НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 3:23 pm Вижте мненията без отговор
токсоплазмоза
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пет Фев 06, 2009 11:28 pm
МнениеЗаглавие : токсоплазмоза
Отговорете с цитат

Маг Селена, много съм притеснена.След жестоко ухапване от домашния котарак в момента сме с положителни и високи резултати от зараза с токсоплазмоза. Crying or Very sad
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
penka

Пуснато наПуснато на: Нед Фев 08, 2009 4:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не съм доктор, но се поразрових в нета и навсякъде пише, че не е толкова страшно. Най-опасно е за плода при бременни жени, защото може да има вродени болести от заразяването. Иначе - стандартно се маха с антибиотици и после даже ще си имате нещо като имунитет. Теб докторите това не ти ли го обясниха?
tan4eto77

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Нед Фев 08, 2009 9:45 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Пени,те докторите тук в дълбоката провинция не ги иинтересува нищо друго освен да си получават паричките за това,че си им пациент към здравната каса.Аз по самоинициатива си го направих това изследване/на майка ми раните след ухапването вече цял месец не зарастват и затова реших да ни изследват/.Доста се порових в нета и аз,но в общи линии не намерих някакви по-съвременни лекарства за лечение.Аз съм притеснена и от това,че все още си нямам поколение и да не би да ми пообъркат лечението и да стане ситуацията сложна след това. Crying or Very sad
penka

Пуснато наПуснато на: Пон Фев 09, 2009 10:50 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не знам къде живееш, но това би трябвало да е елементарно за лечение и да няма нищо за объркване. А щом раните на майка ти не заздравяват, добре е да се направи и едно изследване за кръвна захар - става за нула време, сутрин на гладно - малко кръв от пръста и на дрегерчето си показва. Това би трябвало да може да й го направи вашето джи-пи. След като се съмняваш, че болестта е от котката ви, то би трябвало да лекувате и нея, защото тя е приносител. За потомството е излишно да се притесняваш от сега, след като не е на дневен ред. Very Happy Като решиш да забременяваш, пусни си предварително една пълна кръвна картина, за да си спокойна, че си здрава и тогава, ако има нещо - лекувай го.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Пон Фев 09, 2009 10:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Танче, поразрови се из статиите на нашия сайт, пък и във форума ... ще намериш най-отбраното инфо за токсоплазмозата.

Тежко е, но се лекува ... е, с атибиотици, разбира се.

Ако трябва ще вдигнеш и скандал на джипито си, но ще искаш необходимото и подходящо лечение естествено. И задължително съобразено с природата и функцията на твоя ортанизъм - т.е. да внимава какви антибиотици ти изписва, защото има и такива, които причиняват фиброзни тумори, анемия, мембранозен колит и т.н. страховити неща, особено ако имаш и предразположеност към тях ...

С антибиотикът обаче задължително трябва да пиеш пробиотик, за предпочитане е "Бион - 3", както и яки витамини - за предпочитане "Центрум Силвър", защото в тях има всичко най-необходимо за бързо възстановяване.

А майка ти трябва да настоява да й се направи тест за диабет, т.е. на референтните стойности на кръвната захар - такива, каквито ти казва Пенка. Освен това веднага да се провери дали няма сепсис майка ти, защото това може да бъде вече и фатално.

Една моя позната я беше ухапал котаракът й, та откриха че има сепсис след месец и половина, тогава когато вече беше припаднала в работата си ... доктори тройкаджии с купени дипломи - това е медицината ни за сега. Едва я оправиха жената с кюретажи и дренажи на ръката ...

По този начин ще се справите, струва ми се!

Кажи какво сте направили все пак и как се чувствате?! Sad

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта