НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 8:46 am Вижте мненията без отговор
ОТ НЕРЕАЛНОТО КЪМ РЕАЛНОТО ...
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
kati

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:24 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy Лека нощ и приятни и на Вас! Very Happy Very Happy Very Happy
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Юни 18, 2007 12:40 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Снощи се завърза интересен диалог, а и естествено не само поради тази причина, аз продължавам да цитирам словата на Джиду Кришнамурти, които определено ще внесат известна светлина в умовете ви, или поне се надявам да стане така!

"Между правото и кривото не е трудно да се направи избор, защото онези, които са пожелали да следват Учителя, вече са решили да се държат за правото по какъвто и да е начин.

Но тялото и човекът са две различни неща и човешката воля не винаги е в съгласие с желанието на тялото. Когато тялото ти пожелая нещо, спри се и помисли дали наистина ти го желаеш. Защото ти си Бог и искаш само онова, което Бог иска; но ти трябва да се отдръпнеш дълбоко в себе си, за да намериш там Бога и да се вслушаш в Неговия глас, който е Твой глас.

Не изпадай в заблуждението да мислиш, че ти си тяло; ти не си нито физическото тяло, нито астралното, нито умственото. Всяко от тях претендира да е Его-то за да придобие онова, което желае. Но ти трябва да ги познаваш всичките и да се самоосъзнаеш като техен господар.

Когато предстои да се извърши някаква работа, физическото тяло веднага изпъква пред нас със своите искания - че има нужда от почивка, от разходка, от ядене и пиене; човекът, който не знае си казва: "Аз искам да сторя тези неща и трябва да ги стоя." Но който знае, казва: "Онова що желае, не съм аз, то е тялото ми, нека почака малко."Когато пък се предостави случай да се помогне някому, тялото чувства: "Колко безпокойства ще ми донесе това, нека друг го стори вместо мене". Обаче човекът му отговаря: "Ти няма да ми попречиш да сторя едно добро."

Тялото е твоето добиче - конят, който яздиш. Затова трябва добре да го гледаш, добре да се грижиш за него; не бива да го пресилваш с работа; храви го както трябва с чиста храна и чиста вода, и винаги го поддържай изрядно чисто, като го пазиш и от най-малката скверност. Защото ако тялото ти не е чисто и здраво, ти няма да си в състояние да извършиш тежката работа на подготовката, няма да понесеш неговата непрестанна напрегнатост. А именно ти си този, който трябва да е винаги господар на тялото, а не то да те контролира.

Астралното тяло също има своите желания -и те са цял куп. То иска да се гневиш, да казваш остри думи, да чувстваш ревност, да си алчен за пари, да завиждаш на другите за богатствата им, да изпадаш в униние - то иска тези неща и още много други ... не че желае да ти вреди, но защото жадува за силни емоции и обича да ги сменя непрестанно. Но ти нямаш нужда от всичко това и затова трябва да различаваш своите нужди от тези на твоето астрално тяло.

Умственото ти тяло - в самонадеяна гордост - се смята за нещо отделно; то си създава високо мнение за себе си, а другите омаловажава. Дори когато си сполучил да го отвърнеш от светските веща, то все още се опитва да сведе всичко към себе си, като те кара да мислиш повече за своя личен напредък вместо да се грижиш за делото на Учителя и да помагаш на другите. Когато медитираш, то се старае да отвлече мисълта ти от онова, което е нужно на тебе, за да те накара да мислиш за всички най-разнообразни неща, които са нужни на самото него. Ти не си умът, но той е твое сечиво, с което трябва да си служиш: затова и тук се иска РАЗЛИЧАВАНЕ.

Трябва да бдиш безспирно, иначе ще пропаднеш."

Определено си струва да изпаднете в дълбок размисъл върху тези всичките думи и да разберете, че без РАЗЛИЧАВАНЕТО на нещата, няма да стигнете до никакво прозрение, свързано с вашия душевен и духовен баланс.

Опитайте се, направете го... можете! Стига да пожелаете.

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта