Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:49 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: |
Надявам се да пробвам и домашно,но най си падам по ширата.Пък ако има рецепта да не ферментира,освен преваряването,пишете!!! |
Туй със ширата е подла работа, ще знаеш ...
Охххххх ... като малка много я обичах и на две Нови години много яко се бяхме "насвяткали" с бат ми, щото родителите ни празнуваха извън къщи, а дядо и баба си бяха легнали да спинкат и ниееее ... набарахме едни бутилкииии ... и ха дай, ха дай ... и аз като голям тарикат напих много яко брат ми ...
Не сме яли бой ... никой нищичко не ни каза ... ама много ни се смяха ,щото имаше големи изпълнения при и след напиването, ама няма да ви кажа какви, щотоооооо ... не са за форума. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:52 pm
Заглавие :
|
|
|
Ако ми дадат тази година домашно вино от северозападна България,ще ти донеса да го опиташ/след като аз преценя дали е сполучливо,защото понякога може да не се получи/, няма нищо общо с промишленото. |
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Tц,не става!
защото,ако ме питат:"Ти катио казваш,е не ти харесва ,пробвал ли си преди това?",аз ще наведа виновно глава и...а туй избягвам
Затуй пробвам.1-2 глътки са напълно достатъчнии.И трябва да се има впредвид,че не обещавам да ги глътна... |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 7:56 pm
Заглавие :
|
|
|
Туй ,горното,бе за змея.
За ширата-жалко,в нея ми беше надеждата
А,брат'чедкей,"дайте виното,руйното вино..." има една стара градска песен,та давай.А ако е тежко,най-добре |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Е,твоя воля.А си спомням,че имаше т.н."сладко вино",т.е. нещо без алкохол вътре,пак домашно производство,та се опитваха да ме залъжат с него,докато бях бременна,не знам дали има нещо общо с ширата и какво представлява,ама беше нещо като сироп и аз не знам точно какво,по-добре въобще да не му викат "вино".А с това домашно вино/истинското/ дето е за лична употревба и за приятели/щото има и вариянт за други хора - със захар и т.н.,са си полили децата навремето - сутрин преди училище зимно време са им дробили попара с вино и са ги пускали да ходят...като са зачервявали едни бузи и са били здрави,та здрави. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:03 pm
Заглавие :
|
|
|
А аз се чудех отде на Вазова му е хрумнало :"Пиянството на един народ",а то... |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Аa,не.Алкохола там не е с висок градус,а и българите не мисля,че са били алкохолизиран народ като цяло.Пияници всички старни си имат. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 8:49 pm
Заглавие :
|
|
|
съгласен съм с теб!Пък и някога са пиели истинско,от чисти плодове.сега и въздухът даже е мръсен.
Има и друго.Не е било прието човек да се напивеа.Нещата се променят доста след 9.IX.1944.И преди е имало пияници,но традицията да пиеш на екс и да се срещнете под масата е след 9-ти.
И това е сериозно предположение,защото същото се е случило и с украинците.те цяла сватба искарвали с 1литър горелка(тяхната ракия).Но това,докато не станали "щастливи съветски другари",както ми разказа един украинец,бивш учител по рисуване |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Знае се,под чие влияние,това за "среща под масата" си е техен патент,нищо личнои не искам да обиждам народ,на когото симпатизирам,но това е всеизвестно.Неприятното е,че ние,длъжни да следваме всички инициативи без да сме една от републиките,"се борехме" против алкохолизма по директиви.През 80-те,някои сигурно помнят какви опашки се бяха завихрили пред нашите хранителни магазини за алкохол,защото продажбите бяха ограничени/или спрени,не помня точно/.Щом нашият Big Brother поде тази къмпания,трябваше и ние,въпреки,че такъв проблем у нас реално нямаше. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Срещата под масата не е патент на украинците,а на по-северните народи.
В Украйна са предпочитали вино.Сиреч традицията е маса,вино,ядене и приказки.като виното не е в заводски количества или както му казват "средиземномоирска традиция". |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Сеп 03, 2007 10:49 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз не говорех за украинците,а за тези,под чиято шапка бяха всички останали в необятната държава,и които за съжаление са известни и с тази си слабост,вo главе с държавните си глави/с изключение на настоящия,който е "железен"/но малко започва да ми става неудобно,че темата леко се политизира,а по стар обичай от онези години не им споменавам пряко националността,а и да не засегна нечии чувства,тук влизат хора и от там. |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 8:51 am
Заглавие :
|
|
|
Абе вие много алкохолно сте се настроили! Първо - винце, после ще зачепкате и мезетата.Аз скромно мълча, защото и без друго се знае, че съм алкохолният капацитет на форума.Единствено ще вметна, че червеното вино е много хубаво с резен сирене /особено от вносните/ и ви оставям да мечтаете. |
|
|
|
|
|
AUDAN
|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 6:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Резен сирене се ашладисва на комат хляб и 2-3 домата,да те открехна аз.А народът е казал мъдро:
"Бистра водица-мирна главица!"
Та пийте водица и живейте в мир! |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 6:15 pm
Заглавие :
|
|
|
Това ми звучи като хипарски поздрав,пацифистичен.Ние и без друго си живеем в мир.И пием една студена вода.... |
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Сря Сеп 05, 2007 8:01 pm
Заглавие :
|
|
|
"Алкохолното петно" на форума си пийва винце със сиренце, а не студена вода, та да не ми се чуди коремът какво му се е случило. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|