НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:49 am Вижте мненията без отговор
НЕ ЖЕЛАЙ ПСИХИЧНИ СИЛИ и не търси благодарност ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 9:14 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
ДА ... и понятието е ЛЮБОВ ... безрезервна и себеотдайна!!! Very Happy

Както е при Гуруджи Лахири.

Smile Сигурно е точно това... Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 9:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодаря, че ме подсети да гледам за мошеничката Валя Крумова от Пловдив в "Господари на ефира", така наречената "българската маг Джуна" ... Razz Razz Laughing Laughing

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Юни 27, 2007 9:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 9:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
ASD

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:35 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ето това е страхотна тема! Аз като живо човешко същество се боря с няколко неща в себе си - обидчивостта, гордостта и желанието някой да ми благодари. Това те кара да се почувстваш значим, но в следващият момент идва чувството на празнота. Поне аз това съм установила.А когато не получиш жадуваната благодарност се получава обида, недоволство или някое друго подобно чувство. Сто пъти по-добре е да си продължиш по пътечката на живота. За да се справя от момента в който го усетя започвам да връщам лентата назад за да видя до колкото мога какво от къде е дошло. Ако човек се загледа в живота си от страни ще разбере , че той му поднася уроци ежедневно за да го накара да проумее с какво трябва да се пребори в себе си, в душата си. Проблема е че понякога заслепението е голямо и не се сещаш да видиш или помислиш защо става така. И понеже девиза на зодията ми е "Аз желая", то желания, бол Embarassed И така в желанието си да помогна на моя близка да оправи семейния си живот /без да се сетя, че е достатъчно голяма/ преминах границата на доброто мислене и пожелах на съпруга и неприятности. И тъй като си вярвам, че щом пожлая някому нещо хубаво, то се случва се унесох и с това не до там хубаво пожелание. След няколко часа се ужасих от това което става и започнах да търся причини. Сетих се че това може да е урок за нея, и за мен, че съм обикновен човек и нямам право на такива желания и пожелания. Много възможно е да постъпвам абсолютно егоистично в желанието си да кажа - ето аз ти помогнах да си по-добре, но дали е така.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
ASD

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:38 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Благодаря, че ме подсети да гледам за мошеничката Валя Крумова от Пловдив в "Господари на ефира", така наречената "българската маг Джуна" ... Razz Razz Laughing Laughing

Гледах Господари на ефира на 26/06 - не разбирам как може да се върже някой на тази жена Валя Крумова. Аз ли съм мнителна или просто несъм попадала в такава ситуация, като жените от репортажа
ASD

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:52 am
МнениеЗаглавие : Re: ?? ????? ???????? ???? ? ?? ????? ???????????? ...
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:

И не забравяйте, че през всичките си досегашни животи трябва да сте преминали през жестоки изпитания и да сте приели в себе си смирението, да сте се сдобили с търпението, за да бъдете много добър проводник на Създателя.

Тези думи ме върнаха към една мисъл дето ме преследва от известно време, че този живот ми е даден за да ме научи на смирение и търпение. Случват ми се неща за които се изисква търпение и много любов. Трудно е, понякога се получава, понякога не. Много важно е да настроиш психиката си да не провокира невъзможни желания.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:34 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Koгато някой чака благодарност то или има ниско самочувствие и постоянно прави "добрини",та чрез "Благодаря!" да си получава дозата самочувствие или се страхува и правейки "добрини" се надява,да не му отвърнат с "лошо".

Приказката за свирача на флейта от Николай Рьорих много ми допадна навремето и оттогава не търся благодарност,а правя всичко заради себе си.Идеалното е,ако направеното от мен е добро и за други.Но не си правя илюзията,че ще се харесам на всекиWink

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:36 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И трябва да се научим да не пожелаваме,дори неволно неприятности и въобще нещо лошо на някого,защото така вредим и на себе си.В конкретния случай,тъй като неприятностите могат да рефлектират и върху близките на човека,можело да се отразят зле и на жена му и децата /ако ги имат/.А за това,че той не се е отнесъл добре с нея,може пък това да е някакво изпитание или урок и за нея,които трябва да си понесе сама.Опасно е за нас да се изживяваме като въдворители на справедливостта,особено,когато не са ни поискали съдействие.Не се знае какъв ще е ефекта за всички,вкл.и за нас,а и "вместо да изпишем вежди може да извадим очи".И най-малко в такива случаи трябва да очакваме някаква благодарност,а и по принцип не трябва.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 11:41 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
...Но не си правя илюзията,че ще се харесам на всекиWink

Smile Много правилно и здравословно. Smile
ASD

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 12:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
И трябва да се научим да не пожелаваме,дори неволно неприятности и въобще нещо лошо на някого,защото така вредим и на себе си.В конкретния случай,тъй като неприятностите могат да рефлектират и върху близките на човека,можело да се отразят зле и на жена му и децата /ако ги имат/.А за това,че той не се е отнесъл добре с нея,може пък това да е някакво изпитание или урок и за нея,които трябва да си понесе сама.Опасно е за нас да се изживяваме като въдворители на справедливостта,особено,когато не са ни поискали съдействие.Не се знае какъв ще е ефекта за всички,вкл.и за нас,а и "вместо да изпишем вежди може да извадим очи".И най-малко в такива случаи трябва да очакваме някаква благодарност,а и по принцип не трябва.

Да кати, това беше последващото ми разсъждение. След тази случка реших, че това е урок за всички и се отдръпнах.Ако ме попитат ще кажа какво мисля, но вече гледам да не влизам в по-дълбокото и не чакам нищо.
kati

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 12:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
След тази случка реших, че това е урок за всички и се отдръпнах.Ако ме попитат ще кажа какво мисля, но вече гледам да не влизам в по-дълбокото и не чакам нищо.

Smile Това е най-правилната позиция.Минала съм през подобни ситуации,та знам за какво иде реч,та за това си позволявам да се произнасям по тези въпроси. Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 3:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Благодарност отдавна от никого и за нищо не очаквам, дори ужасно ме сконфузват някои хора, като започнат да ми благодарят за нещо, което съм направила, а пък си давам сметка, че в някои ситуации някои от тях случайно може и да са искрени. Laughing Друг е въпроса, че аз самата изпитвам вътрешно чувство на благодарност спрямо някои хора, които наистина са били значими в моя живот /не ги обсипвам с цветя и бонбони, за да ги тормозя със своята благодарност - тя е вътрешно усещане, обич и готовност аз самата да се отзова веднага ако този човек има нужда от нещо, което зависи пък от мен/.Мисля, че най-сигурните начини да разкараш някой човек от живота си са два: 1-ви - да му дадеш пари на заем Wink ,2-ри - да му направиш някаква услуга и после да се държиш с него така, сякаш той трябва да ти е благодарен за цял живот.Не се майтапя.Първият начин даже го употребявам съвсем съзнателно - ефекта е поразителен.Изчезват вдън гори Тилилейски. Laughing
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Маг Селена написа:

Гледах Господари на ефира на 26/06 - не разбирам как може да се върже някой на тази жена Валя Крумова. Аз ли съм мнителна или просто не съм попадала в такава ситуация, като жените от репортажа

Определено и изобщо не си никак мнителна даже ... Rolling Eyes

Жените от репортажа са попаднали в тази ситуация, защото нямат твоето мислене и виждане за нещата! Те са изпълнени с леност и духовен мързел, поради което не се стремят да решат проблемите си правилно като потърят наистина вещ духовен човек, който може да им посочи как самите те биха могли да си помогнат.

А те са готованци и не искат сами да си помагат, те искат други да им свършат наготово тяхната работа ...

Те търсят готови рецепти, а естествено такива няма, но ... за сметка на това пък има такива като Валя Крумова, които знаят пък, че има твърде много ограничени, духовно мързеливи и напълно невежи хора, които са алчни в желанията си и ... както видяхме всички ги "наказва" за тяхното невежество ... Rolling Eyes Sad

В никакъв случай не защитавам тази измамничка на духовния пазар, но и не я съдя, защото ще ми се наложи да съдя по-голямата част от човечеството, потънало в летаргичния си сън на собственото си невежеството, което от своя страна ражда и създава имено такива ката "българската маг Джуна" ... направо да си паднеш от смях ...
Laughing

Пуснато наПуснато на: Чет Юни 28, 2007 9:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

AUDAN написа:
... а правя всичко заради себе си.

Лично аз не мисля ,че правиш точно това и точно така! Razz

Ти го правиш, защото просто си състрадателен и си дамаш реалната преценка какво и защо го правиш! Това струва ми се ,че звучи по-добре.

И честно казано ти го правиш заради самия Бог, но със сигурност не го съзнаваш все още, а ако го съзнаваш и скромничиш, толкова по-добре! Laughing

Пуснато наПуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:00 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Гледах Господари на ефира на 26/06 - не разбирам как може да се върже някой на тази жена Валя Крумова. Аз ли съм мнителна или просто несъм попадала в такава ситуация, като жените от репортажа

Cool Аз пък хванах прдеди малко към края друго популярно тв.предаване,където се разискваше темата за гаданието,мятаха едни монети и гадаеха значението на символите по книга,имаше и една "Лунен Маг",дето май каза и умни неща на финала,в смисъл,че човек все пак трябва да търси причините и начина на решаване на проблемите у себе си,доколкото успях да чуя. Cool
Покажи мнения от преди:    
Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта