НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 12:38 pm Вижте мненията без отговор
ЧУДОДЕЙНАТА СИЛА НА ЧЕРВЕНОТО ВИНО
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:

Надявам се да пробвам и домашно,но най си падам по ширата.Пък ако има рецепта да не ферментира,освен преваряването,пишете!!!

Туй със ширата е подла работа, ще знаеш ... Embarassed

Охххххх ... като малка много я обичах и на две Нови години много яко се бяхме "насвяткали" с бат ми, щото родителите ни празнуваха извън къщи, а дядо и баба си бяха легнали да спинкат и ниееее ... набарахме едни бутилкииии ... и ха дай, ха дай ... и аз като голям тарикат напих много яко брат ми ... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Не сме яли бой ... никой нищичко не ни каза ... ама много ни се смяха ,щото имаше големи изпълнения при и след напиването, ама няма да ви кажа какви, щотоооооо ... не са за форума. Razz Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Ако ми дадат тази година домашно вино от северозападна България,ще ти донеса да го опиташ/след като аз преценя дали е сполучливо,защото понякога може да не се получи/, няма нищо общо с промишленото.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Tц,не става!
защото,ако ме питат:"Ти катио казваш,е не ти харесва ,пробвал ли си преди това?",аз ще наведа виновно глава и...а туй избягвам Rolling Eyes
Затуй пробвам.1-2 глътки са напълно достатъчнии.И трябва да се има впредвид,че не обещавам да ги глътна...

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Туй ,горното,бе за змея.
За ширата-жалко,в нея ми беше надеждата Sad
А,брат'чедкей,"дайте виното,руйното вино..." има една стара градска песен,та давай.А ако е тежко,най-добре

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е,твоя воля.А си спомням,че имаше т.н."сладко вино",т.е. нещо без алкохол вътре,пак домашно производство,та се опитваха да ме залъжат с него,докато бях бременна,не знам дали има нещо общо с ширата и какво представлява,ама беше нещо като сироп и аз не знам точно какво,по-добре въобще да не му викат "вино".А с това домашно вино/истинското/ дето е за лична употревба и за приятели/щото има и вариянт за други хора - със захар и т.н.,са си полили децата навремето - сутрин преди училище зимно време са им дробили попара с вино и са ги пускали да ходят...като са зачервявали едни бузи и са били здрави,та здрави.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А аз се чудех отде на Вазова му е хрумнало :"Пиянството на един народ",а то...

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Аa,не.Алкохола там не е с висок градус,а и българите не мисля,че са били алкохолизиран народ като цяло.Пияници всички старни си имат. Cool
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

съгласен съм с теб!Пък и някога са пиели истинско,от чисти плодове.сега и въздухът даже е мръсен.
Има и друго.Не е било прието човек да се напивеа.Нещата се променят доста след 9.IX.1944.И преди е имало пияници,но традицията да пиеш на екс и да се срещнете под масата е след 9-ти.

И това е сериозно предположение,защото същото се е случило и с украинците.те цяла сватба искарвали с 1литър горелка(тяхната ракия).Но това,докато не станали "щастливи съветски другари",както ми разказа един украинец,бивш учител по рисуване

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Знае се,под чие влияние,това за "среща под масата" си е техен патент,нищо личнои не искам да обиждам народ,на когото симпатизирам,но това е всеизвестно.Неприятното е,че ние,длъжни да следваме всички инициативи без да сме една от републиките,"се борехме" против алкохолизма по директиви.През 80-те,някои сигурно помнят какви опашки се бяха завихрили пред нашите хранителни магазини за алкохол,защото продажбите бяха ограничени/или спрени,не помня точно/.Щом нашият Big Brother поде тази къмпания,трябваше и ние,въпреки,че такъв проблем у нас реално нямаше. Cool
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Срещата под масата не е патент на украинците,а на по-северните народи.Wink
В Украйна са предпочитали вино.Сиреч традицията е маса,вино,ядене и приказки.като виното не е в заводски количества или както му казват "средиземномоирска традиция".

Пуснато наПуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Аз не говорех за украинците,а за тези,под чиято шапка бяха всички останали в необятната държава,и които за съжаление са известни и с тази си слабост,вo главе с държавните си глави/с изключение на настоящия,който е "железен"/но малко започва да ми става неудобно,че темата леко се политизира,а по стар обичай от онези години не им споменавам пряко националността,а и да не засегна нечии чувства,тук влизат хора и от там. Embarassed Cool
penka

Пуснато наПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 8:51 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Абе вие много алкохолно сте се настроили! Very Happy Първо - винце, после ще зачепкате и мезетата.Аз скромно мълча, защото и без друго се знае, че съм алкохолният капацитет на форума.Единствено ще вметна, че червеното вино е много хубаво с резен сирене /особено от вносните/ и ви оставям да мечтаете. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 6:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Резен сирене се ашладисва на комат хляб и 2-3 домата,да те открехна аз.А народът е казал мъдро:
"Бистра водица-мирна главица!"
Та пийте водица и живейте в мир!

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 6:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Това ми звучи като хипарски поздрав,пацифистичен.Ние и без друго си живеем в мир.И пием една студена вода.... Wink
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Сеп 05, 2007 8:01 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

"Алкохолното петно" на форума си пийва винце със сиренце, а не студена вода, та да не ми се чуди коремът какво му се е случило. Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта