НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:39 am Вижте мненията без отговор
ХАЙДЕ ДА СИ ПОГОВОРИМ
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Това е доста тъжна равносметка.И звучи малко песимистично.Разбира се,че е редно да има и почивка,хора сме и разбираме - всеки си има предел на силите и не би трябвало да ги хвърля нахалост.Но мисля,че стореното до тук не е било напразно.

Аз не правя никаква равносметка, Кати!

ПРОСТО ИМАМ МАЛКОТО ПРОЗРЕНИЕ, ЗА КАРТИНКАТА В СУРОВИЯ "ПРИВИДЕН" СВЯТ - нищо повече.

Не мога да почивам по никакъв повод, така се чувствам в пълен застой и непълноценност, когато не върша нещо.

Не съм и на предела на силите си и - Слава Богу!!! - но не смятам да ги хвърлям на халост, когато не виждам реакции от съответната страна, реакции които говорят, че хората са заинтересувани от това, което се опитвам да правя за тях.

НАСИЛА НИКОМУ НИЩО НЕ МОГА ДА ДАМ ПЪК И НЯМАМ ПРАВО НА ТОВА!!!

Останалото просто е ... мълчание ... тихо, спокойно и ... благодатно-блажено!

Пуснато наПуснато на: Сря Юли 11, 2007 11:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
:А има и такива,дето им пука за всичко,вкл.и за себе си.Поне заради тях си заслужава да е по-малко песимизмът. Wink

Тук, в този форум, има, явно, прекалено малко хора, на които наистина им пука, но Кати, те не се нуждаят от моето насърчение.

Те си имат в известен смисъл правилното виждане и разбиране, и си следват Пътя.

А всички останали, които крадешком надничат из под завесите като воайори, явно, не желаят, пък и не изпитват необходимост от духовни дискусии. Тяхна воля - тяхна работа!

Песимизмът не ми е присъщ! Но ... борбената ми непримеримост просто ме накара да се смиря в себе си и да потърся друг Път в собственото си себеизразяване, като спра да натрапвам на когото и да било духовните си стремления.

Няма да откривам извора на топлата вода, само и само да изведя слепците на спасителен за тях остров!

Нека те сами открият и сами намерят този спасителен брод! Това все пак е тяхно лично право.

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Влизам и чета и не вярвам на очите си! Ми то, докато ме нямаше, сте започнали да говорите като мен в една по-раншна тема, в която бях написала за своя скептицизъм, относно това да се опитваш да отваряш очите на някого и за това, че подобни саможертви граничат с безсмислието и абсурда.Вие ме поправихте, че има смисъл, дори и само за един човек да става въпрос.Аз размислих и се съгласих. Какво се е променило?Ако приемем, че чрез дискусиите в този форум Вие сте променили 5-6 човека /мисля, че има толкова/, то значи сте преизпълнили плана 5-6 пъти - та това, ако бяхте мениджъри, ще е успех, готов за вписване в "Гинес"!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Уважаваме решението и причините. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Има и нещо друго.На различните хора им трябва различно време ,за да се променят.Сиреч с различна скорост усвояваме материала и го преработваме.и това,че веднага няма резултат не бива да ни заблуждава,че нямало резултат и смисъл.

Обаче...човек 3 пъти по-бързо говори,отколкото осъзнава чутото.Затова аз съм за "ня час-по лъжичка",а понякога 1 лъжичка и на 2-3 седмици,за да "отлежи" информацията и "ферментира'

Затова приветствах Маг Селена да е по-спокойна...Е то тя е ясновидката,де...ама... Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Съгласна съм с това,действително на различните хора е нужно различно време.Зависи от много неща,аз лично смятам,че възрастта и житейския опит също също имат значение.Може би за това трябва да сме по-знизходителни към някои хора,може пък след време да "им дойде акъла" както се казва. Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
.Може би за това трябва да сме по-знизходителни към някои хора,може пък след време да "им дойде акъла" както се казва.

Именно това имах впредвид.Понякога ни трябва една "капка'' и вече сме други.Или разглеждаме вече много пъти четено и чуто под ''нов ъгъл''.
и още нещо. Всеки има свой праг на възприемане на количество информация.После и да тече към него,той не я приема,защо мозъкът му блокира достъпа.
Изходът?Много е просто-спокойствие!

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
... ще е успех, готов за вписване в "Гинес"!

Ама цялото име ли ще ми напишат? Embarassed

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:53 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Влизам и чета и не вярвам на очите си! Ми то, докато ме нямаше, сте започнали да говорите като мен в една по-раншна тема, в която бях написала за своя скептицизъм, относно това да се опитваш да отваряш очите на някого и за това, че подобни саможертви граничат с безсмислието и абсурда.Вие ме поправихте, че има смисъл, дори и само за един човек да става въпрос.Аз размислих и се съгласих. Какво се е променило?

Аз не отказвам да отговарям на въпроси или да дискутираме заедно по дадени проблеми, или теми, които биха могли да интересуват някого!!!

Но ... определено взех решението, че няма да отривам непрекъснато и повечето аз теми, които не интригуват един голям капацитет от "тайните" форумджии, които са се превърнали в явни "воайори".

Просто реших да не правя груби грешки като давам ПОЗНАНИЕ, което не интересува поне 230 човека, а горе-долу всички форумджии са леко над тази бройка.

Какво се е променило ли?!

Промених се - за пореден път - самата аз.

Но никога не бих отказала да дам отговор на някой, който има жив интерес от дадена тема, стига да посочи коя е тя!!!!!!!!!!!!! Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Юли 12, 2007 5:17 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
Всеки има свой праг на възприемане на количество информация.После и да тече към него,той не я приема,защо мозъкът му блокира достъпа.
Изходът?Много е просто-спокойствие!

В никакъв случай не можеш да ме убедиш, че прага на информация на тези по-активни потребители във форумите от близкото минало са с нисък прак на възприемане!!!

Плюс това във форумите нищо не се трие, което е стойностно и всеки винаги може да го прочете и преусмисли, и да попита за онова, което не разбира или не му е ясно! Cool

А не тихомълком да "вдига гълъбите", само и само, защото просто не му се беседва на тия теми ... Те не са непонятни, те са твърде разбираеми, ама защо да си губят времето някои с тях, след като могат да си чаткат в чата или както е в случая с доста от потребителките ни, да си чаткат по кю-то с някоя "известна магесница, чародейка, феноменка или слеповидка"!!!

Няма да пействам тук въпросния проведен разговор, който е и без това доста дълъг на една от потребителките с "шаманката и чародейката на България", само и само да не я излагам ... Rolling Eyes

Тук говорим принципно и естествено всеки има право на избор, и всеки сам решава и избира какво да прави.

Така, че аз не мога да стоя на "пусия" и да "придърпвам" вниманието на подобни потребители, като говоря за неща, които ги интересуват, неща които не са присъщи за нашия сайт, както и нашият
форум.

Лично аз не бих желала да създавам тон във форума ни, който отговаря на всички окултни и безсмислени брътвежи пък достатъчно и умопомрачителни, както е в някои други сайтове и портали, които са твърде долнокачествени ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта