Автор |
Съобщение |
reveta
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 3:27 pm
Заглавие : ????? ? ????? ??? ????? ??? ?? ??????
|
|
|
Група австралийски учени установили, че редовното пиене на черен и/или зелен чай, увеличава устойчивостта на кожата срещу рака, причинен от вредната слънчева радиация. По време на опити, осъществени в лаборатория, група мишки били поени със зелен чай и това намалило 18% риска от заболяване от рак на кожата, а при мишките, които били поени с черен чай, рискът намалял с цели 54%! Причината за това са мощните антиоксиданти, съдържащи се в чая (особено черния), които се противопоставят на свободните радикали, получени от вредните слънчеви лъчи. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Юни 27, 2007 4:16 pm
Заглавие :
|
|
|
Ето ... за това иде реч!
Те не само намаляват риска от кожен рак, ами и по принцип от ракови заболявания.
Много интересна темичка си открила, Ревета!
Благодаря! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
reveta
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Американски учени установили, че зеленият чай защитава и от псориазис. Те забелязали, че чаят спомага да се нормализира деленето на клетките и намалява проявите на тази коварна болест. |
|
|
|
|
|
viki
Регистриран на: 01 Яну 2007
Мнения: 176
Местожителство: Пловдив
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:40 pm
Заглавие :
|
|
|
Ах че хубавоооооо... не знаех за черния и зелен чай ... обичам да пийвам честичко и от двата... черния вече замести кафето в моето ежедневие... обичам да пийвам всякакви чайове... дори сега през лятото ... и понеже съм си фен на чайовете скоро ще пусна и аз малко материал по темата ... аз също благодаря за хубавата тема на Ревета, а сега сега ви желая сладки сънища |
|
_________________ << За да видиш дъгата, трябва да се примириш с дъжда >>
<< Това, което не ни убива ни прави по-силни>> |
|
|
|
reveta
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 10:42 pm
Заглавие :
|
|
|
Здравей, Вики. Щом имаш добри материали - давай ги по-скоро и не се ограничавай само с един-два. |
|
|
|
|
|
kati
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 4761
Местожителство: София
|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 2:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Зеленият чай пази от рак на простатата
Пет чаши зелен чай на ден забавя развитието на болестта при болни от рак на простатата, съобщава АФП.
Това свидетелстват наблюдения, провеждани в продължение на 12 години от учени към министерството на здравеопазването и труда на Япония.
Медиците са стигнали до извода, че страдащите от рак на простатата, които пият зелен чай, възпрепятстват влошаването на състоянието си.
Този ефект се наблюдава не просто при случаи на рак, а в късни стадии.
|
|
_________________ Универсална рецепта няма, всеки сам трябва да намери пътя към върха...
|
|
|
|
reveta
Регистриран на: 30 Дек 2006
Мнения: 826
|
Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 9:11 pm
Заглавие :
|
|
|
КАК СЕ ПРИГОТВЯ КАЧЕСТВЕН ЧАЙ
За да се наслаждаваме на ароматната напитка, трябва да избираме качествен чай, да го съхраняваме правилно и да спазваме няколко прости правила при приготвянето му – да използваме "правилната" вода за запарка, както и подходящ съд, да обръщаме внимание върху количеството чай, времето за запарка и температурата.
Специален съд Порцелановият чайник или каната, в която запарваме чая не трябва да се използва за друго, тъй като всякакви допълнителни миризми влияят силно върху аромата му. Най-добре е запарката да се прави направо в каната.
Водата За получаването на качествена чаена напитка, особено важен е изборът на водата. Най- подходяща е чистата изворна вода. Ако се използва минерална, киселинността й трябва да е около нормалната (с pH стойност около 7) и минерализацията й да не надхвърля 30 ppm. Ако водата от чешмата е с високо съдържание на натрий, е добре да се остави да престои една нощ, преди да се използва за приготвяне на чай.
Количеството На чаша вода се слага 1 чаена лъжичка чай. Чаят е по-вкусен, когато е силин. Затова спокойно може да се добави още 1 лъжичка в чайника. При количеството на чая няма строги правила, тоест всеки според вкуса си.
Запарка и температура на водата След като се залеят с вряла вода чаените листа, през първите 2-3 минути те отделят веществото теин, а след това - успокояващите дъбилни вещества. Колкото по-дълго се запарва чаят, толкова по-успокояващо действа на стомашно-чревния тракт. Дъбилните вещества са тези, които придават леко горчив вкус на чая. Затова черният чай не бива да се запарва повече от 5 минути. Черният чай се залива с вряла вода, но при приготвянето на зелен чай, водата трябва да се остави да изстине до 80 градуса.
източник: в-к "Кауфланд" |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Регистриран на: 29 Дек 2006
Мнения: 12569
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 11:36 am
Заглавие :
|
|
|
Благодаря на Ревета за тази прекрасна рецепта!
Наистина е невероятна! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|