда/ и една немска овчарица с изявен характер барабар с тях! Не ме плаши зърването на благородна булдочица с още по-изявен характер Аз искам да питам това с вманиачването дали е само по котки и други по-дребни животинки, или се случва и с други животни? Че е дефицит на личността също така е ясно, но само от личността ли зависи да може , по-скоро да поиска, да преодолее този дефицит? А, може би е закодирано в личността още при раждането и, като някакъв урок, който трябва да научи? Не знам. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 2:48 pm
Заглавие :
|
|
|
@kalevala, извинявай, че се намесвам /ясно е че въпросът ти е към Маг Живин/, но всяка мания, колкото и да е различна, всъщност е просто една мания - т.е. - еднаква с всички други мании. Така че едва ли има нещо под слънцето, което да не може да стане обект на мания. При едни ще са котки, при други - кучета, при трети може да са голи охльови /аз познавах един такъв - бившия съпруг на сестра ми/ и т.н. - няма значение нито вида, нито големината. |
|
|
|
|
|
kalevala
|
Пуснато на: Чет Авг 27, 2009 2:54 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаря ти, penka! Разбирам това. Може би тази мания е най-разпространена. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 9:49 am
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Представих си картинката и ме напушва смях: Маг Живин, заедно с кучето и котето на палатка - липсва само една латерна и картинката ще е направо ренесансова! Има опасност вместо да им дойде акъла, да вземе, че да им хареса. |
Добре де, склонихте ме. Щом всички сте против мен
Търси зимна палатка, подплатена , за да не ни духа много и латерна, ама да работи при минусови температури. И без това са ми обещали една чинчила, за която Селена не знае...
А когато се оборудвам, тръгвам с представлението си по света и ще видите колко ще ви бъде мъчно за мен |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
Маг Живин
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 10:07 am
Заглавие :
|
|
|
kalevala написа: | ... Че е дефицит на личността също така е ясно, но само от личността ли зависи да може , по-скоро да поиска, да преодолее този дефицит? А, може би е закодирано в личността още при раждането и, като някакъв урок, който трябва да научи? Не знам. |
Дефицитът може да е както закодиран, така и "спечелен" в хода на живота. За да поискаш нещо друго трябва да си силно вътрешно мотивиран. Външната мотивация обикновено е само временна. Особено при събирачите на животни. Общо взето всеки сам решава с какво да попълва дефицитите си, но е по-склонен към определени (не дай Боже, вече изпитани и затвърдени) решения.
Колкото до останалото - смелостта се изпитва в самия акт на огледа. Ще се договорим, ще вземем аптечка, амоняк и всичко друго, което е необходимо. Ако не стане, винаги си добре дошла на моето "Шоу в палатка" (прочети горния пост) |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kalevala
|
Пуснато на: Пет Авг 28, 2009 5:20 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаря, Маг Живин, за отговора и за предложението. Ако се стигне до там /Боже, опази, ама знае ли се!/ ще се докаросам дзвероукротител да шашкам публиката Кво ? Да не мислиш, че не ставам? Цял минал живот съм го правила. Пък Селенчето ще гледа на кристал. ИДИЛИЙКА!!! Сега сериозно. От отговора ти разбирам, че тая работа с котките при нас ще си е доживот. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Съб Ное 21, 2009 8:38 pm
Заглавие :
|
|
|
Е това се казва "филм": 50-годишна жена от Новосибирск съжителства със 130 котки
http://www.youtube.com/watch?v=o3hhCh9t-bI
Ама как може да са толкова студени и безчувствени хората и да обиждат така жената?!
Много е лесно да те взимат за присмех отстрани, нали? Че и да ти раздават с лека ръка съвети да подариш или махнеш любимците, все едно са някакви там вещи, а не членове на семейството ти!
Което утре като се разплоди и размножи, броя му вече няма да е 130, а поне 1030! Къде ли ще живеят тогава всички настоящи и бъдещи членове на семейството? Как смята да се справи с Природата?... Няма значение, тогава ще му мисли |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Нед Ное 22, 2009 12:10 pm
Заглавие :
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|