Автор |
Съобщение |
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:16 pm
Заглавие :
|
|
|
turta написа: | Интересно дали сестра ми е можела да има друга съдба или в началото са й дали "грешно" име и после са го коригирали?!? Смяната е била заради майка ми, разсърдила се е на родата на татко |
Разбира се, че се променя съдбата на човека в дадения случай!
Променя я решението на майка ти, която се е озлобила от обидата на бащината ти рода ... и естествено е взела неправилно решение ...
По този начин се създават дори кармични програми за унищожение!!!
За тях можеш да прочетеш в "Публикации"-те в раздела за кармата, които са качени в сайта ни. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:22 pm
Заглавие :
|
|
|
За пръв път чувам, че при смяна на име се плаща и глоба, ама карай...
За едно дете най-важно е да стане пълноценна личност, а името - то само ще си създаде! А ако му пречи – може и да го смени, но правото на избор ще е негово, а не на родителите му.
Името е елемент, който индивидуализира физическото лице. Моето лично мнение е, че смяната на име трябва да става само по изключение, а не да се превръща в практика. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:26 pm
Заглавие :
|
|
|
Не бива децата да се превръщат в изкупителни жертви на разприте и неразуменията между възрастните по икакъв повод.Не е моя работа,но считам постъпката със смяната на името за не добра/меко казано/.в крайна сметка детето.което е съвсем отделна самостоятелна личност ще носи името ,а не тя.Един ден няма да я има,а детето ще е зрял човек. |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:50 pm
Заглавие :
|
|
|
turta написа: | Интересно дали сестра ми е можела да има друга съдба или в началото са й дали "грешно" име и после са го коригирали?!? Смяната е била заради майка ми, разсърдила се е на родата на татко |
Не виждам как така е станало това, освен ако майката не докаже пред съда, че друг е баща на детето или че просто този баща не му е биологичен родител. Друг ред не се сещам. Бог да пази детето от възпитанието на такава "майка"! |
|
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:57 pm
Заглавие :
|
|
|
Ааааа, моля, не обиждайте майка ми. Ревета, изобщо няма такива работи. Повтарям, че беше много отдавна, не знам сега как е, но името го смениха в съда за около седмица от подаване на документите до окончателното решение. Не правете изводи за майка от една тема и едно действие, тя е добър човек и с татко си имат и до днес добър брак. Е, идеално няма никъде. |
|
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 4:59 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: | Не виждам как така е станало това, освен ако майката не докаже пред съда, че друг е баща на детето или че просто този баща не му е биологичен родител. Друг ред не се сещам. Бог да пази детето от възпитанието на такава "майка"! |
Това май се отнася за фамилията, аз говоря за малкото име. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:09 pm
Заглавие :
|
|
|
reveta написа: |
Не виждам как така е станало това, освен ако майката не докаже пред съда, че друг е баща на детето или че просто този баща не му е биологичен родител. Друг ред не се сещам. Бог да пази детето от възпитанието на такава "майка"! |
Ревета не обижда никого, тя само предполага как може да се извърши тази процедура юридически, защото смяната на името наистина е малко трудничко нещо ...
Ама ... с пари човек всичко може да си купи и с "добри" приятели ...
Нищо, че това е твоя майка!
Ние говорим съвсем безпристрастно, защото повечето от нас познават кармичните последици от всяко едно човешко действие, и никой не би омаловажил даденото действие, защото то наистина не бива да бъде омаловажавано, тъй като последиците могат да бъдат направо жестоки. |
|
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз пък няма да съм няма да съм човек, ако не защитя майка си |
|
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:12 pm
Заглавие :
|
|
|
Извинявай много, turta, когато пиша никога не влагам нищо лично към потребителите или техни близки. Все пак ти имаш по-богат опит в българските форуми и трябва да си по-наясно кога някой влага лично отношение и кога не.
В предишния си пост си написала, че майка ти се е разсърдила на родата на мъжа си и затова останах с впечатление че фамилията и бащиното име са смененаи тъй като именно фамилното име се отнася до рода, а не малкото име.
Но което и име да е сменено, детето не може да бъде част от играта на родителите си - то е личност и следва да бъде уважавано. |
|
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:13 pm
Заглавие :
|
|
|
turta написа: | Аз пък няма да съм няма да съм човек, ако не защитя майка си |
Ето, развълнувах и пак започнах да пиша с грешки |
|
|
|
|
|
turta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:16 pm
Заглавие :
|
|
|
Няма нищо, Ревета, аз мислех че през цялото време си говорехме за малкото име, но понеже аз зачекнах и смяната на фамилиите при брак логично е да се объркаш. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:18 pm
Заглавие :
|
|
|
turta написа: | Няма нищо, Ревета, аз мислех че през цялото време си говорехме за малкото име, но понеже аз зачекнах и смяната на фамилиите при брак логично е да се объркаш. |
При смяна на имена винаги има вероятност от обърквания от всякакъв порядък |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:24 pm
Заглавие :
|
|
|
Въпроса не е в това дали ще защитиш майка си, turta!
Ти си човек независимо от това дали я защитаваш или не - останалото просто са невежи заблуждения!
Уважението не е в това да защитиш майка си, уважението е в това, че виждайки нейните грешки или разбирайки за тях, ти можеш да й простиш и ... толкова.
Майката е свещенно нещо, но тя не прави никакви изключения, когато греши и причинява вреда, водена от емоционални сблъсъци и неовладяни чувства, вследствие нанесена обида или унижение.
Това вече е създаване на тежка карма!!!
Как беше?! "НЕЗНАНИЕТО НЕ ОНЕВИНЯВА."
Ние гледаме реално на нещата, които хората възприемат като нереални, защото невидимите закономерности са реалните, а не тези, измислените от хората.
Те са затвор за Духа човешки ... !!! |
Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Авг 06, 2007 5:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
|
|
reveta
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:30 pm
Заглавие :
|
|
|
Не е въпроса да я защитиш, а да си мериш приказките по неин адрес. Защото можеш да кажеш едно за нея, а хората да си помислят съвсем друго. Това ти го казвам съвсем добронамерено. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2007 5:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Е, Ревета, тя просто търси отговор и няма начин как да не каже за какво точно иде реч ...
Освен това turta е била много наранявана, обиждана и унизявана, и реагира много болезнено на някои неща, защото ги приема като лична обида, което разбира се, не е така!
Нищо ... прощаваме й!
Все пак тя се държи много прилично с нас и ... не ни напада, нито обижда, нито пък се държи арогантно, както правят по някои други форуми ... |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|