НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:37 am Вижте мненията без отговор
Смяна на име
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:
Интересно дали сестра ми е можела да има друга съдба или в началото са й дали "грешно" име и после са го коригирали?!? Смяната е била заради майка ми, разсърдила се е на родата на татко Smile

Разбира се, че се променя съдбата на човека в дадения случай!

Променя я решението на майка ти, която се е озлобила от обидата на бащината ти рода ... и естествено е взела неправилно решение ... Rolling Eyes

По този начин се създават дори кармични програми за унищожение!!!

За тях можеш да прочетеш в "Публикации"-те в раздела за кармата, които са качени в сайта ни.

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За пръв път чувам, че при смяна на име се плаща и глоба, ама карай... Laughing
За едно дете най-важно е да стане пълноценна личност, а името - то само ще си създаде! А ако му пречи – може и да го смени, но правото на избор ще е негово, а не на родителите му.
Името е елемент, който индивидуализира физическото лице. Моето лично мнение е, че смяната на име трябва да става само по изключение, а не да се превръща в практика.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:26 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не бива децата да се превръщат в изкупителни жертви на разприте и неразуменията между възрастните по икакъв повод.Не е моя работа,но считам постъпката със смяната на името за не добра/меко казано/.в крайна сметка детето.което е съвсем отделна самостоятелна личност ще носи името ,а не тя.Един ден няма да я има,а детето ще е зрял човек.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
reveta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:
Интересно дали сестра ми е можела да има друга съдба или в началото са й дали "грешно" име и после са го коригирали?!? Смяната е била заради майка ми, разсърдила се е на родата на татко Smile

Не виждам как така е станало това, освен ако майката не докаже пред съда, че друг е баща на детето или че просто този баща не му е биологичен родител. Друг ред не се сещам. Бог да пази детето от възпитанието на такава "майка"! Rolling Eyes
turta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:57 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ааааа, моля, не обиждайте майка ми. Ревета, изобщо няма такива работи. Повтарям, че беше много отдавна, не знам сега как е, но името го смениха в съда за около седмица от подаване на документите до окончателното решение. Не правете изводи за майка от една тема и едно действие, тя е добър човек и с татко си имат и до днес добър брак. Е, идеално няма никъде.
turta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
Не виждам как така е станало това, освен ако майката не докаже пред съда, че друг е баща на детето или че просто този баща не му е биологичен родител. Друг ред не се сещам. Бог да пази детето от възпитанието на такава "майка"! Rolling Eyes

Това май се отнася за фамилията, аз говоря за малкото име.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:

Ревета не обижда никого, тя само предполага как може да се извърши тази процедура юридически, защото смяната на името наистина е малко трудничко нещо ...

Ама ... с пари човек всичко може да си купи и с "добри" приятели ...

Нищо, че това е твоя майка!

Ние говорим съвсем безпристрастно, защото повечето от нас познават кармичните последици от всяко едно човешко действие, и никой не би омаловажил даденото действие, защото то наистина не бива да бъде омаловажавано, тъй като последиците могат да бъдат направо жестоки.

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз пък няма да съм няма да съм човек, ако не защитя майка си
reveta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Извинявай много, turta, когато пиша никога не влагам нищо лично към потребителите или техни близки. Все пак ти имаш по-богат опит в българските форуми и трябва да си по-наясно кога някой влага лично отношение и кога не. Wink
В предишния си пост си написала, че майка ти се е разсърдила на родата на мъжа си и затова останах с впечатление че фамилията и бащиното име са смененаи тъй като именно фамилното име се отнася до рода, а не малкото име.
Но което и име да е сменено, детето не може да бъде част от играта на родителите си - то е личност и следва да бъде уважавано.
turta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:

Ето, развълнувах и пак започнах да пиша с грешки Shocked Shocked Shocked
turta

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Няма нищо, Ревета, аз мислех че през цялото време си говорехме за малкото име, но понеже аз зачекнах и смяната на фамилиите при брак логично е да се объркаш.
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:
Няма нищо, Ревета, аз мислех че през цялото време си говорехме за малкото име, но понеже аз зачекнах и смяната на фамилиите при брак логично е да се объркаш.

При смяна на имена винаги има вероятност от обърквания от всякакъв порядък Very Happy

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:

Въпроса не е в това дали ще защитиш майка си, turta!

Ти си човек независимо от това дали я защитаваш или не - останалото просто са невежи заблуждения!

Уважението не е в това да защитиш майка си, уважението е в това, че виждайки нейните грешки или разбирайки за тях, ти можеш да й простиш и ... толкова.

Майката е свещенно нещо, но тя не прави никакви изключения, когато греши и причинява вреда, водена от емоционални сблъсъци и неовладяни чувства, вследствие нанесена обида или унижение.

Това вече е създаване на тежка карма!!!

Как беше?! "НЕЗНАНИЕТО НЕ ОНЕВИНЯВА."

Ние гледаме реално на нещата, които хората възприемат като нереални, защото невидимите закономерности са реалните, а не тези, измислените от хората.

Те са затвор за Духа човешки ... !!! Sad Rolling Eyes

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Авг 06, 2007 5:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

turta написа:

Не е въпроса да я защитиш, а да си мериш приказките по неин адрес. Защото можеш да кажеш едно за нея, а хората да си помислят съвсем друго. Това ти го казвам съвсем добронамерено.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Е, Ревета, тя просто търси отговор и няма начин как да не каже за какво точно иде реч ...

Освен това turta е била много наранявана, обиждана и унизявана, и реагира много болезнено на някои неща, защото ги приема като лична обида, което разбира се, не е така!

Нищо ... прощаваме й! Smile

Все пак тя се държи много прилично с нас и ... не ни напада, нито обижда, нито пък се държи арогантно, както правят по някои други форуми ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта