НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:37 am Вижте мненията без отговор
ЗА ОТСЪСТВИЕТО НА ЖЕЛАНИЯ и още нещо ... любопитно
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 7:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всичките тези проявления съществуват в човека поради неговото неправилно разбиране и възпитаване в пълна бездуховност ... и отричане на съществуването на Бога!

В тоталитарно време, ако някой говореше на подобни теми биваше откарван незабавно и безвъзвратно в лагер ...

Знаеш ли, че се запознах с Богдана Карадочева точно в онзи момент, в който бяха арестували баща й и го бяха откарали в лагер именно поради такива причини?!

Сцената в дома й беше направо покъртителна, но тази млада жена нито ни ме нахока ., нито ме нагруби, нито ме отпрати от дома си в голямата си скръб, защото точно в този момент и разказваха как са убили баща й, и как са го напъхали в някакъв чувал, от който му се виждали краката ... представи колко много обич и правилно разбиране трябва да има човек в подобен момент, за да ти даде част от тях чрез вниманието, с което те е дарил ... това вече е нещо повече от правилно възпитнаие, нали така?!

Това е дадена степен на духовно извисяване в едно семейство дарено с духовна интелигентност!

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 7:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знам за тяхната история и вярвам,че наистна са били интелигентни хора,цялото семейство,както и тя и други такива като тях и нея,които тези репресии не ги озлобиха и не отключиха у тях най-тъмните и негативни чувства,омраза и отмъстителност,а са успяли да се съхранят като духовно извисени хора.И тоталитерният режим не успя да ги смачка духовно,осакати и обезличи. Cool
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 7:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Значи е възможно въпреки всичко, въпреки дори смъртта /а такава знаем, че няма/ да се развиваме духовно в правилното направление, нали така?!

А каква е картинката днес в света, в който пребиваваме?!

Просто покъртителна .. какви са децата - както малките,така и големите?!

Какви са родителите им?! ... ами ... ПОТРЕБИТЕЛИ НА ВСИЧКИ НИВА ... и нищо повече, става въпрос за по-голямата част от човечеството естествено, не за всички хора.

Знаеш ли, че когато дойдат за помощ при нас те не ни задават етично въпроса: "Можете ли да ни помогнете?!", а направо казват: "Искам това, искам онова, искам този, искам онази, искам ги тогава, искам го да е толкова богат, искам го/я по този и този начин ... искам, искам, искам ... "

Сиреч - само желания и претенции - без разбиране, без всеотдайност, без любов, без труд, без самопожертвувателност ... без, без, без още много, много неща ...

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пет Юни 29, 2007 8:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 8:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Поколението на потребителите като че ли беше създадено и възпитано от поколението на живялите в материални и физически лишения,"за да не страдат децата както ние на времето,нищо/материално/ да не им липсва"А духовните потребности отидоха на заден план."Традицията" се предава от поколение на поколение.Е,някои докато растяха се рабунтуваха срещу създалия се комформизъм,после забравиха и "влязоха в правия път"
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 8:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Богатството, охолството, излишъкът на материални блага предполагат имено духовната нищета и упадък.

Тези, които в миналото са живели в материални "лишения" са оцелели и до днес, а тези, които днес живеят в "ЛИШЕНИЯ" загиват всеки Боже ден ...

Днес се сблъсках за пореден път в отстояние на 4 часа с "бедността на народа ни" - невероятно скъпи коли, невероятно пазаруване от всякакво естество в невероятни количества - на всичко!!!

Имай предвид, че направихме едно съвсем целенасочено проучване с маг Живин, като избродихме София от единия й край до другия - от единия край на "Младост" до другия край на "Люлин" ...

И всичкото това е продиктувано естествено от желания за сдобиване със сигурност от материално естество - и колкото повече има, толкова по-голяма сигурност ... Sad

И през тези 4 часа в тази щура надпревара се натъкнахме "само" на две катастрофи ... за какво иде реч всъщност?!

Май .. за "традицията" да консумираме - да консумираме ядене, дрехи /всъщност те при жените вече са твърде оскъдни - нещо не ги виждам по телата им през последните поне 5 години, сигурна е от немотия - пестят явно хората!!!/, секс /в парка "Заимов" една "влюбена" невръстна почти двойка и това правеше на една пейка посред бял жежък ден пред очите на всички, и на малки на, и на големи!!!/, емоции, чувства ... и какво ли още не е сведено до нивото на консумацията и потреблението!!! Sad

И ВСИЧКОТО ТОВА Е ПЛОД НА ЖЕЛАНИЯТА!

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 8:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Ми хората се запасявали за уикенда.Същевременно все текат протести заради ниско заплащане по браншове.А катастрофи - не минава ден без да се случат - и зиме, и лете,независимо от пътните условия,не че не влияе.Според статистиките - жервите са повече отколкото при война.Явно това е разплатата за нас. Rolling Eyes
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Разбира се, че е разплатата ...

Просто няма "невъзнаградено" желание!!!

Искаш - получаваш, но след това идва и плащането, т.е. разплатата ... но като знам, какви са "щедри" и късопаметни хората ,те в повечето случаи не си "плащат" както трябва и при разплатата вече им идва нанагорно ...

... защото следват смърти, осакатявания, кражби, катастрофи, нападения, домашни обири и т.н., и т.н. все такива едни "хубави" работи, значи!

Еееее ... ми "ПО-МАЛКО ЖЕЛАНИЯ, ПО-МАЛКО БОЛКА!" Laughing

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:43 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Sad Тъжна равносметка...Но колко от тях си дават сметка за това... Sad Rolling Eyes
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

От всичките, за които говорих до тук, нито един ... ! Sad

Нали знаеш, че на такива подобни са им виновни винаги другите?! Rolling Eyes

Може би от цялото човечество има около 5% човешки същества, които имат правилното разбиране за живота и всичко свързано с него!!!

Останалото просто е "тълпата на невежото простолюдие" ... съжалявам, но освен Гуруджи /както се убеди и самата ти/ учат хората да казват истината.

Ми ... и аз се опитвам да правя това! Rolling Eyes Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:56 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cool Които успее да разбере,успее...ако не по естествения,то по трудния начин,или хич...Все пак мисля,че има ефект поне за по-често пребиваващите тук,опитваме се... Wink
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 11:02 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Силно се надявам да е така, не го правя за себе си, нито пък ти ... всичкото това го правим за тях, но дали наистина го разбират, могат да кажат само те ... или по-скоро да го покажат, не е задължително да го показват на нас, смятам, че ме разбираш правилно, нека го докажат на себе си - това ще е от голямо значение за тях, а не за нас.

Прекрасно знаеш, че сме само проводници ... и нищо повече!!! Rolling Eyes

Желая ти лека нощ и приятни сънища!
Wink

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 11:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile И аз се надявам.Лека нощ и на Вас! Smile Smile Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Пет Авг 17, 2007 8:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:

Може би от цялото човечество има около 5% човешки същества, които имат правилното разбиране за живота и всичко свързано с него!!!Wink

Embarassed И аз се провалих!Случи се следното: в нашия офис сме под наем.Хазяите решиха, че много сме забогатели и ни вдигнаха наема 250%.Аз се пазарих отчаяно 3 дена /почти като в приказките/.Нямаше къде да ходим и подписахме.Обаче ме хвана много яд и като проверих по банките, се оказа, че наема, който ни вземат сега е равен на лихвата по кредит за покупка на подобен офис.Хванаха ме бесните и навих съдружниците да купим офис. Те пък взеха, че се вързаха на женски акъл - и ето ти факта - вчера купихме офис с кредит от банка /още не е напълно приключено, но е в ход/.Първо много се зарадвах, защото си представих, че вече няма да ни изнудват и няма да ми се обръща всичко в корема като звънне телефона и чуя гласа на хазяйката.Обаче после ме хвана шубето, а няма вече накъде - свършен факт.Тогава си припомних това за желанията.Обаче - късно. Embarassed Желанията са страшна сила!Сега си давам сметка, че ако човек може да контролира желанията си, то всъщност може да контролира себе си - в противен случай желанията контролират него. Crying or Very sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Авг 17, 2007 10:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А нещо ..така...желание да ти се е появило към спечелване на джакпотеца от страна на твоя стар боен другар,а? Cool

Пуснато наПуснато на: Съб Авг 18, 2007 10:57 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Тебе вече Маг Живин те прокле да си богат до трето коляно Laughing , така че аз нямам грижата.Но ако настояваш - веднага почвам да го желая, обаче при едно условие - като вземеш големите пари, да направиш експедиция /както обеща/ и да ме вземеш в нея.Обещавам, че ще съм послушна /колкото може един овен/ и че ще копам яко.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта