НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 6:43 am Вижте мненията без отговор
"Трудно е да бъдеш БОГ"
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 24, 2007 10:13 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

с мен винаги се е говорело като с възрастен,и най-важното според мен е че винаги съм съумявала да съм добра със всички-както ме е учила мама.само дето не ме е научила да бъда по-твърда а не толкова мекошава и прекалено добра. Confused
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Фев 24, 2007 10:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Това е въпрос на характер, заложено ти е по рождение, не се учи.Ти си такава, каквато си. Ние с майка ми сме съвсем различни, с дъщеря ми също. Аз мекушавата в семейството, въпреки, че на майка ми много и се искаше да не съм такава, дъщеря ми не е като мен и слава Богу. Някои черти на характера се наследяват /тип нервна система - обект на психологията/, някои се попиват при възпитанието, но и ако ти е заложено, други си ги култивираш сам според разбиранията си или обстояелствата в съзнателна възраст.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Фев 24, 2007 11:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Kati, не смятам, че бог ни причинява каквото и да е било.Това, че евентуално, той ни е създал, не означава, че ни виси на главите като квачка над пиленцата си.Точно както и ние не висим над главите на порасналите ни деца, въпреки, че разбира се, ги обичаме и се интересуваме от техния живот. Нещата от живота си ги правим ние самите - и хубавите и лошите.Но като стане зле, ревем като дете на майка си: "Защо, Господи, ме наказваш така?"Ми той не ни наказва. Просто има причинно-следствена връзка.Но е по-лесно, вместо да се мисли за това, да ревем и да се молим.По този начин се дистанцираме от проблема- уж, че той е извън нас, защото друг ни го е причинил.А по отношение на непоисканото добро, мога да ви разкажа случай от моя и на сина ми живот /писаха го преди няколко години по всички вестници/.Преди шест години, той попадна на момче в интернет, което беще много болно от сърце и трябваха луди пари за операция в чужбина.Синът ми сам направи акция по интернет в целия свят и уреди операцията.Тя беше в САЩ и мина много успешно /и досега момчето си е добре/. След това синът ми, който беше едно нормално здраво дете,започна да боледува от какво ли не.И така - няколко години.Китайците казват, че когато спасиш човешки живот, ти се намесваш в работата на боговете и от тук насетне поемаш пред тях отговорността за този човек до края на живота му.Сами си правете изводите.

Синът ти е постъпил много благородно и сигурно много се гордееш с него, да ти е жив и здрав! Smile Последствията за които говориш ни навеждат на мисълта - когато има призиви за помощ в медиите за спешно нуждаещи се от средства за лечение, трансплантация и т.н. болни хора, обикновено млади и най-вече деца, какво правим тогава.Който има възможност дарява средства, останалите - СМС - най-лесно и достъпно, вместо да ги харчим за разни състезания, игри и реалити-шоута, /не ги заклеймявам/. Значи всички малко или много поемат върху себе си част от негативната карма на болните, а нали съпричастността и мисълта, че може и ние /не дай Боже децата ни/ да се окажем в такова положение ни подтиква да помагаме ако можем и както можем. Скоро оповестиха, че за едно детенце са събрани нужните средства и е заминало за чужбина за операция.А ако се касае за твой близък, правиш всичко възможно да го спасиш, каквото и да ти струва.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 1:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За друго става въпрос, когато се намесих в ситуацията на Елиза ...
Тя е човек с много лабилна психика, страда от тежка депресия ... Освен това в предишния форум тя сподели с нас, не знам дали някои си го спомнят, че е оперирана 2 пъти от туморни заболявания и, че страда от куп други, все пак, не чак до там безобидни заболявания!

Та ... когато човек не вменява много-много за какво иде точно реч, едва ли не, поне лично аз, се чувствам задължена да помогна! Още повече, че майка й е в много по-тежко както физическо, така и психическо състояние от Елиза - при нея депресията вече е стигнала своя апогей! За другото просто не искам да говоря ...

Така, че майка й не би могла да й помогне в никакъв случай, защото самата тя се нуждае от помощ, но може да я повлече след себе си и... да се стигне до там, че Елиза да стане дежурен пациент на някоя психиатрия!

Просто нещата отиваха натам, когато аз реших да извадя Елиза от дълбоко й депресивно състояние в онзи форум, де... и успях! Но ... явно тя пък мина в другата крайност!

При мен грижите за подобни хора са ми заложени кармично, затова "хукнах" да предпазвам Елиза - защото знам, че майка й не е в състояние да води такъв разговор с нея, който би могъл да я извади от състоянието й, и защото виждам, че тя ще пострада много жестоко, след което вече едва ли ще се съвземе - едва ли ще може да си научи кармичния урок, защото няма да бъде в нормално състояние да отчете, че това всъщност за нея е било кармичен урок!

Що се отнася до децата, то ние - родителите им - най-вече сме техни биологични създатели и ... нищо повече! Останалото просто са кармични натрупвания и кармични закономерности, както и уроци, свързани със тях, с които биха се справили някак си, ако познаваха техните механизми, разбира се ...

Останалото са грижи да израстването им и в повечето случаи отчаяни опити да ги възпитаме правилно (защото ги възпитаваме, въпреки всичко - неправилно!), да ги изучим, да им помогнем да създадат семейство и т.н. от този род "грижовности"
...

А ВСЪЩНОСТ ВСИЧКО ОПИРА ДО ДУХОВНО ВЪЗПИТАНИЕ И ИЗРАСТВАНЕ, НА КОЕТО НИКОЙ НЕ НИ Е УЧИЛ - никога през живота ни, поне повечето от нас тук присъстващите - всички сме се самообразовали в по-голямата степен, а не би трябвало да е така Sad

Тъй, че самите ние не бихме могли да научим децата си на това нещо, ако не го познаваме ... Затова не сме и никакъв критерий за тях!
Sad Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 4:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Наистина не помнех какъв е случая с Елиза, съжалявам за това, което и се случва, дано при нея нещата се оправят.
За децата и аз съм се убедила, че има неща, на които ние не можем да ги научим по много причини /както и нас самите не са могли да ни научат/.
Те са отделни човешки същества и личности още от малки, а не част от нашето Его. Докато е възможно да учат нещо от нас в духовен план, то обикновено ние не сме в състояние да им го предоставим, защото не самите ние не сме научили каквото трябва и тепърва се учим или дори още не сме започнали /ако сме много млади или животът ни не ни е поставил в положение да извличаме някакви уроци от него/. Когато придобием някакво познание, ако въобще това някога се случи вече е прекалено късно да ги учим на каквото и да било, защото те вече са поели по своя житейски и духовен път и сами са в процес на усвояване на уроци - от живота си, не от нас.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 6:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Така е, разбира се! Аз се радвам, че имаш подобно разбиране, много малко хора проявяват същото - за съжаление!

Затова снощи ти казах, че с мен си говорят много малко хора, щото като почна да говоря, говоря все едни такивааааа ... ми не много удобни за тях неща!

Но мен много отдавна този факт не ме тревожи - просто все по-често си мечтая да бъда сама, да си медитирам и да си се занимавам със себе си, а не с другите!
Ама ... нали знаеш, всеки с кръста си, а моя кръст е ДА СЛУЖА НА ДРУГИТЕ ХОРА! Cool

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 7:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Разбирането за нещата идва когато човек е узрял за това по някаква причина,при мен беше така и тук ми се помогна да се ускори процеса.Ако не беше така сигурно трудно ще разберем някои неща, аз все още не ги разбирам, но причината си е в мен, по същия начин и другите ще разберат или не. При това положение по същия начин и мен много хора не ме разбират и аз не се и опитвам да ги накарам да ме разберат, знам, че това е трудно да стане, дори невъзможно. Виждам, че хората тук много неща разбират или се опитват и това и мен ме радва, особено като виждам, колко са млади - това сигурно би им помогнало в предстоящия настоящ живот.При мен нещата се случиха по-късно, въпреки че и преди имах някакво усещане и наченки за осъзнаване. по-добре късно, отколкото никога, ама щеше да е по-добре сигурно да беше по-рано. Много е тежък Вашия, кръст пожелавам занапред да имате достатъчно сили да го носите. Smile Smile Smile
tan4eto77

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена според мен човек не трябва да се притеснява ако някой му казва нещата дирестно-без заобиколки и спестяване на директните и точни думи.има моменти/които според мен са множко/,когато е по-добре да те пострестнат със директно изказване на нещата отколкото да си заблуден и да стане още по-голяма каша.поне аз така си мисля де.по-добре е да не ти се спестяват а да си подготвен за това и да намираш сили и начен да се справяш с проблемите си.
viki

Местожителство: Пловдив
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:14 pm
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Абсолютно!!!!!!!!! Съгласна съм с теб... аз така и правя, защото вече го изпитах върху себе си... никога не се сърдя на този, който ми казва какво мисли за мен... напротив... виждам себе си от друг ъгъл... предпочитам това отколкото недомлъвките... изобщо не обичам хората, които не са искрени... така че дръж се с останалите така както искаш те да се държат с теб... пък да става каквото ще...

kati

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Да, но и зависи кой, как и с каква цел ти го казва.При всички положения трябва да се вслушваш и в това, което не ти е приятно да чуеш, за да се погледнеш от друг ъгъл и през другите очи. Но не всички са добронамерени, някои може да целят да те наранят или дискредитират за собствени цели. Много е сложно. Аз винаги много съм внимавала да не обидя или нараня някого, но без да съм лицемерна, яд ме е било понякога на себе си, че не съм по-директна, въпреки, че съм намирала начин да казвам и неприятни истини. А някои хора не търпят никаква критика, дори да е градивна и добронамерена, убедени в непоклатимата си правота за всичко.
viki

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:43 pm
МнениеЗаглавие : :)
Отговорете с цитат

Very Happy Не мислят за утрешния ден като нас... затова... не си слагат присърце това и онова... не се притесняват... живеят за деня... такива са те... волни души от какво да се разболеят...

viki

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:44 pm
МнениеЗаглавие : :(
Отговорете с цитат

Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
извинявам се това беше за темата за циганите съжалявам... време е да спя явно Rolling Eyes

kati

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 25, 2007 11:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
tan4eto77

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:04 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

то на нощтната смяна и е простено да сгафва Very Happy аз след малко също ще се ориентирам към полягване че ще трябва да ставам рано Sad
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 26, 2007 11:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Радвам се, че сте отделили от времето си да си поприказвате ... Радвам се, че имате и правилно виждане за нещата ... Very Happy

Е ... viki нека не се притеснява, че е объркала малко темите, карай, то и аз като съм изморена, знаете ли как трия мненията на някои от вас ... или поне част от тях ... Embarassed там, където изобщо не трябва ... Laughing

И как ги възстановявам после ... !!!
:

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта