НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:36 am Вижте мненията без отговор
КАК СПИТЕ?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И на мен взе да ми се губи нещо автопилота, аммммааа ... дали да не се гътнем по гръб или по корем ... котето вече е в зародиш поза, така, чеее ... малко ми остава иии ...

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

добре че са котетата че дани напомнят какво ни е нужно в момента/моето коте много ми действа приспиващо-то голямо мъркане пада докато заспим колективно-чете ми приказки за лека нощ/ Laughing Laughing Laughing
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
Маг Живин

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:20 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

tan4eto77 написа:
Маг Селена то и моето коте се мъчи да ме спъне че да се метнем колективно с него в леглото,ама сега съм му заела любимото място /клавиатурата /и реших малко аз да попиша вместо него Laughing Laughing Laughing

А нашето коте вече реши проблема с мен. Спъна ме отвсякъде само с един поглед тотално. Сега ще отида да проуча как е по добре да спя, но като се гледам как едва гледам... Утре трябва да намеря какво означава да спиш във всякаква поза Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А моето ме подбира като овчар с гегата и ме кара да си лягам ... без да ми чете, че и бой ям отгоре на това, миии то ... нали е раждано на моята дата, ми зодия рак, какво искаш значи?!

Няма да ти разправям, пълна трагедия ...

К,во ше кажеш ... да вземем да си легнем да си ...

Яяяя ...

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Преди години имахме пинчер.Носех го със себе си и в такси го возех даже.Като ходех при нашите и детето/че те ми го отгледаха до 8 клас/,у тях имаше коте.И Пинчера от време на време гонеше котето,после си лягаха заедно да спят,обикновено в нечие легло,много често при мен.Обичаха да лягат и при баща ми,който не обичаше животни в апартамента,ама търпеше геройски заради болшинството хора,даже ги хранеше животинките/с мърморене/.Пинчера е много зиморничав и винаги спеше в нечие легло.Години по-късно и дога си прилягваше до мен,когато го нямаше мъжа ми,та после отнасях разправии,че го уча на лоши навици.Всъщност тези кучета бяха женски,ако говоря в мъжки род.Само едно куче ни беше мъжко,сега е на преклонна възраст и го гледа девер ми.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена пожелавам Ви лека нощ и приятни сънища!
тия вечери ще си поприказваме какво е значението около това с котките когато съвпадат със зодията ни,защото и аз със моя котарак сме от една зодия/ама той е по-нахален защото успява да се намести на легрото като на него му е удобно Crying or Very sad Laughing /
kati

Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 10:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Вчера бях на гости в Бояна при едно хъски.Рядко ме вижда,ама от 100 м.ме е усетила,че идвам и вдигнала оная къща на глвата си.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
valeria-anita

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 7:42 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Интересна тема. Мисля, че изводите на Маг Живин важат поне за мен. Преди спях по корем и ми беше много удобно, но отдавна вече не съм заемала тази поза. Задушавам се, сигурно ям много преди лягане Smile. Не знам как спя, но някой ден ще се удуша в собствените си чаршафи, изобщо не знам как успявам да ги събера и заплета по този начин, както ги намирам сутрин, че и аз някъде там в купа. Обаче когато спя с коте съм много внимателна. А интересно е,че и те не бягат от мен дори когато ги попритискам. Мисля, че никога не съм спала в кралска поза, нея я заемам на събуждане. От списъка на Маг Живин аз за мен си направих изводите, тези дни ще опитам да наблюдавам дали ще има промени Very Happy
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 9:09 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Значиии ... си на въртележка, Валерия-Анита! Very Happy

Ти по принцип си напрегнат човек и най-вероятно е затова.

Но, наистина, понаблюдавай се и виж все пак, на коя от позите се задържаш. Това може да ти помогне! Smile

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 10:16 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз винаги лягам на "правилната поза"-на десен хълбок...и се събуждам по гръб...
Интересното е,че ми се е налагло да спя на столове и дори на 1 стол и 2 табуретки-ония пластмасовеите,дето са от 2 еднакви части една в друга и се изпозлват от кварталните кръч...ъъъ...кафета.
И какво е оинтересното ли?Ми това,че там също лягам на десен хълбок и се събуждам по гръб,но нитоо веднъж не съм "изпадал зад борда"..Докато ,когато съм буден,не веднъж съм се "давел",опитвайки да направя същата "маневра".
Р,на корем няма място,иначе много обичам,с длан под корема.

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 11:46 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Значи, почти всички сме от един дол дренки! Laughing Very Happy

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А какво ще изтълкувате за спането прав, или ходейки? Laughing Това с позите мисля, че зависи повече от физическото състояние на тялото и много по-малко - от психическото.
Pi

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 1:27 pm
МнениеЗаглавие : Re: ??? ??????
Отговорете с цитат

Маг Живин написа:
Че има връзка между позата в съня и нагласите ни - има. Ама дали отговарят на дълбоките, реални нагласи, или по-скоро на временните ни състояния, предизвикани от делника.

Ако не е неделикатно, вие как спите? А ако е деликатно, поне ми кажете дали написаното тук и вашите наблюдения за други хора съвпада.

И аз съм срещала разни интерпретации на позите за сън...
Мисля, че по-скоро отразяват моментните състояния от делника, защото лично при мен в различни периоди съм заспивала по различен начин.. Т.е. през всички изброени пози съм минала. Е- има го и варианта да посочват и малко по-дългосрочни нагласи... но чак черти от характера едва ли. Сякаш когато съм спокойна спя по корем с ръце под възглавницата, когато съм измъчена- по гръб като ръцете закриват очите, а най-често спя в “полузародиш”.
AUDAN

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 1:41 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
А какво ще изтълкувате за спането прав, или ходейки?

Всеки,който е бил на пост знае,че това си е практика.А знам случай за спящ шофьор на тролей 2 от "Попа" до "Борово".Та това преля чашата за напускането,макар че за май 1989 заплатата да бе 500лв
penka написа:
Това с позите мисля, че зависи повече от физическото състояние на тялото и много по-малко - от психическото.

Една позната обожава да спи по корем,защото докато лежала след операция от апендисит,й забранявали това.
Често човек слага интуитивно длан на място с небалсирана енергия.Така се предотвратяват евентуални болестни състояния.

Пуснато наПуснато на: Вто Юни 19, 2007 6:04 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

penka написа:
А какво ще изтълкувате за спането прав, или ходейки? Laughing Това с позите мисля, че зависи повече от физическото състояние на тялото и много по-малко - от психическото.

За спането прав или ходейки /тук не говорим за видовете сомнамбулизъм/ може да се каже следното: това просто е влизане в несъзнателен медитативен процес, който се получава тогава, когато тялото само е оставено да се защити или реагира най-правилно.

В такива състояния човек стига и изпада несъзнателно тогава, когато е прекалено изтощен, но все още е в рамките на граничните състояния. Ако ги премине, тогава вече говорим за вид припадъци.

А за позите си права!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта