НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Чет Ное 28, 2024 2:37 pm Вижте мненията без отговор
Религии - кого чакат всички на края на света?!
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 3:30 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Ей, Селена, тревожиш се, че не си ни била полезна?! Rolling Eyes Щяхме ли да сме тук, ако беше така? Wink Толкова неща научихме за времето прекарано с вас /и продължаваме да се учим/, не е истина просто. Shocked Very Happy Wink

Е, ако не е достатъчно /а то никога не е достатъчно, щото граници на познанието няма за никого/ проблемът няма да е твой, а наш си. Wink

Остави тервогите и се радвай, много хора всекидневно посещават форума и четат темите, макар и да не се включват, сигурна съм, че нещо им влиза в главите. Wink Smile

Точно така ... аз мисля по същия начин.Не знам как Селена може да си помисли ,че не ни е била полезна ... а то всъщност .. е точно обратното !

Радвам се че те срещнах и теб и Живин!

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 11:07 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Тъй като смъртта е безкрайна перспектива, а животът - главоломно кратък, трябва ли да избягваме да правим това, което ни се иска да правим?!Трябва ли да изживяваме живота си така, както някой друг иска?!Трябва ли да се отказваме от това да бъдем господари на самите себе си, за да се вместим в общоприета система от религия?! Мисля, че единствено Ние сме тези, които контролираме , какво ще влезе в ума ни като мисъл! А не да чакаме някой да ни направи живота по-добър.Това са илюзии и оправдания, че нещата ще тръгнат добре, ако дойде еди кой си властелин! Smile Глупаво е да се говори, че ние сме безпомощни затворници, на които някой или нещо трябва да помага.Само ние можем да променим съдбата си и да поемем отговорност за нещата в този момент-сега,защото бъдещето е само друг момент, който се изживява, когато настъпи.А религиите , в това е проблемът, че насаждат вяра и очакване, отместват ударението от "сега" и ни съветват: Чакайте, не бъди ...еди какъв си!, Ще дойде деня на просветлението и т.н.Защото бягството от настоящето води до идеализирането на бъдещето, на образи като властелини и пр.
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
radea

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 1:25 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 1:58 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Люси много добре знаеше ,че няма да споделим мнението и ... тя беше готова за критика !

По-скоро някои друг изчакваше ,за да не го помислят за луд ! Confused Rolling Eyes

Ти за кого намекваш, бе ... Дидок?! Cool Embarassed

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 1:59 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Ей, Селена, тревожиш се, че не си ни била полезна?! Rolling Eyes Щяхме ли да сме тук, ако беше така? Wink Толкова неща научихме за времето прекарано с вас /и продължаваме да се учим/, не е истина просто. Shocked Very Happy Wink

Е, ако не е достатъчно /а то никога не е достатъчно, щото граници на познанието няма за никого/ проблемът няма да е твой, а наш си. Wink

Остави тервогите и се радвай, много хора всекидневно посещават форума и четат темите, макар и да не се включват, сигурна съм, че нещо им влиза в главите. Wink Smile

Напоследък все повече се убеждавам в правотата ти ... Wink Very Happy

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 8:00 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Didi написа:
Люси много добре знаеше ,че няма да споделим мнението и ... тя беше готова за критика !

По-скоро някои друг изчакваше ,за да не го помислят за луд ! Confused Rolling Eyes

На лични съм ти писала ! Cool

Пуснато наПуснато на: Нед Ное 02, 2008 8:52 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Маг Селена написа:
Изчакването на пълното опознаване на себе си просто е мълчаливо съгласие на индивида да не променя себе си.

Това направо може да ми служи за девиз!
Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщение Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 12:15 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Маг Селена написа:
Didi написа:

На лични съм ти писала ! Cool

Прочетох гооо ... Wink Laughing

Пуснато наПуснато на: Пон Ное 03, 2008 12:18 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Didi написа:
Радвам се че те срещнах и теб и Живин!

Това е плод на твоите лични усилия!

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор