НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 4:25 pm Вижте мненията без отговор
ИСТИНАТА ЗА ИСТИНАТА
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
valeria-anita

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 26, 2007 1:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Рядко пия чай, да не кажа почти хич. Сигурно защото го свързвам с болести. Карат ме да го пия , когато съм болна. Опитвала съм разни чайове и най- ми допадна жасминовия (или беше зелен чай с жасмин). Истината е, че не мога да оценя чаша хубав чай, впечатлявам се повече от красивия порцелан и бисквитките към чая Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
merigi

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 26, 2007 9:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Всяка сутрин пия чай.Нещо като традиция ми е станало, и то защото не само, че сама съм си брала билките/липа, мента, мащерка/, но и сутрин въздуха става ароматен.Искам да ви кажа, че ройбоса, който толкова хвалят, не може да ми хареса.А golden lion веднъж ме спаси от някаква алергия от ягоди.Само от една чаша и ми мина кризата.Въобще има много силни чайове.А какво ще кажете за студения чай? Понася ли се с него жегата? Rolling Eyes
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 26, 2007 9:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз съм израснала с пиене на чай/билков,обикновено липов или комбиниран от набрани,а не купени/сутрин на закуска.По-късно зарязах този навик,когато спрях да закусвам в къщи,а в крачка или в работата и пропих сутрин кафе.Но зимно време не се лишавам от чая,но го пия след кафето.Домашно приготвен пиех вечер зимно време при простудно неразположение или за профилактика.Пак от събрани билки,моя собствена комбинация с подръчни - обикновено до 7-8,че и повече,според наличностите.И при простуда с мед,иначе го предпочитам неподсладен.Може с лимон,но него предпочитах да си го ям натурално/пак неподсладен/
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 26, 2007 10:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаех си, че ще стигнем до отвари Sad

А в днешния безумен пек бях спасен от няколко средно големи (1-1,5 литрови) черни чайничета черен чай.

Вземете пример от penka. Тя е една от малцината оцелели от жегите в Бургас и то само защото пие най-малко по 2 чая на ден. Дори различава клавиатурата достатъчно, за да ви пише за положителните страни на чая, а вие пак с отварите. И нея не я е подминала жегата с разните там "джи едн ти" по "тий тайм", но ще й простим, защото в Бургас е ад, а тя пие само по два чая дневно. Но за ВиК прошка няма. Ако го поизчакаме безмълвно, АУДАН ще ни тласне и към "Сълзата на комсомолката" от класиката на Ерофеев.

Жега е и май не ме е подминала, като гледам какво пиша Rolling Eyes Отивам до чайника, а вие си пишете тук Sad

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 26, 2007 11:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Чесно казано,нали сме свикнали на всичко варено с треволяк да викаме "чай",напр."чай от лайка",някак си не ми иде да кажа,че пия отвара."Поръчах си в кафенето отвара","пих отвара на закуска" и т.н.Това понятие го свързвам само с "цяр от природата",наремето като пиех комбинирани билки за бъбреци пък не можех да казвам,че пия "чай от мечо грозде" напр.Също така понятието "отвара" ми предизвиква и асоциации за някакви магически практики/по тъмна доба варим отвара от крила на прилеп и други подобни и шепнем заклинания/.Извинявам се,знам,че не правите така,щом не признавате никакви отвари.И аз не залягам особено специалните лечебни рецепти,ама нали понякога се налага.А нна Аудан може да му спретнем и коктейлче "Молотов" за ронене на "Комсомолски сълзи",но той е железен - боза,та боза.
Very Happy Very Happy Laughing Laughing Wink
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 10:15 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Боза-звучи гордо...и вкусно,ма без Е950,Е951 и други Е-та
А от "Молотов" имам малка алергия,защото го използваха главно партизаните и Червената армия.

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 10:28 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Дойдохме си на думата,като дете пиех боза всеки ден.Беше в злоядия ми период и го правех почти по задължение,ама като се замисля,не ми беше неприятно.Тогава надявамсе не е била с разните Е-та. Smile
penka

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 11:25 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Жегата е страхотна, обаче аз я понасям изненадващо добре, в смисъл - не че ми е хубаво, но не ми прилошава.Освен двата черни чая дневно, дето ги пия за кеф, всеки ден по три пъти лоча и от отварите на Еньо Миланов /и партньорът ми също Crying or Very sad /, така че сигурно са страшно ефективни, щом вчера след обяд бях навън на 44 градуса /между 2 и 4 часа след обяд/ и нищо ми няма.А пред мен хора на улицата се строполяваха буквално.Но все пак класиката настъпва вечерта - на климатик в къщи с джин с тоник и много лед и лимон. Laughing Уф, от тази жега мозъкът ми е омекнал, та мога да говоря само глупости. Wink
ASD

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 1:46 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин наистина ли зеления чай и неговите прехвалени свойства са Световна конспирация? Обичам да пия чай. Зелен рядко, малко ми горчи. Но знам, че чая обира или разтваря /със сигурност израза е неточен/ мазнините в организма. Но не затова го пия, просто ми харесва.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 2:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Той просто дезинтоксикира!

Laughing За каква Световна конспирация говориш, ASD?! И точно пък за зеления чай!!!

Да речем, че порочната ситема за лечението чрез антибиотици има връзка с тази пошлост "световната конспирация" - да!

Ама това не е точният израз ... точния израз е ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ, когато става въпрос за фармацевтиката

А зеленият чай просто си е ЗЕЛЕН ЧАЙ, който е адски полезен за здравето на човека!!!

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 2:55 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
kati написа:
Smile ...По разните популярни статии хвалят повече зеления като полезен. Smile

Това е Световната конспирация Shocked Крият истината от хората и ги въвеждат в заблуждение с популярни статии. Ако кажат колко е полезна чаша чер цейлонски - никой няма да пие нищо друго Laughing

Маг Селена от тук тръгна въпроса ми за зеления чай. Аз лично мисля че бъркам китайски със зелен чай.
kati

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 3:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Разликата между зеления и черния чай до колкото знам е в начина на обработка на зелените листенца.Другото е чие производство или опаковка е.На времето бяха пуснали "английски" черен чай,който всъщност беше китайски/който пък е бил на знам какъв/,но пакетиран в GB на торбички,дето се топят/забравих им термина/.А това за световната конспирация си мисля,че е просто шега. Smile
ASD

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 3:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Smile .А това за световната конспирация си мисля,че е просто шега. Smile

Е хванала съм се Wink случва се
kati

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 4:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Е,не съм 100% сигурна,то всяка крушка си има опашка,така,че и тук може да има зрънце истина.По принцип голяма част от научно-популярните статии на здравна тема за ползата или вредата от нещо понякога са тенденциозни,къде за скрита,къде за явна реклама.За стимулирането ползавне на някакви продукти,чийто производители спонсорират научните капацитети.Не говоря за чая специално,неговте ползаи са доказани може би от векове.Иначе изхождам и от незаменимото чувство за хумор на мъжкото човечество във форума,така ни освежаващо ни действа,също като вездесъщия чай. Wink Very Happy
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Сря Юни 27, 2007 4:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

ASD написа:
Маг Живин написа:
kati написа:
Smile ...По разните популярни статии хвалят повече зеления като полезен. Smile

Това е Световната конспирация Shocked Крият истината от хората и ги въвеждат в заблуждение с популярни статии. Ако кажат колко е полезна чаша чер цейлонски - никой няма да пие нищо друго Laughing

Маг Селена от тук тръгна въпроса ми за зеления чай. Аз лично мисля че бъркам китайски със зелен чай.

Да, разбрах откъде ти идва въпроса за зеления чай! Laughing

Наистина бъркаш китайския със зеления ...

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта