НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 12:55 pm Вижте мненията без отговор
Дяволът и договорът за богатство
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 03, 2009 9:31 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Там е работата, Танче, че като започнат да идват благинките и големите благини с тях тези, които са подписали такъв договор се чувстват на върха на щастието и изобщо не се и сещат за отплатата. Confused

Не виждаш ли това от поста на нашата бивша познайница от нашите форуми?!

Тя да не би да се сеща какво е сторила?!

Не. Не се сеща! И няма, и да се сети - когато Оня с рогцата дойде, и вземе отплатата си.

Веднага ще бъде обвинен друг за злощастието й, някой който и "завижда" и й прави магии от завист и злоба ... Shocked Sad Razz

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Съб Яну 03, 2009 9:42 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

аз точно за нея се сетих веднага и затова написах, че може би ще се осъзнае едва когато загуби нещо ценно. Confused то никога не си признава човек ,че сам си е виновен за много неща и затова все търси в другите причините за своето нещастие.права сте,че и в нейния случай пак няма тя самата да си е виновна, а "някой друг".те затова хората са казали"много хубаво-не е на хубаво" и са си прави-то от искане на толкова благини естествено,че ще трябва и ти самия с нещо да си платиш./ние обикновенните си спим добре,радваме се на слънцето и птичките и нямаме притеснения за договори Very Happy /
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 03, 2009 10:12 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

То няма обикновени и необикновени, но разбирам какво искаш да кажеш. Wink

Има просто осъзнати и неосъзнати хора - това е, ако има разлика.

А разбирането е съвсем друго нещо, което е съпроводено с много тежък процес в живота по принцип. Трудно се издържа понякога ... Confused

Е, има и разбиране, което идва бързо и ... внезапно, но това са хора които просто правят голямо изключение.

За съжаление аз не съм от тях! Sad Crying or Very sad Аз съм от по-предните ...
Confused Rolling Eyes

Пуснато наПуснато на: Съб Яну 03, 2009 11:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Неписано правило е, че получаването на "помощ" от дявола е равносилно на продаване на душата на същия. Но не е задължително този който я получава да го осъзнава. Защото не на всеки е известно че дявола, лукавия, нечестивия и въобще тъмните сили, никога, ама никога не помагат безкористно и от "добро сърце". Както и че те никога не забравят дълга си.

Е, не може да няма и пресметливи и нищожни човешки душици които са се опитвали и да "метнат" дявола. "Човещинка." Но какви ли са били последствията от това че са се опитали да се мерят по лукавство със самия дявол? Confused
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Яну 04, 2009 2:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честно казано Ревета, направо не ми се мисли какви по-точно са последствията или пък какви могат да бъдат!

Знам обаче, че поговорката : "Много хубаво не е на хубаво." е напълно оправдана! Rolling Eyes

Затова ,когато на мен ми е много хубаво винаги съм нащрек да не ме споходи нещо ... лошичко.

Обикновено ми се разминава, ако не съм нагазила някъде лука ... Confused

Местожителство: Разград
Пуснато наПуснато на: Пон Яну 05, 2009 10:36 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Другата абсолютно вярна поговорка за тази тема е "всяко удоволствие се заплаща прескъпо",та не ми се мисли каква може да е комбинацията между двете едновременно.Когато се чувствам добре винаги са ми в главата тия две поговорки/в по-вечето случаи май сама си допринасям да се случва по нещо неприятно Crying or Very sad /.
Откакто започнахме да си разискваме тази тема в главата ми все едни страшни неща се въртяха и то и станаха де.В момента домочадието сме като фронтоваци след война-изпохапани сме от домашния любимец/озверя-направо все едно е обсебен от нещо зло,без никой да го предизвика по никакъв начин/.Побиват ме тръпки, за това какъв живот си живеят тия които са подписали писмо с дявола?/едва ли се замислят колко бързо отминава това време на охолия и каквото са си "поръчали"/.
penka

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 06, 2009 5:47 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:

Знам обаче, че поговорката : "Много хубаво не е на хубаво." е напълно оправдана! Rolling Eyes

Затова ,когато на мен ми е много хубаво винаги съм нащрек да не ме споходи нещо ... лошичко.

Това усещане на страх и обреченост е дълбоко вкоренено в народпсихологията ни. Странно, че когато ни е зле, хич не ни гони усещането, че трябва да сме "нащрек", щото ще станем по-добре. Very Happy Никой не може да избяга от него, освен ако не е напълно имунизиран срещу всякаква духовност.
За себе си мога да кажа, че не правя изключение, но поне се старая да не се поддавам много на тези усещания, защото те имат гадното свойство, леко и неусетно да преминават в натрапчив страх, а той /както често сме си говорили тук/ ама хич не е полезен. По този начин, като че ли човек сам се програмира да не му върви.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Вто Яну 06, 2009 6:10 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Не съм съгласна с теб, Пенка!

Напротив ... В никакъв случай не бива да се самозабравяме и да блестим в заслепението си за щастие, когато сме затънали до гуша в собствената си душевна тиня от жажда за богатство и охолство.

В мигове на щастие никога не бива да забравяме за нещастието на другите.

В миговете си на щастие не бива да посягаме на чуждото щастие.

В миговете си на щастие никога не бива да забравяме, че тези мигове са абсолютно преходни!

Това не е създаване на програма за не-вървене в живота.

То е просто ... не-самозабравяне.

Но тук говорехме за Договорът с Дявола за забогатяването!

В този контекст точно може да се каже също така, че не бива да забравяме изобщо, ако сме сключили такъв, че в един следващ миг от живота ни - все пак - ще трябва да си платим.

А въпросната дама, на която цитирах поста тук не само е забравила за това, а дори напротив - просто сама си вярва вече, че е постигнала всичко за около не повече от две години време само ... с честен труд.

Такива приказки за честния труд, чрез който можеш да се сдобиеш с голям и луксозен апартамент, с една от най-скъпите коли и прилежащ голям и добре обзаведен гараж, с голям магазин, с още по-голяма фитнес-зала оборудвана до горе със супер удоволствия, не на последно място с разкошна вила близо до Черноморието, а на всичкото отгоре и с невероятните планове за цял комплекс от къща с басейн и всякакви други екстри от рода на най-модерния дизайн за градина и т.н. природно-растителни угодийки ... та такива приказки за "честен труд" изобщо не могат да съществуват. Те са нереални. Съвсем измислени, просто за маскировка.

Хайде да се досетим всички как се постига подобно нещо ... Cool

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 07, 2009 9:58 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз мислех, че говорим по принцип, а не - конкретно за даден случай. Що се отнася до дамата, то вие си я познавате и си знаете. Аз само мога да кажа, че отстрани нещата често изглеждат много по-различно, отколкото в действителност. През годините се научих да не съдя по външния блясък, защото той доста често е само импозантна, но глинена кула. Нагледала съм се на хора, уж притежаващи всичко това, което ти изброи, че и отгоре, но всъщност - всичко е на кредит и в един момент започва якото сгромолясване. Дали е валидно в конкретния случай - не знам, но не ме и интересува. Тези хора живеят в постоянен страх да не загубят блясъка и лукса, който демонстрират, защото друго просто си нямат. Падането от високо много боли. Тази година тепърва ще се нагледаме на подобни случки. Когато благата са придобити с труд, си права, че не става бързо и обикновено не е свързано с парвенюшки демонстрации.
reveta

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 07, 2009 7:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Cъс ПЛАДНЕШКИ ОБИРИ се постига всичко това и още как... Confused
reveta

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 07, 2009 8:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Само да уточня - Пенка, изобщо нямах предвид твоя пост.

Иначе се питам дали и това, че много хора теглят на кредити и живеят на кредит не е една от причините за световната финансова криза?
Да харчиш не твои и неспечелени пари е твърде опасно и безотговорно...
merigi

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 07, 2009 8:48 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аууууууу днес ги получих на служебната поща тези послания(послания ли са?!?!) обаче направо валят!!!
В началото ми стана интересно като че ли някакви поверия, но после се замислех, че хората , които ги пращат вярват, че това е истина и почват да ги прилагат.То аз знам за големи фирми, които напр.в понеделник не плащат пари Very Happy
merigi

Пуснато наПуснато на: Сря Яну 07, 2009 10:30 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Жалкото схващане на повечето хора в сегашния момент е, че ако са богати , то те са преуспели и така в очите на другите имат огромно влияние.

Така ,че богатите -ограничени, спечелели наготово пари, парвенюта и подобни се взимат насериозно своята същност и се оглеждат в очите на другите по това доколко са богати и доколко те ги оценяват като такива,защото трябва да са сигурни, иначе постоянно ги е страх от личен провал.

Може би това се всява в обществото-точно заплахата, че ако си беден , то ще си неудачник и мизерник!

Но забогатялите като напр.дамата, която обсъждате, не се сещам коя, но явно не е чиста работата ... трябва да осъзнаят, че богатството не води до успех, а до постоянен страх да не го загубиш и постоянната мисъл да поддържаш този стандарт на живот, който измества добрите и ценните неща в живота като напр.

Да си общуваш с любим приятели или стремеж за душевно израстване или напр.просто да си добър към другите.Сигурна съм, че масата от хора си мисли, че богаташите са доволни от живота и че са доволни от техния жребий.Но колко ли от тях са доволни?!

Повечето си мечтаем, че ако сме богати , животът ни ще е разбичен от сегашния, но според мен ше бъде моментно състояние , но човека ако не осъзнае, че трябва да се движат постоянно парите и да се помага на другите , то няма да е щастлив , а особено ако парите са спечелени наготово.

Наскоро прочетох една погворка за парите .Тя е следната: Парите са като тор, ако ги разпръснеш, те ще се удвоят! В смисъл, че не трябва да се трупат парите и да стоят на едно място.Дори и да са богати някои , то не трябва да ги задържат само за себе си, защото толкова хора имат нужда от помощ.Не знам права ли съм!?! Rolling Eyes

Мисля си също , че напр. един човек, който е духовно израстнал над другите , стара душа, щедър, то той ще ни се види неудачник, ако е беден.А има богати, на които се възхищаваме, че са много успели и едва ли не са ни кумири, а пък те се оказват ако ги опознаеш, че са пълни боклуци.

Искам да Ви кажа, че съм имала и сега имам контакти с богати хора-роднини, но не ми се виждат много щастливи като се замисля и все едни работи им се случват...Аз все си викам : те имат много пари , ще се оправят, но то тези неща с пари не се купуват.Както някой беше казал : любовтта не се купува , ама може да се договори Very Happy Това май богатите са го измислили.

А за тези, които са спечелели от игри ,от хазарт и др.мисля, че още повече затъват, защото тези пари са като нещо неестествено в живота им и обърква всякакви представи за него, започват да се побъркват-затова да ги харчат по-бързо Razz

Няма да забравя как се бях запознала с един мъж, който за да ме впечатли ми изпрати една снимка , с която печели от лотарията в Англия лотариен билет на много голяма стойност, няколко хил.паунда ли беше , нещо голямо не си спомням вече, но аз не се впечатлих, защото първата ми мисъл беше: Сега каква показност! Иска да направи впечатление какъв късметлия е!

Не, просто нямаше какво друго да покаже и повечето богати смятат, че ще ги оценим по това колко пари имат Razz Аз не правя такива преценки.А Вие?!
penka

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 08, 2009 2:07 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Сбъркана е цялата обществена нагласа, от там - и оценъчния механизъм. Нали знаете лафа:"като си толкова умен, къде ти са парите?". Това е еманация на невежеството, но за съжаление битува успешно в западните и нашето общество.
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Чет Яну 08, 2009 3:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Честно казано, merigi и Пенка лично аз като видя богат човек, извинете ме, получавам позиви за повръщане. Confused

Богатството естествено, не е в парите!

Така например Ошо беше много богат и просветлен, както и Учител.

Дори беше и ... щастлив. Така е било със сигурност.

Но как умря той?!

В жестоки мъчения, отровен с талий. И кой мислите го е тровил толкова дълго време с талий?! Естествено, че е някой от най-приближените му.

Кой ли е?! О, не, и аз не го знам.

Давам Ошо за пример за да видите, че богатството е онова, което винаги те води до ... физическата ти смърт.

Всички се страхуваха от богатството му и от това, че имаше изключително високи духовни познания и беше ... опасен за днешната система на управление и живот.

И аз познавам много богаташи, от които включително и мои роднини, които са дежурни обаче при мен.

Честно казано не им завиждам. Нито пък на въпросната дама, която коментираме тук.

Тя умира от завист и алчност, поради което именно е и губеща.

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Пон Фев 23, 2009 11:56 am; мнението е било променяно общо 1 път

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта