Автор |
Съобщение |
merigi
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:29 pm
Заглавие :
|
|
|
Кати, исках да кажа, че за много неща не сме си давали сметка, колко са излишни били, чак когато се лишим от тях...напр.от ако се лишим,или загубим напр.богатството или нещо ценно , разбираме, че всъщност самия живот е по-ценен и това нещо е същуствувало в самия живот.. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:31 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Не е лесно да си жив! Това ми хареса! Звучи ми като ,че ли се раждаме на този свят без право на помилване! |
Кой трябва да ни помилва?! Точно никой, освен самите ние себе си.
И това може да стане единствено по Пътя на разбирането за живота. |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Колкото и да се напъваме, живота някой път ми се е струвало чужд и няма как да не зациклям! Тогава се спирам и се оглеждам в миналото, защото плановете ми за бъдещето са от миналото.От опита искам да кажа... |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:35 pm
Заглавие :
|
|
|
Да,сигурно е така.То всъщност без много неща можем,но трудно го рабираме.По този повод сега се сетих,че преди имахме такава тема във форума,отрита от Аудан,по-назад,ако ти е интересно какви сме ги писали тогава потърси я,мисля,че се казваше"Нещата,без които можем".Много е умен тоя човек,току измисли нещо да ни поразмърда също като домакините. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:37 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Кати, исках да кажа, че за много неща не сме си давали сметка, колко са излишни били, чак когато се лишим от тях...напр.от ако се лишим,или загубим напр.богатството или нещо ценно , разбираме, че всъщност самия живот е по-ценен и това нещо е същуствувало в самия живот.. |
Права си ... но понякога нечий живот дава такъв или такива на мнозина други!!!
Всъщност ... ние с Кати разбираме какво искаш да ни кажеш.
Има много по-ценни неща от тези, които притежаваме в материалните си възприятия! Ние можем да се лишим от много от тях ...
Но идва един миг в живота на човека, когато той разбира, че онова, невидимото, онова, което ние не отчитаме в съзнанието си, е много по-ценно дори от видими материални блага. |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:39 pm
Заглавие :
|
|
|
Ок! Ще я потърся във форума, но може би утре...защото сега е вече късничко! Лека вечер на всички гости и домакини! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:41 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Колкото и да се напъваме, живота някой път ми се е струвало чужд и няма как да не зациклям! Тогава се спирам и се оглеждам в миналото, защото плановете ми за бъдещето са от миналото.От опита искам да кажа... |
А това с плановете...Кой беше казал,че "животът е това,което ни се случва,докато правим планове за бъдещето".Не го казвам точно,ама в тоя смисъл е.А аз в момента съм в етап,когато нищо не планирам вече,а ще оставям нещата да се случват.Каквото планирах досега - това стана,друго не,трето пък точно обратното.Е.ако бях на 20-30 г.нямаше така да говоря естествено.Което не значи,че ще си пасувам,нито,че се отказвам от живота,напротив,но дългосрочните планове ги оставих в миналото.Не са ми нужни вече и е безсмислено. |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Именно това исках да кажа!! Разбирате ме и съм доволна, че въпреки лаконичността си после Вие доукрасявате и го казвате все едно същото съм искала и аз да напиша |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:44 pm
Заглавие :
|
|
|
merigi написа: | Ок! Ще я потърся във форума, но може би утре...защото сега е вече късничко! Лека вечер на всички гости и домакини! |
Лека нощ и на теб, merigi, и благодарим за компанията! |
|
|
|
|
|
merigi
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:49 pm
Заглавие :
|
|
|
Честно да ти кажа Кати, и аз не си правя вече планове, но не мога да живея ден за ден! Аз си правя едни планове, а пък другите си ги правят без кръчмаря/демек без мен/ и се получава едно...особено като не вървим по един път!Всеки гради планове,дали са дългосрочни или краткосрочни, но е хубаво да имаш цел, за която да живееш |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 9:53 pm
Заглавие :
|
|
|
Хубаво е да живееш заради самия живот, merigi!
А не заради целта в него, защото тя в повечето случаи се оказва една химера.
Кати ... виждаш ли как не се забелязвам?! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Много е сложно това да се разбере.Просто и планирайки,не трябва да живеем гонейки целта на всяка цена и да нямаме прекално големи очаквания.Ако нещо се прецака ще се чувстваме зле и едва ли не нещастни,а ако стане по-хубаво от очакваното - обратното.Това дето го пише накрая в подписа ви по смисъл. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:05 pm
Заглавие :
|
|
|
Да, понякога ти трябват много прераждания, докато разбереш кой е Пътя!
И представяш ли си - през всичките тях трябва да прояваваме търпение и ... смирение! |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:16 pm
Заглавие :
|
|
|
На някои хора им липсва търпението и смирението,и искат по скоро да приключат с "преражданията".Като един "начинаещ криябан"/като мене/искал да си "ускори процеса".Ама се сети,че "какво ще правим после като спрем да се прераждаме-ще гледаме пустотата.И какво ще излезе?Тъкмо да дойде време да спрем да се прераждаме,то ще вземе да ни стане интересно да живеем на земята различни животи".А сега де?! Не можах да му реша дилемета,та реших да го поприземя с въпроса"А аз да пия ли кафе сега или после?"Накрая стигнахме до извода,"че така и така ще се прераждаме,та ти/т.е.аз/ си пийни едно кафе,пък после може пак."
|
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 10:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Ами ... правилно!
Винаги имаш нов избор.
А сега - лека нощ и приятни криябански сънища. |
|
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|