НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:38 am Вижте мненията без отговор
ИСТИНАТА ЗА ИСТИНАТА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 8:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Имах предвид,че реагираха много бързо,за първи път виждах пожарникари в действие,бяха оборудвани и в главите,за това са ме впечатлили и ги помня,но препочитам да нямам повече подобни срещи.Беше през нощта преди разсъмване и като бдителни съседи ни сигнализираха да бягаме навън,едвам искърах дъщеря ми,че искаше да спи,а после с една оттегчена физиономия нямаше търпение да се прибере пак да си легне.И пожарникарите ги гледаше с досада.А една весела/разбирай фиркана/съседка се радваше,че са я събудили,че и било време да ходи на работа. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 8:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
....Шефа ми е живял в Китай известно време и разказваше, че там пият зелен чай, но много разреден в сравнение с това което си приготвяме ние тук. Пият по цял ден почти изцяло чай от големи самовари. Но най-учудващото нещо което слушах беше за правилата на работа в една белгийска фирма в която шефа е колумбиец и изсква в офиса да се пие само зелен чай, никакво кафе.

За китайците ясно - запарва се чай в гореща вода, след това само се долива нова гореща вода, преди да е изпит докрай чая. С една супена лъжица можеш спокойно да изкараш до обяд. Една за следобед и готово. Наистина си пият чая почти вода, направо в хомеопатични дози - няколко листенца на чайник, разбърква се водата и когато въртенето на водата спре, чаят би трябвало да е готов. А идеалната вода за запарка е когато в нея вече се заформят мехурчета по-големи от оризово зърно, но по-малки от грахово (както се казва с големина на рибешко око). Това преведено на български означава около 70 градуса С.

А зеленият чай е наистина много полезен, но черният (приготвен по английски или дори по китайски маниер) е къде къде по-вкусен за мен. Embarassed

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 8:49 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Обаче има една малка разлика,между източния начин и тоя сред бедното арабско население,например.
Тъй като предпочитам японците пред другите оризолюбци,то ще дам пример с тях.Ако в Япония поискате чай,то най-вероятно ще ви дадат зелен,за разликйа от Индия или Анлия,където дават чер,сиреч ферментирал и вреден зелен...

Та японците счукват в порцеланово хаванче с порцеланово чукало лисдтенца от храста.Добавят гореща вода и похлупват съда.След не повече от 3 минути пресипват течността в друг съд и я разреждат с още гореща вода(е някои може и да си падат по "концентратите",де).
Казват,че след 3-тата минута в чая се появявала "Опашката на дракона".Напитката ставла по-горчива и вредоносна,особено ако е чер.

По-горе Маг Чайолюбин спомена,че в Китай имали доста цветове чай.аз съм чел за 4.Когато наберете листа и ги изсушите-това е зелен чаймистински за мен!Ако се остави в подходяща среда,той започва да ферментира и става жълт.Поседи ли още,става червен и накрая пълноизгнилия-черен..да ма прощават някои чернолюбци,ма е тъй/

Отделно слагат разни други растения и стават най-ужасяващи на четене и пиене комбинации...

Да живее зеленият чай!

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
... Да живее зеленият чай!

Точно така зеленият чай е просто незначителен етап от венеца на творението - черния или с две думи:

Да живее зеленият чай! защото от него се прави ЧЕРНИЯТ

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

..мъхъм...а от ширата-вино и гроздомицин Cool

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 10:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаех си аз, че трудно се говори за истинските неща в живота. Както си говориш и някой току му се отклони вниманието и побегне към джин, вино и треволяци и прочие. Confused

Смятам за назидание да дам една рецепта (индийска) за освежаваща напитка с изключително силни пречистващи качества. Единственото условие е да сте със здрав стомах и второ да не ме вините, ако опитате. Не е за всеки. Ето и рецептата:

На дъното на литрова тенджерка кипвате около половин пръст (хоризонтален пръст) вода. Когат заври, сипвате в нея една две супени лъжици черен чай ( в индия често варят черния чай, което не е никак полезно, ако се пие в по-голямо от напръстник количество) И започвате да бъркате - бъркането престава едва когато напитката е готова. Когато чаят започне да оцветява водата добавяте една две натрошени корички канела, както и около 15-30 г (оригинално 30г) прясно счукан чер пипер (може и бял, ако сте по-жалостиви). А след три четири минути прясно мляко на око и вкус, но не по малко от 200-300 мл (лично аз предпочитам да е поне до половината тенджерка). Субстанцията ври около 3-5 мин. Прецежда се и се сервира гореща в много малки чашки (арабските кафени чашки са най-близо по размер). Напитката поналютява и има ефекта, който penka постига като раздава заеми - прогонва неистинските приятели веднъж и завинаги. Но пък има силни пречистващи свойства за тялото. Недопустимо е да се пробва от язваджии, жлъчкаджии и други -джии, като и от хора с проблемна евакуация (разбирай изнуждване). Rolling Eyes

Инак е страхотия. Огън и жупел. А какъв аромат и вкус... Супер е, не се шегувам Very Happy

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 10:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А според тибетските лами,е особено вредодосно,да се смесва мляко с кафе или чай,ако въпросната смес се изпие.

Но туй ще го пробвам от научен интерес.И като израз на "добра воля",ще споделя,чв доста арабски държави,към кафето(а може би и чая),прибавят освен канела и индийско орехче

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:05 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
..мъхъм...а от ширата-вино и гроздомицин Cool

Rolling Eyes Това лошо ли е? Rolling Eyes Laughing Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
Вие си приказвате, а ние в Бургас вчера вечерта гасихме пожари и си нямахме ток.Дойде чак към полунощ.Снимки си пращате значи.Луна гледате. Щурци слушате.И сигурно като гледам и интернет си имате, и ток, и всички благини на цивилизацията.Ех, София!!!Пак - наши и ваши.

Smile Да,ама друго важно си нямаме:МОРЕ! Тази вечер като се наложи да напусна без време компанията тук и ме беше яд, малко ме поуспокои и онесе оная стара песен,дето я изпя един поузрял вече брат-близнак:"Еее-eee,и замириса на мореee!" И като се размечтах и на мен да ми замиришеее...Ама като се сетя как напредва и при вас "цивилизацията",особено по южното Черноморие,та малко ми се поутрепаха мечтите.Все пак друго си е морето,ама сигурно свикналите не се впечатляват много. Rolling Eyes Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 11:43 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Морето е много хубаво!!!Направо съм влюбена в него!Особено ако нямаше толкова много хора, чалга и пищящи деца + крещящи баби.Колкото пъти се засилвам да се върна пак окончателно да работя и живея в София, толкова пъти си давам сметка, че морето ме е привързало към себе си и не мога...Много е хубаво във всички сезони /не само през лятото/.Явно съм ужасно романтична/въпреки, че ако нямой ми го каже ще го наскоча с рогата напред Embarassed /, защото мога часове да изкарам около морето и нищо друго не ми трябва.Предпочитам да мълча.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 11:54 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Няма лошо човек да е романтичен с рога или без рога. Smile Crying or Very sad
А аз като пътувам към морето винаги се стремя да му усетя мириса на колометри още,тогава истински го усещам,че съм близо до него.То сега около него има и други "ухания" - бензинови и т.н.,но винаги се откроява.И аз мога с часове да го съзерцавам.Едно време обичах и да го рисувам,ама това беше в "другия ми живот". Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 7:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И сега си мирише...както преди.То си е същото, само хората около него...
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 7:11 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Навремето имaше песенен конкурс "Бургас,морето и неговите трудови хора",сега е само "Бургас и морето",явно хората вече не са "трудови",или не е престижно да се казва така. Rolling Eyes Wink
penka

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 7:19 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тук изобщо не са "трудови". Мързи ги, че чак ги боли.Парите се правят сравнително лесно от туризъм и хазяйство и това води до още по-дълбок мързел и тотална деградация.Съжалявам, че звуча грубо, но това е истината. Е, както винаги - има и изключения, но те само потвърждават правилото.Ограмната част от работата тук се върши от хора, които не са от тук.Тукашните са хазяи - кой къща, кой хотел и т.н.Толкова са се ояли, че изобщо не усещат как от доста време вече всъщност ги управляват и им вършат работата от София, Варна, Пловдив - от всякъде другаде, но не и от тук.Ма като гледам - не им и пука.
kati

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 30, 2007 7:23 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Rolling Eyes Ако си печелят предостатъчно,що да им пука.Лошото е,че се строи безразборно и оплескаха пейзажа,накрая тази част на черноморието ще стане непривлекателно за чуждите туристи,ама и за това на никого не му пука. Sad
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта