Автор |
Съобщение |
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:43 pm
Заглавие :
|
|
|
На кой фронт сте воювали вие двамата като бойни другари нали не сте били фашаги Майн Her? Ма нищо,нали сега сте от добрите.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:46 pm
Заглавие :
|
|
|
Не, били сме от немската съпротива |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:51 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: |
А инак идеята е безмислена - Христос ще пази едни християни от други |
Има логика,но нали е било по видение,идея Свише.А и сигурно не всички са били християни.Колко атеисти или друговерци е имало.И Бог ако помага не би трябвало само на християни или на част от тях.Слънцето свети за всички.И редовите войници и от двете страни - едните сигурно не са по-лоши от другите - все майки са ги раждали.Ама с гърчавите винтовки и милиони жертви едните са победили.Дали с икони или без не знам. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:58 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Не, били сме от немската съпротива |
Съпротива с Шмайзери.Нещо не ми се връзва,ама познанията ми по история са слаби,та може и така да е било.Може и партизани да сте били.Немски.Що не сте били от Френската съпротива,по-романтично звучи.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 8:58 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | ....Има логика,но нали е било по видение,идея Свише.А и сигурно не всички са били християни.Колко атеисти или друговерци е имало.И Бог ако помага не би трябвало само на християни или на част от тях.Слънцето свети за всички.И редовите войници и от двете страни - едните сигурно не са по-лоши от другите - все майки са ги раждали.Ама с гърчавите винтовки и милиони жертви едните са победили.Дали с икони или без не знам. |
Не съм за германците, нито против братушките, но доколкото помня са победили съюзниците - това не са само думи, а и военна техника, пари, медикаменти, логистика и куп други неща. Руснаците са имали добро оръжие, но на един по-късен етап. Такива ми ти работи. А за видението Свише - малко по църковно и политическо ми звучи от необходимото. Но в крайна сметка всички по-големи събития в световен мащаб имат предвидим край. Само леко се отпускаш и виждаш края (свише). |
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:00 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Маг Живин написа: | Не, били сме от немската съпротива |
Съпротива с Шмайзери.Нещо не ми се връзва,ама познанията ми по история са слаби,та може и така да е било.Може и партизани да сте били.Немски.Що не сте били от Френската съпротива,по-романтично звучи.
|
Тя и френската съпротива е намесена в единия случай... Та и романтика не липсва |
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:03 pm
Заглавие :
|
|
|
Мхъммммм ... алоооууууууу ... Аудааанеееее ... къдееее сииии ... да не ти е засякъл пак шмайзерааааа???!!! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:06 pm
Заглавие :
|
|
|
Ако можеше да се види края от които трябва.ама някои не виждат по-далеч от носа си,или виждат грешно/собствените си илюзии/Тези,които имат власт и си въобразяват,че решват световните съдбини,за тях иде реч.Иначе наистина си е хем църковно,хем политическо.Но дано не е било само това.Може би,ако е имало някаква божествена промисъл сигурно е била в насока да не се отнема на хората духовността,в случая изразяваща се в религията/не,че е правилно и не е тъждествено/.Нали понеже е опиум за народа са рушели храмове,превръщали са ги в складове,разправяли са се със свещениците и духовниците по различен начин.Сигурно е било знак това безобнразие да спре,пък кой както го е разбирал...Само предполагам. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: |
Тя и френската съпротива е намесена в единия случай... Та и романтика не липсва |
Е,това е то."Ало,ало"/сериал/Едни девойки с барети,шлифери и къси чорапки.А заблудени британски летци - съюзници нямаше ли?
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:14 pm
Заглавие :
|
|
|
Така е, борбата между две религии (в случая - християнство и комунизъм) винаги предполага жертви, саморазправи и т.н. Когато тук са въвеждали християнството, какво са направили с жреците пагани, да не са ги преселвали в в Хонолулу - клали са ги като добитък, рязали са им езиците, набивали са ги на колове, родовете им са избивали от малко до голямо и "храмовете" им са рушили, и спомена за тях са заличавали. Тогава може би на Тангра майка му се е явила на някого? Или Божията майка се е явила на Борис да го подщъкне към още по-зверски клането в името христово? |
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:17 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Маг Живин написа: |
Е,това е то."Ало,ало"/сериал/Едни девойки с барети,шлифери и къси чорапки.А заблудени британски летци - съюзници нямаше ли?
|
Добриютро |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:20 pm
Заглавие :
|
|
|
Ми то се знае,че Борис го е направил от политически съображения.Даже не си е направил труда първо да вникне в същината на това,дето въвежда - "не убивай".Не,че владетел е възможно да не убива,абсурд.И за тази кръв колко се е платило след това.Може би чрез кланетата при помохамеданчванията или пък от рода на Баташкото клане. |
|
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:23 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Добриютро |
Слушайте внимателно,няма да повтарям.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:44 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | Ми то се знае,че Борис го е направил от политически съображения.Даже не си е направил труда първо да вникне в същината на това,дето въвежда - "не убивай".Не,че владетел е възможно да не убива,абсурд.И за тази кръв колко се е платило след това.Може би чрез кланетата при помохамеданчванията или пък от рода на Баташкото клане. |
Права си - без убийства не става. Особено при държавните религии - в началото малко, после още малко, а накрая по принцип И после Бог е любов. Никакви такива - техният Бог явно е политика и лъжица край казана. |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 9:51 pm
Заглавие :
|
|
|
И понякога от държавната,т.е.официалната религия зависи международния авторитет и отношението на едни нации към други нации като преценка - кой е по-цивилизован. |
|
|
|
|
|
|