Автор |
Съобщение |
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 3:34 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Има само един илюзорен свят, сънуван от сънуващ. |
Остава и никой да не настъпва скоро пеперудата и ще сме доволни |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
kati
Местожителство: София
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 4:11 pm
Заглавие :
|
|
|
Маг Живин написа: | Багодаря за повишението от бъг в линк Дали ще има някакво отражение на заплатата |
Поздравления за повишението!
Що се отнася до илюзорния свят спомням си,че като дете имах такова усещане и все се чудех кога ще се събудя,та да заживея "истинския" живот,а не този дето го сънувам.Постепенно вече спрях да се надам,че ще се събудя и ще се окаже, че животът ми дотук е бил някакъв сън,освен когато му дойде времето да свърши този тук живот и да започне "другия" В по-късни години пък учехме разни философи и техни учения,та едно от тях се изразяваше с точно такива твърдения - всичко е плод на нашето съзнание и не съществува извън него.Ама нали стояхме твърдо на "дияа-мат"-позиции,та го отхвърляхме яростно като несъстоятелно.В "обективната истина" е истината - да "истината и само истината" както се казва.Ама коя е истината "кой,кой да ми каже? Аз вървя по света и подсвирквам си даже"Май е най-добре да си подсвиркваме и да си сънуваме.А сценария на съня кой го пише? Навярно ние самите,или има нахвърляни варианти на сюжет в Матрицата на Пенка,а ние хващаме една от линиите и действието се развива според нашите насоки на поведение в съня.А ако се появи някой link,може да успеем да хванем по-добрата линия и тръгнем по пътя на пробуждането,след което сигурно ни чака истинския живот.Извинявам се,ако звуча малко объркано,ама има лека засечка в програмата.Ще я оправим,важното е,че не се откриха вируси,поне успях да стабилизирам антивирусната програма.
|
|
|
|
|
|
AUDAN
Местожителство: България,Земята...засега
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 5:38 pm
Заглавие :
|
|
|
Докато четях kati се сетх,че понякога имам чувството,че гледам през чите си, все едно гледам като рицар през визорите на шлема си.Т.е. "аз" не съм тялото си в този момент,а нещо мал;ко,което е само в главата ми...
Тогава ми хрумна,че "физическото тяло" ни е самоскафандър,който навличаме след всеки сън,за да вършим по-лесно (с по-малък разход на енергия,може би) някои неща във "физическия свят" |
|
_________________ "Справедливост без Сила е само Добро Пожелание!", IYI |
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 6:36 pm
Заглавие :
|
|
|
Ето ... точно това е, разбира се!
Това е прозрението, Аудан!
Нищо не можел, нищо не знаел и т.н., и т.н. ........
Но в повечето случаи самите ние не знаем пък, че точно това е прозрението ... и това пък е най-хубавото, защото така живееш живота си най-естествено и истински ...
|
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 6:44 pm
Заглавие :
|
|
|
AUDAN написа: | Докато четях kati се сетх,че понякога имам чувството,че гледам през чите си, все едно гледам като рицар през визорите на шлема си.Т.е. "аз" не съм тялото си в този момент,а нещо мал;ко,което е само в главата ми...
Тогава ми хрумна,че "физическото тяло" ни е самоскафандър,който навличаме след всеки сън,за да вършим по-лесно (с по-малък разход на енергия,може би) някои неща във "физическия свят" |
Докато четях AUDAN се сетих, че е приблизително така, макар и най-огрубено и опростено. Та се питам, не е ли това близо до дефиницията за обсебване на тялото. Примерно Пенка решава да ти ползва скафандъра. И откъде си сигурен, че точно този скафандър е твоят? И като четох на други места един постинг на Кати, се оказва, че има хора със сбъркани скафандри или пълнеж на скафандрите. Ти твоя как го познаваш? |
|
_________________ "Всекиму своето!" |
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 6:46 pm
Заглавие :
|
|
|
Аз онзи постинг точно в тази връзка го написах - Аудан ме подсети за явление,дето отдавна съм забелязала,но не се бях сетила досега да го формулирам тук.
|
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 6:50 pm
Заглавие :
|
|
|
kati написа: | ...А сценария на съня кой го пише? Навярно ние самите,или има нахвърляни варианти на сюжет в Матрицата на Пенка,а ние хващаме една от линиите и действието се развива според нашите насоки на поведение в съня... |
Правилно! Според тази теория е нещо такова, само че малко по-сложно. Всъщност зависи коя реалност приемаш за отправна.
Колкото до другото - срамота! Какви са тия вирусни алюзии - ти си в линукс реалността, т.е. в известен смисъл на "горната земя". Самата мисъл за вируси е връщане назад към ада и кошмарите на общата илюзия - уиндоуз. |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 6:55 pm
Заглавие :
|
|
|
Е,ако съм на "Горната земя" и в програмата с големия сън,ще си спя спокойно.Ама при това бързо развитие на технологиите и мнoгoто интелигентни хакери трябва да сме нащрек...Дано не ме хакне някой или нещо докато си спя и сънувам.Тук малко се шегувам.
|
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 7:45 pm
Заглавие :
|
|
|
Повишение на заплатата не се предвижда Не съм дорасла да вървя по пътя на индийски мъдреци.При мен все още всичко е само сурова материя, тук таме усещания, проблясвания и е по-скоро едно общо състояние, отколкото някакви конкретни прозрения.Предполагам, че на този етап сама си слагам спирачката, защото нещо ме хвана шубето.Много е странно всичко това, а пък аз засега имам да решавам по-прагматични задачи в ежедневието.Страх ме е , защото виждам, че става, става лесно и започва много да ме променя.Не знам дали ще мога да си върша работата , ако се оставя на тези процеси.Не знам.А за гледането през визьора - точно така и аз го усещам понякога, но никога не ми беше хрумвало това сравнение - много е подходящо.Тази нощ пак ми беше така.Бях в ситуации и животи, в които много се разочаровах от себе си.Сега се чувствам уморена и искам да си поспя нормално. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 7:55 pm
Заглавие :
|
|
|
penka написа: | ...Страх ме е , защото виждам, че става, става лесно и започва много да ме променя.Не знам дали ще мога да си върша работата , ако се оставя на тези процеси.... |
Зависи за коя работа става въпрос. Мнозина си навредиха като се метнаха от едната крайност в другата - от материално в духовно или обратното.
Малката тайна е, че между тях няма разделение, те са едно - единен поток. Все едно да кажеш десният ми крак е по-важен от левия. Съчетани са така, че да сме съвършени, каквито сме (стига да го осъзнаваме). Пренатоварването на единия крак води до закърняване на другия и до загуба на първоначалния замисъл, който е съвършенството. А пък съвършенството не е в самото съвършенство като статичност, а в постоянното му преподновяване и така да се каже препостигане. Виж калко успокояващо и унасящо. |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 8:00 pm
Заглавие :
|
|
|
Пенке, може би трябва да се опиташ да го обърнеш в своя полза - вместо да ти пречи,да ти помага.Сигурно има начин.Малко ти завиждам за процесите/благородно,разбира се/
|
|
|
|
|
|
penka
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:24 pm
Заглавие :
|
|
|
Ами как да го обърна?!Не знам.Аз не контролирам засега това.Цяла нощ ходя наляво надясно и говоря с кой ли не, и правя какво ли не и отгоре на всичко и баща ми се появи, само че не ми беше баща и ....Абе не ми се говори.Като вляза малко пак във форма - ще кажа.Аз си давам сметка за това, което писа Маг Живин и не съм залитнала нито към десния, нито към левия си крак /образно казано/, но нещо не слушат.Ще се оправя.Просто ми трабва малко време, за да свикна. |
|
|
|
|
|
Маг Живин
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:28 pm
Заглавие :
|
|
|
И да поспиш? |
|
|
|
|
kati
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:31 pm
Заглавие :
|
|
|
Може би наистина с времето и рутината нещата ще си дойдат на мястото си.Аз пък съм във фаза,че си сънувам/буквално,а не по смъсъла на досегашните ни раговори тук/,но неща,които не изглеждат случайни.Остава да разбера кое какво означава в контекста на моите си въпроси.И за това трябва време предполагам,за да се избистрят нещата. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
|
Пуснато на: Сря Май 02, 2007 8:43 pm
Заглавие :
|
|
|
Времето е непреодолимо и ... неумолимо!
Не мислете като хора!
Време нямааааааа ...........
Живейте тук и сега ... живейте едновременно в миналото, настоящето и бъдещето, живейте едновременно във всичко, чувствайте едновременно всичко ...
О, Боже ... това е ужасно! Но само така ще стигнете до разбирането! |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|