НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:47 am Вижте мненията без отговор
НЕ ЖЕЛАЙ ПСИХИЧНИ СИЛИ и не търси благодарност ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
ASD

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 1:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati, аз не съм ходила до сега при такава гледачка/врачка. Дори гледането на кафе приемам шеговито. Това върху което мисля последния един месец е кармичен анализ, но вече знам кой и кога ще го направи. Просто трябва малко търпение от моя страна. Стана ми странно, че едната жена казва -" ние бяхме във финансова безизходица и после - до 1 час събрах 700 лв." Осъзнава ли на кого и за какво ги дава - на човек който реално я заплашва.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 3:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Може и да се обърка доверчив и непредубеден човек,особено когато напускат едни реклами и "отзиви" за такива хора.Но самият подход "дай спешно трицифрената или четирицифрена сума,щото те чакат всичките злини на света теб и близките ти до броени дни" би трябвало да им светне лампата в главата.Аз също не съм ходила,но ми се е случвало да завъртя някои и друг телефон,та съм ги чувала и такива с покана за посещение,докато "не е станало късно".Е,както се досещаш не съм се отзовала на нито една.Все пак за да бъда честна ще кажа,че не всички са подхождали така. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 7:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Те не са подхождали така към теб, защото наистина в тях не е преобладавала и ни най-малко някоя от психичните сили, те просто са ти чели лъжливите и измамни зодии от вестника и гледат преди всичко да си навъртят импулсите ... вече ти разказвахме личнои в подробности как се правят тези неща, не си ли спомняш, Кати?!

Ако са поназнайвали поне малко от областта на езотериката просто е било изключено да не те "приласкаят" или пък стресират, за да те изработят, както те си знаят ...

... ама лично аз си мисля, че всеки си получава заслуженото и че повечето хора стигат до задънена улица, защото не могат да утолят жаждата на алчността в себе си - алчност породена от всички измерими и неизмерими земни желания ...

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 5:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тук ще изразя едно по-различно мнение за психичните сили. Понеже в първия си постинг споменавате закон, се сетих нещо. Idea Едно от основните човешки права на всеки човек е правото да се развива и образова в която и да е област на живота. Тези човешки права са признати (а не дадени!) от закона на всяко човешко същество. Защо признати? Защото са естествени и неизменни, и без тях човекът няма да е това, което е.
Винаги съм вярвала в неограничените способности на мозъка, както от научна, така и от природна, а дори и от окултна гледна точка. Научно доказано е, че човешкия мозък използва само 5-10% от целия си капацитет. (А какво би станало, ако използва два пъти повече например?) Wink
Най-лесното, което всеки може да забележи е, че има хора с учудващо добра памет, с много бърза мисъл, с много бързи разграничителни способности – докато видят или чуят нещо и вече са с няколко крачки в мислите си преди останалите. Някои могат само с един прочит да запомнят текст и да го възпроизведат, на други им е нужно повече време и повторение.
Мнението ми е, че мозъкът трябва да се развива, да се стимулира по каквито и да е начини. От ранна възраст. Дори да са най-отегчителните уроци, написани в учебниците. Не толкова заради самата информация в учебника (тя се забравя, но дори и забравена, щом веднъж е била учена, може лесно да се открие, припомни, преговори), а заради стимулирането на мозъка, на сивите клетки. Един човек, усещащ по-непосредствено нещата, интересуващ се от света и хората, живеещ в хармония със себе си, може лесно да отличи добронамерения от недобронамерения човек, да разбере какво му мисли човека насреща или поне да разбере с какъв човек си има работа.
Човек не трябва да подтиска природно заложения му потенциал (скрит или явен), когато става въпрос за възприятие на околния свят, на хората около себе си, на природните (включително и окултните и паранормалните) явления.
Мозъкът трябва да се развива, както и неизменните му функции като мисълта, паметта, сетивата. Но най-вече мисълта. Wink А дали развитието му ще отключи психичните сили, това вече е Божа работа и не зависи само от самия човек...
Много ви моля, не мислете че ви провокирам някак или че ви противореча. Crying or Very sad Просто изразявам мнение. А смисълът от откриването на тема е да се чуят колкото се може повече различни мнения, нали така.
reveta

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 7:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Съжалявам, ако съм ви се сторила груба в началото на горния ми пост. Не беше нарочно, разбира се.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 7:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
Едно от основните човешки права на всеки човек е правото да се развива и образова в която и да е област на живота. Тези човешки права са признати (а не дадени!) от закона на всяко човешко същество. Защо признати? Защото са естествени и неизменни, и без тях човекът няма да е това, което е.

Естествените и неизменни закони не сме ги измислили ние хората!!!

Естествените и неизменни закони са такива, защото са продукт на природата, на Земята върху която живеем, на Вселената, в която пребиваваме, на целия необятен Космос! Или по-събирателно казано ... Творение на Бога!

Признати могат да бъдат законите в правораздаването, но ... закономерностите в природата не са измислени от човека, а са се самопородили от Божествената субстнанция и са миродавни, поради което те не се нуждаят от признаване. ТЕ СА ТОВА, КОЕТО СА!!!

Именно поради този факт човека също е творение Божие така, че и неговият мозък е част от този грандиозен процес на самопораждане на всичко живо в Космоса.

В началото на своя апогей човека, независимо от това под каква физическа форма е съществувал, е използвал целият капацитет на мозъка си. Затова е можел да извършва в голям мащаб неща, присъщи на неговия Творец.

Но с течението на времето поради породилите се пороци в човешкото съзнание, т.е. поради факта, че ума е започнал да командва вътрешните нагласи в човека, той е започнал бавно и сигурно да деволюира.

Стигнало се е дори до там, че и физическия облик на Съвършените хора се е променил и те са се преобразявали бавно и методично до онзи момент от събственото си развитие, така щото от Съвършени те са се превърнали в твърде ограничени на всички нива - дори и на физическо.

Така например лемурийците са имали четири ръце и три очи. Третото око се е намирало отзад в тилната им област, но при деволюцията през милионите години то е хлътнало и се е наместило навътре в мозъчната кухина така, щото в момента то се намира в предната част на черепа ни под формата на сензорен апарат, в който е поместен специфичен силициев кристал, прекалено фин и нежен, и изключително чувствителен.

Именно чрез него ние улавяме всяко едно вибрационно трептене около и в нас. Той е тайната врата към психичните сили, която притежава всеки един човек!

Тук искам да кажа, че колкото и информация да погълне мозъка на човека, ако той не е в състояние да я асимилира и разбере, то не е от каквото и да било значение за него. Обема от информация не може да бъде критерий за дадено духовно Познание. Напротив, той може да бъде само една голяма пречка към отварянето на вратата за разбирането и правилното асимилиране на тази информация.

Мозъка на човека е една съвършена компютърна система, в която може да се вкара всякаква информация, но ако в него липсват свързаващите звена на разбирането и асимилирането на цялата тази информация, то той просто си остава един невероятен компютър, които просто НЕ Е ВКЛЮЧЕН към Първотвореца ни откъдето идва всичко, т.е. той е невалиден.

В този случай мозъкът ни може да ни помага да извършваме елементарни "технически " неща чрез които да поддържаме функцията на тялото си и жизнените порцеси в него, както и постигането на някаква лична реализация в професионалните ни области, да създаваме по инерция и други животи, но едва ли ще може да ни помогне да проникнем зад тайната врата на психичните сили.

От ранна възраст би трябвало да ни учат на взаимозависимостите във всички нива, така щото да разберем Любовта на Твореца като понятие. Така щото да бъдем научени, че като удариш едно куче или го нараниш до кръв, то със сигурност ще ти се роди сакото дете напред в бъдещето.

Да, в тази насока човека би трябвало да бъде учен и възпитаван! Но ... успоредно с това трябва да бъде научен, че не трябва да ни командват и подчиняват нашите желания, мисли, емоции и чувства, плод единствено на нашият ум, в който живее голямото ни Его, успоредно с това трябва да бъдем научени, че след като сме Божие творение, трябва да резонираме не на ЛИЧНОТО СИ И ОГРОМНО ЕГО, А НА БОЖЕСТВЕНАТА СУБСТАНЦИЯ, като по този начин сами ще се докоснем не само до до психичните сили, ами и до съвършенството Божие, което не предполага да бъдем командвани от ограничения ни ум, а щото НИЕ ДА КОМАНДВАМЕ НЕГО!!!

Ето ... тук е хватката, в този именно детайл!!! Не е нито в развитието на мозъка, нито в информационното му съдържимо като капацитет.

А аз винаги бих се радвала на повече мнения ...
Smile

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Нед Юли 15, 2007 9:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 8:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И все пак аз мисля, че ако умът не се напряга, то няма никакъв начин да се пречупят неговите ограничения и да се излезе веднъж (завинаги) от тях. Neutral Поправете ме, ако греша.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 8:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
И все пак аз мисля, че ако умът не се напряга, то няма никакъв начин да се пречупят неговите ограничения и да се излезе веднъж (завинаги) от тях. Neutral Поправете ме, ако греша.

Или с пренапрягане или без никакво напрягане.Това е според мен,като при първия случай,мозъкът "изключва" и се постига отпускането при втория вариант.
Т.е. да опитваме,но почувстваме ли,че нещо не е наред-веднага спираме!Това е,според мен!Защото така ще постигнем това,което ни е нужно

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 9:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да, горе-долу нещо такова ... иначе "балансите" ще изгорят и ххааайййдеееееее ... на къмто психото! Smile

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 9:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно и аз това щях да кажа,познавам хора,дето от пренапрягане/учене и напрежение/са стигнали до там,млади хора.Явно всичко трябва да се дозира разумно и си има предел в определени моменти.Но от друга страна,не бива мозъкът да мързелува съвсем.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Юли 15, 2007 9:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Далеч съм от мисълта, че мозъкът трябва да мързелува!

Той трябва да се усъвършенства, но в насоката за правилното разбиране на илюзиите, в които живеем, за да бъде наистина пълноценен човека!

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пон Юли 16, 2007 12:01 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Да!Човек трябва да е упорит,но не и мазохист или "кон с капаци".И да не се взема прекалено "насериозно",а да е гъвкав.

Сещам се за :"Работи като вол!".Да,ама ако претоварите талигата,волът пробва 2-3 пъти и като не успее,стои-колкото и да ге ръчка с остена.А хората виждат,че някои неща не са по силите им,ма се напъват физически и/или умствено.После-"Ох,болен съм!".Ми болен,я!От глупост болен!
Понякога трябва да спрем и когато осъзнаем,че няма смисъл да продължаваме.Обаче инерцията или чуждото мнение не ни позволяват.

Пуснато наПуснато на: Пон Юли 16, 2007 6:28 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:

Понякога трябва да спрем и когато осъзнаем,че няма смисъл да продължаваме.Обаче инерцията или чуждото мнение не ни позволяват.

Спирането просто е наложително в много от случаите!

Все пак трябва да си поемаме дъх от време на време ... Rolling Eyes

Но ... по-важно е след това да продължим напред, а не да останем тъпчейки на едно място с краката и след което да ни застигне тотален душевен срив, и то на всички нива, само щото ни е домързяло, видите ли ...

Само щото ни е приятно да вегетираме като нисш и невнятен индивид върху майката Земя, понякога ми е трудно дори да кажа "човешки", т.е. все повече и повече ми е трудно да казвам това ... Sad Crying or Very sad

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта