НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 10:44 am Вижте мненията без отговор
Кое прави от жената - жена и от мъжа - мъж?
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
reveta

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 5:39 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Говорим за това, че заради материалното си благополучие и алчността си, този тип е готов да развали и приятелство и добри отношения с маг Вероника, само и само да се чувства по-силен и по-хитър. Честно казано не се интересувам от таланта на такива, каквито и произведения да оставят след себе си.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 6:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хората като нас, reveta, нямат приятели!!!

Себеотдаването и саможертвата са основните фактори, които движат истинските феномине или високо развитите духовно личности!

Предполага се, че те са победили собственото си ЕГО, което е онова нещо, дето има изисквания и претенции към ония хора, на които помагат дадени феномени!

Лично за мен няма никакво значение, дали този човек ще ми бъде приятел или не, той е взел това, което е искал, след което се е "издънил" обсебен от собствената си алчност и лакомия! А човешкото око е ненаситно, така, че няма значение дали имам приятели или не!

За Вероника не отговарям, тя е човека, който отговаря за себе си ... нейните работи просто не са мои работи!

Тези, които разбират правилно живота, мисля, че разбират и това, което казвам ... останалото просто е един голям и безкраен егоизъм и абсолютно празна суета и избиване на комплекси ... но тези неща мен не ме интересуват!

Не браня ничии интереси, както виждаш не браня дори и ... собствените си интереси!

Така, че коментарите относно този нещастник от оново малко Смолянско селце просто трябва да бъдат прекъснати на мига!

Местожителство: България,Земята...засега
Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 6:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

reveta написа:
Говорим за това, че заради материалното си благополучие и алчността си, този тип е готов да развали и приятелство и добри отношения с маг Вероника, само и само да се чувства по-силен и по-хитър. Честно казано не се интересувам от таланта на такива, каквито и произведения да оставят след себе си.

reveta,кой спори,че постъпката му е ...ама хайде да не обиждам прасетата.Става дума за друго.Талантът си е талант,независимо дали някой Ви допада или не.
Когато гледате някоя древна скулптура,й се възхищавате,нали?Но не подозирате кой,наистина ,стои зад това...като качество на личността.

Може да се подхване и темата,че всеки индуктира в творението си част от собственото си инфо.Така е логично да бъде.Но ,когато човек твори е един,а в ежедневието,за съжаление-друг....за съжаление.
Добжре,че има и свестни хора.
А този човек дано се осъзнае,защото е лоша реклама на България!

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 6:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile За съжаление много доказани творци от областта на изкуството/и не само/,много талантливи, дори гениални, в проявленията си реалния живот извън творчеството си се проявяват като хора с много човешки слабости и недостатъци, много повече дори от обикновените простосмъртни, може би в замяна на изобилието от дарби има дефицит от чисто човешки качества.Тези хора са трудни за съвместен живот в емоционален план, винаги едното е за сметка на другото.Не при всички, естествено/слава Богу/Това може да се види, ако се проследят биографиите им, явно по този начин се постига някакъв баланс в природата.Така както гении в областта на науката, са много зле, едва ли не безпомощни в ежедневните елементарни дейности./Спомнете си вицовете за разсеяните професори-математици/. Smile
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 7:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Точно това имах впредвид,kati!

Не случайно някога са казвали: "Жената оставя дете,Мъжът-името си."

Името може да се остави също чрез дете.Това са "семейственият" тип мъже,които са свикнали сред "колектив" и не си и предствят,че биха могли да живеят сами.

"Несемейсвеният" тип мъже е различен.С ярка "дарба" или не,те се усамотяват.Сами им е по-добре и само така могат да си починат,но и да работят.Обожават нощите,когато са "в собствени води".Защото както каза една нумероложка-Роксана:

"Пред деня хората са това,което са.През нощта-това,което трябва да бъдат!"

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 7:08 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Не са "семеен тип", ама имат нужда някой да се грижи за ежедневните битовизми, за да им предостави условия да творят необременени от дребни грижи /"зад всеки успял мъж стои една жена", но се отнася и за жени, като хора на изкуството, зад които стоят верни мъже в сянка - я импресарио или нещо подобно/Тези хора са се отрекли от простите човешки радости в личния живот, а скромните им и всеотдайни спътници трябва да имат железни нерви и търпение, те се принасят едва ли не в жертва, а им търпят и смирено понасят капризите, егоизма и претенциите на богоизбраните.Явно сигурно и в това има някаква закономерност, има го във всички епохи. А като се радваме на това, което са създали, не се замисляме въобще за тези неща.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 7:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ще се намеся отново и ... отново малко ще ви разочаровам!

Не знам какви са му великите и известни творение, така и се покри този човек и не ни покани на "великата си и престижна изложба", но ако ви снимам и кача тук нещата, които ни подари ще се пръснете от смях ... затова няма да го правя, но ще ви кажа, за какво става въпрос!

Става въпрос за една желязна подкова, залепена за дъното на една дървена чиния и върху подковата е забодено едно птиче перо!

Това може да го направи всеки от нас! Това, извинете ме, просто не е изкуство, а нещо друго ... Така, че и ако останалите му работи са такива, мааалллееей ... отивам да събирам подкови по улиците от циганските каручки, дето всеки ден минават по няколко пъти покрай нас ... и ви зарязвам, да знаете!!!

А знаете ли, че този човек може и да си измисля за всичките видни личности, които го навестяват и с които се среща, може и да се изживява във въображението си като многозначителна личност ... ами има такива болни, какво да се прави!

Така, че дайте да си говорим за нещо друго, ама аз честно да си призная, нещо съм поизмореничка днес, но ... докато мога ще ви акомпанирам тук!

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 7:37 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile А, ние нямахме предвид този човек/поне аз/, не го познаваме, а в днешно време псевдоизкуство под път и над път.Просто така ни дойде и се открехнахме на темата дали суперталантливите хора/изключвам надарените във Вашата област, защото там нещата излизат на друго ниво/в областта на изкуството и науката не са ощететени откъм други дадености.Нали казват, че между гениалността и лудостта има много малко разстояние.А за "хората на изкуството" се очаква, че са някакви с свръхчувствителни, изтънчени натури, дето имат "сетива", каквито другите нямат, сиреч очаква се да са по-духовни хора, ама на практика не е така. Smile Познавах "една артистична натура", художник и симпатично беше момчето, ама като се "напиеше артистично" и си мяткаше телевизора през балкона/на 1 етаж/,после си го прибираше и го "оформяше" на скулптура/корпуса му, той за друго вече не ставаше/- много творческа натура.Иначе работеше в коноцентъра, по декорите/по соц.времето/ Smile Smile Smile Smile
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:03 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

За жалост повечето са такива! Познавам ги отблизо ... и най-различни много известни скулптори, художници, артисти, певци, писатели и поети, и какви ли не още ... дори съм работила в сферата на театъра поне около две години време!

Занимавала съм се и с балет, и с музика, и с живопис ... и т.н., т.н., та имам преки наблюдения, които се припокриват с вашите !

Еййй ... тук се говореше нещо за жената и мъжа, ама ние, включително и аз, пак се отплеснахме от темата!

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:09 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Smile Вярно, че много сме се отклонили,но може и да се направи връзка с темата - до колко например мъжете се отдават в по-голяма степен на това си призвание, ам не ажи само за изкуството, а въобще на работа, кариера и т.н.това като че ли е важно за самодоказването му като такъв, докато жената колкото и амбициозна и еманципирана да е,не се чувства осъществена, ако няма и успешем личен живот/не казавам да стане майка, защото не всички искат или могат,по-точно може да искат, но не могат/.Но и осъществяванвто само и в тази насока не е достатъчно за чувство на пълноценност/при всеки е ралично де/.Идеалният вариант е във всички сфери на живота, но при мъжете и жените приоритетите са степенувани различно.Не ангажирам никого, аз само така съм чувала, а и смятам.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:22 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

според всички (!!!) жени,с които съм разговарял,колкото и да се е раеализирала една жена,каквато и кариера като пост,пари и признание да има,идва момент,в който се оглежда и установява,че всяка "второстепенна"според нея жена си има поне едно дете.После преуспялата дама изведнъж се усеща непълноценна.
Явно майчинството е нещо,без която все нещо ще липсва на която и да е жена.

Заб.Под "жена'' нямам впредвид пияниците,които биха продали всичко за една чашка..за да нахранят ларвите си.

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Така е, явно това е гласът на природата,изконното предназанчение.Някои,които не могат по лесния начин да имат деца /по ралични причини/,правят чудеса,за да се сдобият.За съжаление понякога заради заветното майчинство на всяка цена са готови да постъпят егоистично спрямо други хора да им объркат живота.Тук не знам вече,рискувам да заформя нова тема, но ще се въздържа.Дали трябва да бъдат оправдани и в този случай,т.е.дали е оправданао на всяка цена жена, която в името на така желаното от нея раждане на дете готова да се намеси в чужд живот, /напр. да съсипе нечий брак например, не от стремеж да прикотка мъжа за себе си, само за да роди от него, последствията са за повече хора, вкл.деца/.Аз лично все съм се стремяла да се отнеса с разбиране към такива случаи, но все пак това също е вид егоизъм, "градене лично щастие на чужд гръб"./ Smile Smile Smile
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Ами, че то не е задължително всяка жена да ражда! Има такива хора, които са си заработила такава карма, че в следващия си пореден живот просто не им се полагат деца!

И понеже сега има такива модерни методи за зачеване, то те започват най-упорито да се подлагат на тях, докато не заченат и ... после пък започват да абортират! Ама не се отказват от това да се сдобият с дете ... с цел или да задържат някой мъж при себе си, или просто да удовлетворят желанието си и ... така упорстват, докато не родят някое болно или изродено дете, или пък докато не се разболеят от нелечима болест ... и вземат, че си отидат от тоя свят, само защото не са разбрали правилно кармичните си уроци!

Имала съм много такива случаи в дългогодишната си практика, ама ... аз говоря, т.е. "кучето си лае, керванът си върви" и живота си тече, само че хората вече са още повече деволюирали ... или пък съвсем изчезнали от физическия свят!

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 8:50 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Smile Smile Smile Аз имам предвид конкретен случай, много близо до мен, и дано майката е жива издрава да успее да си отгледа детето,че на 40г. го роди без да е омъжена,просто за да не "изпусне всички влакове на живота', виждайки, че шансовете да се омъжи са почти нулеви, а толкова много искаше дете, че се сдоби с него независимо от другите обстоятелства.За съжаление сега ще и се наложи да го отглежда съвсем сама, е помощ ще има, но няма да е това, от което ще има нужда.
AUDAN

Пуснато наПуснато на: Пет Мар 16, 2007 9:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
[b]...не се отказват от това да се сдобият с дете ... с цел или да задържат някой мъж при себе си[b]

Aaaaa! Туй,пък,е най-тъпото заблуждение,мили жени!Казва ви го патил. Wink
Аз й казвам да си търси "подходящият",а тя не ми обръща вниумание,а говори кой ще кани на сватбата и кой не.и като капак ми заявява,че като забременеела,нямало съм къде да ходя.
Ядът ми изведнъж мина(и аз не знам как) и й казах нещо от рода на следното:

-Няма да се оженя за теб,дори ако забременееш.Но докато ти трае бременността,ще потърся...(един познат,който беше с Иво Карамански,но още,когато не беше станал известен).Ще те изчакам да родиш,а после ще взема детето,а теб ще изкарам "моралнопропаднала",а може и луда,та да не го видиш никога повече.Тъй че престани с тия смешно изнудване.

Явно това я стрестна най-после,та ми се махна от главата Rolling Eyes

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта