НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 3:41 pm Вижте мненията без отговор
Къде е границата между смирението и бездействието?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 12, 2008 4:29 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Е, и така може да се извърти, ама много засукано ми се струва! Very Happy Когато попаднах на вас, не мисля, че бях променена. Беше си чиста случайност. Може да е кармична случайност, но... Промяна при мен наистина има. И при И. има. Но тя дойде в последствие. Да, всичко около нас - болестта, вие - като помощ и общуване, този форум, четене и мислене и промяна на ъгъла, през който гледаш на света и хората - всичко това ни промени. Струва ми се, че житейските проблеми идват при всеки, в определени моменти от живота, и от тях има два възможни изхода - може да те озлобят и смажат, а може и да те научат на нещо и да те направят по-силен. Сам си избираш кое от двете.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Как да се държим ли?!
Като проявяваме завидно самообладание и говорим истината право в лицето им - без злоба, без гняв, без каквато и да е емоция, защото ако я проявим сме попаднали на секундата в капана им и ще ни изстискат целият жизнено-енериген потенциал - до шушка, като ти оберат и парите същевременно.

Така си е Маг Селена... точно това се случва с мен тази седмица... изстискана отвсякъде от негативните емоции покрай баба и най-вече болничното обслужване... и днес дори без да съм ходила в болницата ми се вие все още свят и потрепервам... трудно е да сдържиш гнева си, когато виждаш толкова ненормалии... но ще се опитам да не показвам емоция... имам много да уча в тази насока... и в този ред на мисли вижте какво открих Smile

Двата вълка в нас
Притча на индианците чероки

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.

taniuga

Пуснато наПуснато на: Съб Апр 12, 2008 6:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря ви още веднъж, че се отзовахте с мненията си. Разбира се аз вече подозирах, че подхождам много емоционално при подобни ситуации и това ми пречи. Сега осъзнавам, че понякога проявявам прекалена взискателност и нетърпение и тези емоции отнемат от енергията ми. Разбирам, че трябва да работя върху самообладанието си и развиване на качеството търпимост.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:46 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Very Happy Е, и така може да се извърти, ама много засукано ми се струва! Very Happy Когато попаднах на вас, не мисля, че бях променена.

Нищо не се "извърта", просто само се констатират нещата - нищо повече.

Забрави, грешиш, ако не си се променила малко преди да ни срещнеш във форума, то нямаше да присъстваш там, нямаше да си на подходящото място в подходящото време. Razz Laughing

Няма случайности, нито кармични, нито житейски нито каквито и да било ...

Всичко е породено и свързано ОТ и С житейски закономерности, и всяко нещо идва на мястото си, когато му е дошло времето просто, когато е "узряло" ... това е.

По-скоро твоето е увъртане! Cool Confused Rolling Eyes

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 10:49 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

taniuga написа:
Благодаря ви още веднъж, че се отзовахте с мненията си. Разбира се аз вече подозирах, че подхождам много емоционално при подобни ситуации и това ми пречи. Сега осъзнавам, че понякога проявявам прекалена взискателност и нетърпение и тези емоции отнемат от енергията ми. Разбирам, че трябва да работя върху самообладанието си и развиване на качеството търпимост.

Не върху качеството "търпимост", защото това е понятие, което е различно по смисъл от търпението!

Търпимостта предполага не-разбиране и не-промяна на нещата, а търпението - обратно.

Пуснато наПуснато на: Нед Апр 13, 2008 7:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Може. Не споря. Понякога отстрани нещата се виждат по-правилно.
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта