Автор |
Съобщение |
penka
|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 4:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Е, и така може да се извърти, ама много засукано ми се струва! Когато попаднах на вас, не мисля, че бях променена. Беше си чиста случайност. Може да е кармична случайност, но... Промяна при мен наистина има. И при И. има. Но тя дойде в последствие. Да, всичко около нас - болестта, вие - като помощ и общуване, този форум, четене и мислене и промяна на ъгъла, през който гледаш на света и хората - всичко това ни промени. Струва ми се, че житейските проблеми идват при всеки, в определени моменти от живота, и от тях има два възможни изхода - може да те озлобят и смажат, а може и да те научат на нещо и да те направят по-силен. Сам си избираш кое от двете. |
|
|
|
|
|
viki
Местожителство: Пловдив
|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:03 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Селена написа: | Как да се държим ли?!
Като проявяваме завидно самообладание и говорим истината право в лицето им - без злоба, без гняв, без каквато и да е емоция, защото ако я проявим сме попаднали на секундата в капана им и ще ни изстискат целият жизнено-енериген потенциал - до шушка, като ти оберат и парите същевременно. |
Така си е Маг Селена... точно това се случва с мен тази седмица... изстискана отвсякъде от негативните емоции покрай баба и най-вече болничното обслужване... и днес дори без да съм ходила в болницата ми се вие все още свят и потрепервам... трудно е да сдържиш гнева си, когато виждаш толкова ненормалии... но ще се опитам да не показвам емоция... имам много да уча в тази насока... и в този ред на мисли вижте какво открих
Двата вълка в нас
Притча на индианците чероки
Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки. |
|
_________________ << За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>> |
|
|
|
taniuga
|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:27 pm
Заглавие :
|
|
|
Благодаря ви още веднъж, че се отзовахте с мненията си. Разбира се аз вече подозирах, че подхождам много емоционално при подобни ситуации и това ми пречи. Сега осъзнавам, че понякога проявявам прекалена взискателност и нетърпение и тези емоции отнемат от енергията ми. Разбирам, че трябва да работя върху самообладанието си и развиване на качеството търпимост. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:46 am
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | Е, и така може да се извърти, ама много засукано ми се струва! Когато попаднах на вас, не мисля, че бях променена. |
Нищо не се "извърта", просто само се констатират нещата - нищо повече.
Забрави, грешиш, ако не си се променила малко преди да ни срещнеш във форума, то нямаше да присъстваш там, нямаше да си на подходящото място в подходящото време.
Няма случайности, нито кармични, нито житейски нито каквито и да било ...
Всичко е породено и свързано ОТ и С житейски закономерности, и всяко нещо идва на мястото си, когато му е дошло времето просто, когато е "узряло" ... това е.
По-скоро твоето е увъртане! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:49 am
Заглавие :
|
|
|
taniuga написа: | Благодаря ви още веднъж, че се отзовахте с мненията си. Разбира се аз вече подозирах, че подхождам много емоционално при подобни ситуации и това ми пречи. Сега осъзнавам, че понякога проявявам прекалена взискателност и нетърпение и тези емоции отнемат от енергията ми. Разбирам, че трябва да работя върху самообладанието си и развиване на качеството търпимост. |
Не върху качеството "търпимост", защото това е понятие, което е различно по смисъл от търпението!
Търпимостта предполага не-разбиране и не-промяна на нещата, а търпението - обратно. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 7:33 pm
Заглавие :
|
|
|
Може. Не споря. Понякога отстрани нещата се виждат по-правилно. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|