НАЧАЛО / Към уебсайта
Въпроси/Отговори Въпроси/Отговори Търсене Търсене Потребители Потребители Потребителски групи Потребителски групи
Профил Профил Влезте, за да видите съобщенията си Влезте, за да видите съобщенията си Регистрирайте се Регистрирайте се Вход Вход
В момента е: Нед Ное 24, 2024 3:02 pm Вижте мненията без отговор
Върховният лечител между ангелите
Създайте нова темаНапишете отговор
Предишната тема Следващата тема
Автор Съобщение
Didi

Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 12:09 am
МнениеЗаглавие : ?????????? ??????? ????? ????????
Отговорете с цитат

За физически безпокойства, като болести или мъка, няма по-добър лечител между ангелските създания от Архангел Рафаел. Този ангел, чието име означава „Излекуване от Бога“, може да донесе незабавно освобождение от страдание. Рафаел сияе с една разкошна смарагдово зелена излекуваща енергия. Често Архангелът обгръща болната част на тялото със своята излекуваща светлина. Светлината действа като успокояващ балсам, и като бързо действащ начин за внезапно и напълно излекуване.

Рафаел, както всички обитатели на духовния свят, може да бъде едновременно с всеки които го призове. Ограничение на време или пространство не го смущават. Така че, никога не се страхувайте че вие се намесвате във другите задължения на Архангел Рафаел, когато вие го призовавате. Лекуващият Архангел застава до вас в момента, когато вие го призовете. Вие можете да го призовете в момента като помислите, или извикате гласно „Рафаел, моля помогни ми!“ На вашата молба, Рафаел също ще се свърже и със мястото на вашият любим човек.

Рафаел е могъщ лечител, който действа като един духовен хирург освобождавайки от страх и тъмнина нашето тяло и ум. Понякога, обаче, ние призоваваме Рафаел и после ние поемаме неговата дейност като лечител. Например, ние не му позволяваме да достигне до нашата „тайна за вина“, така че той да може да я изчисти от нас. Или ние се опитваме да му помогнем като му казваме, какво да направи. Макар и с добро намерение с нашите човешки нетактични действия пречим на действието на архангела. Следователно, след като призоваваме архангел Рафаел, най-добре е да му осигурим пълен достъп до вашето тяло, ум и сърце. По този начин, той може да изпълни неговата, от Бога дадена функция да излекува напълно всеки.

Без значение дали това е наранен нокът или както изглежда края на болест, призовете Бога и ангелите за помощ. Те не искат ние да чакаме, когато вече сме отчаяни или уморени, преди ние да направим това. Както ангелите писаха чрез мен, в книгата - „Ангелска терапия”:
Призовете небесните Божи творения за помощ и подкрепа, веднага щом вие разберете вашата вътрешна болка. Един мъдър стопанин който усеща дим, не чака докато пламъците обхванат къщата, преди да извика пожарната команда.

В такъв момент едно повикване вече почти е безполезно. Не чакайте докато бъдете обхванати от огромен страх, за да извикате Божието име. В такъв момент - както и във всяко време - Той ще ви изпрати помощ и успокоение. Дори тогава вие може и да не почувствате Неговите любящи ръце за няколко минути, докато вие все още чувствате една бариера между многото слоеве на страх и небесата. Все пак по-умен е онзи, който се научи да наблюдава своето собствено благополучие, и който не се колебае да призове едно небесно създание от какъвто и да е вид, за помощ и спокойствие.
Тогава добре научете този урок, най-скъпи деца, и помнете винаги да се грижите за вашето вътрешно същество, като призовете помощ когато е необходимо. По този начин, вашите приливи и отливи на страх няма остро да ви наранят, но внимателно ще отминават, така че да не се разруши вашия мир на ума.

Ангелите са тук за да ви помогнат да излекувате живота си, и те желаят вие да поискате помощ.

Местожителство: София
Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 12:32 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Що се отнася до "разкошната смарагдово зелена излекуваща енергия" на Архангел Рафаел трябва да си призная, че съм попадала в нейния могъщ поток по време на клиничната си смърт.

Именно тя е онова нещо, което ме върна отново в тялото ми ... Е, връщането не беше едно от най-приятните ми изживявания, ама на ... тук съм сега, какво да се прави! Razz Laughing

Дори и сега, когато имам някакви неприятности в здравословно отношение ефираната смарагдово зелена енергия ме обхваща цялата. Само някой от вас да не остане с впечатлението, че призовавам Архангел Рафаел да ме лекува!

Не, той явно сам прави това ...

Затова винаги съм се очудвала от всички описания, дето биват давани от всички останали хора преживели клинична смърт, свързани със светлинни тунели и други подобни "светлини" ...

Винаги ми е било странно как и защо не са забелязали смарагдово зелената енергия на Архангел Рафаел?! Sad

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 12:34 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Някой от вас да е имал подобни преживявания или предпочитате да си мълчите и карате приятно уикенда?! Хммммммм .......... Cool

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 2:54 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Аз лично съм нямала подобни преживявания!

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 8:21 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

А другите?!

Впрочем Диди, ние не сме им интересни, явно те търсят друга "духовна храна" , нашата сигурно им нагорчава.

Казвам го не защото всички останали си мълчат, сякаш нямат какво да кажат, казвам го защото получавам едни просташки мейли от някакво налудно същество, не че не знам кое (само то си мисли, че не знам!) дето не смее да си покажи истинското лице във форума, защото знае колко пари струва.

Но за сметка на това го избива на такава психопатска философия, че и най-отявлените социопати могат да му завидят на това човекоподобно писхопатясало, което се опитва да ме "тормози" психически.

Явно се изживява като многозначителна личност ... каква смехория само!

Всъщност ще изчакам да понасъбера материал и ще отворя тема:

"Светът ли е луд или хората във него???!!!"

Диди, ти какво мислиш по въпроса?!

Давай ... знам, че винаги имаш какво да кажеш! Wink

Нищо, че ще излезем малко извън темата, то на кой ли му пука, де ... и без това никой не иска да си говори с нас. Sad Confused Cool

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Съб Юни 07, 2008 9:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 8:51 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Мисля си много неща напоследък !!!

Ако отвориш такава тема ... може би ще се включат доста хора , но не защото искат да дискутират, а защото е по лесно да се оплакват от колкото да разсъждават .. там за някакви си ангели ,дето сигурно хиляди пъти са им спасявали жалкия животец или пък за някакви си там духовни науки .... Какво унижение , какъв срам е да побеседваш ей така просто ... да намериш поне мъничка светлинка ... !

Селена ... ти знаеш добре ,че тези хора са абсолютно побъркани .Всъщност случайност или не аз днес също получих едно такова писмо , но едва ли е от един и същи човек ... И се запитах същия въпрос "СВЕТА ЛИ Е ЛУД ИЛИ ХОРАТА В НЕГО ИЛИ АЗ ТОТАЛНО СЪМ СЕ ИЗКРИВИЛА ?"

Какво им става на тия "човеци" ... така емоционално нестабилни , Селена ...ама то злоба,то алчност,то онази фалшива любов уж ... колко много страдали ,колко плакали и за всичко все някои им е виновен !
И те удрят по главата сякаш с чук ... и те натоварват и смазват ... просто защото ей така им е скимнало , щото си нямат друга работа ... ХОРАТА СА ЛУДИ И НАПРАВИХА СВЕТА ЕДНО УЖАСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ .... !
После що сме ги ритнали от живота си ?После ние сме злобни и лоши ... мога само да кажа да си гледат работата и да живеят в ограничения си сив свят !

Чудя се какво ли си мислят ? Каква им е крайната цел ?

Мен лично това писмо ,което днес получих .. ме натовари психически ,защото усетих всичките объркани емоции в тоя човек и начина по които се чувства ... Това е лудост .... Това не е нормално !! ТОВА Е ТОТАЛНА ЗАБЛУДА И НЕРАЗБИРАНЕ .

На къде тръгна света ??? А защо беше създаден и как го унищожихме някой пита ли се ???

Или някои задава ли си въпроса "Какво правя аз днес ,за да се доближа повече до себе си?" Нееее ... всеки иска да побърка другия ,просто защото другия не иска да се подчини на волята му ,просто защото знае ,че е свободен човек със свободен дух .... !

Ми това е ... Мога да говоря още много , но ще спра до тук !

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 9:33 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Знаеш ли, че и аз направих същото?! Cool Laughing

Отговорих човешки на тази психопатка с нещастните й мейли, а тя възригна като Визувий същи ... Confused

И можеш ли да си представиш само?!

Опитва се да ми пробутва моля ти се, някакви тъпи психокуки, за да си лафим и тя да се самогъделичка по собствената си многозначителност изпъквайки с риторичните си надмощия!

УжасТТТТТ!!! - както казваш ти.

Отсвирих я като едното нищо. Къде-къде по-приятно е да си говоря с теб, Диди!

Поне разибраш за какво иде реч ...

Всъщност какво ли прави Радея???!!!

Сигурно чете за изпити или й плющят ушите от работа! Sad Дано и тя да се появи скоро! Confused Sad

Пуснато наПуснато на: Съб Юни 07, 2008 9:44 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Хммм ... ! Както и да е ... нека си стоят в ъгъла и се самосъжаляват ,а ние тука да си говорим за хубави неща , които да ни изпълнят с любов и вътрешен мир .... Които иска чува ,които не иска .... здраве да е !
По баира Smile

Радея надявам се скоро да се появи ... че нещо се изгуби ! Confused По домашни и семейни задачки сигурно .Надявам се да си прекарва добре и да се чувства добре !!!

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 1:48 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

И аз не съм имала подобни преживявания. И си мисля, че болшинството от хората нямат за съжаление. Причините са няколко според мен:

Някои от нас хич не живеят здравословно чисто физически, други психически и емоционално, трети и двете. Значи сме си заслужили здравословните проблеми и болестите.

Някои нехаят за здравето си, дори и да знаят че някои вредни привички им вредят.
Други се опитват да живеят здравословно като се въздържат от вредни храни, пушене, алкохол и пр., защото знаят, че им вреди или вече им е навредило, но са душевно "замърсени" - алчни за сметка на другите,завиждат, гневят се, поддават се на гордост и високомерие, злобеят и пр. а знайно е, че всяка болест се поражда от всички теззи болести на ума и Егото. И ни се изпраща за да ни смири и се осъзнаем, че сме на погрешен път. Или пък изкупваме кармични задължения от миналото, може и да са изпитания на духа, подпомагащи израстването ни...

Затова може би не ни се помага - за да ти помогнат, трябва да си помогнеш и сам. Не знам как стоят нещата ако при това положение призовем Ангелите да ни помогнат - сигурно ще е проява на алчност от наша страна. Rolling Eyes

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
Didi

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 1:56 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Изчистване на токсини от вашето тяло

Ангелите ни подтикват да изчистим токсините в нашето тяло, и вие може и да сте получили интуитивно усещане което ви принуждава да направите промяна във вашето хранене и начин на живот. Това са много истински послания, които вие получавате от вашите ангели пазители. Вие не си въобразявате това.

Ангелите ни молят да спрем да консумираме токсини в нещата, които ядем, пием и използваме в нашите тела. Токсините намаляват нивото на нашата енергия и ни правят да се чувстваме мудни. Те също блокират нашите способности да получим ясни послания от небето. Токсините също пречат на нашето духовно развитие.

Главните токсини, които ангелите ни молят да избягваме са:

Месо, птици и риба, които са замърсени с хормони и пестициди. Тъй като фактически цялото животинско месо и месни продукти (мляко, яйца, сирене и др.) сега имат остатъци от хормони и пестициди, вие може да решите да приемете един вегетариански начин на живот или полу вегетариански начин на живот, където вие избягвате животински продукти един или два пъти в седмицата. Ако чувствате, че трябва да консумирате животински продукти, купувайте органични млечни продукти, свободно отглеждани пилета, месо без хормони и яйца от чисти пилета. Тези храни се намират в магазини за здравословни храни.

Пестициди в плодовете и зеленчуците
Опитайте се да ядете напълно органична храна. Помолете вашият магазин да достави органични продукти, или намерете магазин за здравословна храна, за плодове във вашия район, където продават органични плодове и зеленчуци.

Токсини в напитките

Ангелите ни молят да изключим или намалим значително алкохола, кафето и газираните напитки, в нашата храна. Пийте изворна вода, не „вода за пиене” и както ангелите настояват, да пием колкото е възможно чиста натурална вода. Пийте свеж плодов сок, тъй като жизнените сили в плодовете изчезват 20 минути, след като са изцедени. Концентратите и замразените плодови сокове имат чудесни витамини, но това не е както даващите сила за живот, пресно изцедени сокове.

Нитрати

Избягвайте обработени меса, като наденици, бекон, храна от закусвални. Има прекрасни продукти направени от соя, които изглеждат, имат вкус и аромат като нещо истинско. Много супермаркети предлагат тези деликатесни продукти - заместители, както правят повечето магазини за здравословна храна.

Токсини в тоалетните продукти

Четете надписите на вашите лосиони, зъбни пасти, шампоани. Магазините за здравословни храни имат голямо разнообразие от нетоксични продукти, но бъдете сигурни да прочетете съставните части, тъй като така наречените естествени продукти имат и други токсични съставки в тях.

Токсини в препаратите за чистене

Магазините за здравословни храни доставят естествени и ефективни почистващи и перилни средства. Избягвайте избелващи и избелени книжни продукти, като салфетки и книжни кърпи.
Вие можете да ускорите детоксификациония процес, като пиете много течности, спите много добре, упражнения и чист въздух. Пийте пшеничен сок, който повечето барове и магазини за здравословна храна предлагат. Този сок може също много бързо да изчисти металите и полените от вашето тяло.

Ангелите казват, че те работят с нас за да повишат „вибрационната честота” на нашите тела. Също както струните на цигулката вибрират на по-висока честота, съответно на нотата която е изсвирена, ние започваме да издигаме нашата скала. Ние правим това, за да поддържаме темпа с ускорената вибрационна честота на Земята.
Това не означава, че ние се движим по-бързо през деня, или ставаме по-заети или по-стремителни. Вибрационна честота означава, че ние сме по-малко плътни, и по-чувствителни към по-висши, по-фини честоти от ангелските сфери. Това означава, че ние сме по-интуитивни, творчески и естествено изпълнени с енергия.

Много работници на светлината, се чувстват водени да приемат вегетариански начин на хранене. Постепенно се ръководят да станат пълни вегетарианци (без животински продукти). Вегетарианството измина дълъг, дълъг път през последните пет години. Ако не сте опитвали вегетариански храни скоро, направете още един опит - сега те са много вкусни и трудно могат да се различат от месни продукти. След това, те са водени да ядат само ориз и необработени плодове, зеленчуци и зърна. Накрая, ние колективно се движим към начин на живот на бретарианизъм, когато ние ще получаваме цялата наша храна от праната, която е във въздуха. Това драматично ще увеличи очакванията и възможностите в нашия живот да се свързваме телепатично.

Ако вие се чувствате принуден да премахнете определени храни или напитки от вашето хранене, умствено помолете вашите ангели пазители да излекуват вашият ненаситен апетит, така че вие да не чувствате липса на продукта. Вие ще бъдете изненадани колко лесно можете да се откажете от токсични храни и напитки, ако вие само помолите ангелите да ви помогнат. Всяка седмица, аз срещах хора, които ми казваха, че ангелите са отстранили или значително намалили тяхното ненаситно желание към алкохол, захар, бял хляб, шоколад, кола и други токсини. Аз самата имах същото изживяване, когато моят ненаситен апетит към „готови, бързо приготвени храни“ (храни - боклуци) и кафе, бяха напълно отстранени.

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 2:39 am
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Това звучи много обнадеждаващо. Smile Wink

Вижте профила на потребителяИзпратете лично съобщениеИзпрати мейла Върнете се в началото
СЕЛЕНА Ярослава Велесова

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 12:16 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

kati написа:
Затова може би не ни се помага - за да ти помогнат, трябва да си помогнеш и сам. Не знам как стоят нещата ако при това положение призовем Ангелите да ни помогнат - сигурно ще е проява на алчност от наша страна. Rolling Eyes

Имено и ... абсолютно точно и правилно разбрано и казано, Кати!

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 12:27 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Във връзка с послединят пост на Диди ще ви пусна и този относно ТОКСИНИТЕ.
--------------------------------------------------------
Хранителните добавки-всички онези Е-та отзад на етикета...Какво ви говорят?

Предполагам,всички сме се замисляли за тях.Отдавна ме сърбяха ръцете да проуча по-задълбочено нещата.По-принцип винаги съм избягвала да купувам продукти.които имат повече
от едно Е на етикета със съдържанието.

Научих,че Е 300 е витамин С,аскорбинова киселина.Е 330-лимонена киселина.Разните му захарини и прочие глупости....Сега имам възможността да добия ясна и задълбочена представа в/у всички тези консеванти,оцветители,ароматизатори и т.н.боклуци,които производителите слагат в храните.Проучването ми по въпроса не е завършило.Напротив-това е само началото...

Положението с тези добавки е наистина лошо- средностатистическия гражданин е принуден да тъпче себе си и децата си с най-различни отрови!Блазе им на тея от село!
Други пък хора изобщо не се интересуват какво има в храната и какво пише на етикета-смятат,че щом няма да ги убие изведнъж,то всичко е наред!Но...който търси-намира.Другите да му мислят.

С индекс “Е” (съкратено от “Европа”) се означават химически вещества, които се добавят в проуктите за подобряване на техните потребителски качества: вкус, мирис, цвят, срок на съхранение.

Преди наименованията на тези химически вещества се записва ли изцяло, но през 1953г. в Европа решили да ги заменят с една буква и цифров код. На етикетите на всички продукти, съдържащи, например, синтетични подсладители, задължително трябва да е указано какво е съдържанието им в състава на продукта. Освен чрез названието им е разрешено да бъдат изписани с Европейския им код.

ИСТОРИЯТА
Преди повече от 100 години, в началото на миналия век, понятието “хранителни добавки” било твърде условно, а контролът върху използването им още по-условен. Достатъчно е да напомним, че в разхладителните напитки напълно законно добавят кокаин. Дори в знаменитата Coca-Cola.

И ако днес хранителните добавки се регистрират по същите правила, по които регистрират лекарствата, то през миналия век го правели доста снизходително. Например едно от патентованите средства против кашлица е бил хероинът.

През 60-те години в Тайланд специалисти във фирмата, която произвеждала детското лекарство “Панадол”, вместо предвидения, според технологията, пълнител пропиленгликол прибавили аналогичния по физико-химични свойства, но доста по-евтин, етиленгликол (използва се като основен компонент на охлаждащата течност в автомобилите).

В резултат 300 деца загинали от токсическа некроза на черния дроб, няколко хиляди получили тежки отравяния.
---------------------------------------------------------

Група добавки. Вид. Качества. Приложение.

E100 - E182--Оцветители--Оцветяват продуктите.--Сладки газирани напитки, лимонади, бонбони, близалки, сладолед.

E200 - E299--Консерванти--Удължават срока на съхранение на продуктите.--Всякакъв вид консервирани храни (гъби, компоти, сокове, конфитюри, сладка).

E300 - E399--Антиокислители--Предпазват продуктите от разлагане на въздуха--Млечно-кисели продукти — подсладени фруктови млека, десерти, колбаси, краве масло, шоколад

E400 - E499--Стабилизатори. Сгъстители.--Запазват консистенцията на продукта--Сладка, конфитюри, желета, кондензирани млека, шоколадови десерти, млечни продукти.

E500 - E599--Емулгатори--Запазват формата на продукта.

E600 - E699 --Ароматизатори и подобрители--Засилват вкуса и аромата на продукта.

E900 - E999--Пенорегулатори--Използват се в газираните напитки.--Газирани напитки

Съвсем неотдавна се появиха добавки с индекс "Е" и 4 цифри след нея — от 1000 до 1199. Тази група добавки се грижи брашното, захарта и други подобни продукти да не попиват влагата и да остават пръхкави.
----------------------------------------------------------------------

В момента три добавки са признати от контролните организации за вредни и са абсолютно забранени.

Това са:

• Е121 - цитрусов червен оцветител;

• Е123 - оцветител амарант;

• Е240 - консервант формалдехид.
Интересно е, че само преди няколко години забранените добавки се използваха напълно легално. Можеха да се открият дори върху опаковката на "MARS". При това не може да бъде обвинена фирмата-производител, която е действала според закона.

Така...Сега Е-стандартите на Европейския съюз,подредени по номер.В тъмно червено ,подчертани с болд са тези добавки,които са канцерогенни.В червено са отбелязани тези Е-та,които трябва да се избягват.Тук искам да отбележа,че всички оцветители се смятат за опасни!Ще дам линковете на източниците накрая.
Оцветители

(E100-E181)
Номер Наименование Коментар
E100 Curcumin жълто оранжев; извлича се от корена на растението куркума - curcuma (turmeric), но може и да бъде синтезирано; използува се в сирената, маргарина, печени сладкиши и подправки.

E101 Riboflavin, Riboflavin-5'-phosphate 'Витамин B2' и оцветител, естествено го има в зелените зеленчуци, яйцата, млякото, черния дроб и бъбрека; употребява се в маргарина и сирената.

E102 Tartrazine FD&C Yellow No.5; предполага се че предизвиква асматични атаки (по US FDA** - не), ортикария при деца (по US FDA** изчисления 1:10 000); tartrazine чувствителнос е свързана са чувствителността спрямо аспирина; използува се за оцветяване на безалкохолни напитки, сладкиши, конфитюри, тестени храни, snack foods, консервирана риба, готови супи; забранен в Норвегия и Австрия

Е103 Алканет, алканин Alkanet

E104 Quinoline Yellow FD&C Жълто No.10; използува се в червилата и продукти за коса, одеколони; може да причини дерматит; забранен в Австралия, САЩ и Норвегия.

E107 Yellow 7G жълт оцветител; HACSG* препоръчва да се избягва; страдащи от астма могат да проявят алергична реакция към него; типична употреба - безалкохолни напитки; забранен в Австралия, САЩ

E110 Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S FD&C Жълто No.6; използван в тестените изделия, пекарството, сладкишите, сладоледа, напитки и консервирана риба; синтетичен; също в много лекарства - Berocca, Polaramine, Ventolin syrup; странични ефекти - ортикария, ринити, коремни болки, гадене и повръщане, непоносимост към храна; забранен в Норвегия

E120 Cochineal, Carminic acid, Carmines червен цвят; произвежда се от насекоми; рядко използуван; HASCG* препоръчва да се избягва

Е121 цитрусово червен 2 Citrus Red 2

E122 Azorubine, Carmoisine червен цвят; дериват от въглищния катран; може да се получи реакция при астматици и хора алергични към аспирин; използува се в сладкарството, марципан, желета; забранен в Австрия, САЩ, Норвегия и Швеция.

E123 Amaranth FD&C Червено No.2; извлича се от растението herbaceous; използва се при миксове за кейк, плодови пълнежи, желета; може да провокира астма, екзема и хиперактивност; вреден при бременност; забранен в Австрия, САЩ, Русия, Норвегия и др.

E124 Ponceau 4R, Cochineal Red A FD&C Червено No.4; канцероген при животни, реакции при астматици и алергични към аспирин; забранен в САЩ и Норвегия

Е125 Понсо SX Ponceau SX

E127 Erythrosine FD&C Червено No.3; червен оцветител, използуван при консервиране на зеленчуци и плодове, микс за крем карамел, сладкиши; може да причини чувствителност към светлина, да увеличи нивата на хормоните на щитовидната жлеза; забранен в Норвегия

E128 Red 2G Забранен в Австралия и много други страни, освен Великобритания.

E129 Allura red AC FD&C Червено No.40; оранжево червен, използван в сладките, напитки и подправки, лекарства и козметика; синтетичен, въведен в началото на 80-те за да замени amaranth; забранен в Дания, Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия и Норвегия.

E131 Patent blue V Син. Забранен в Австралия, САЩ и Норвегия.

E132 Indigotine, Indigo carmine FD&C Син No.2, основно се прибавя към таблети и капсули; също в производството на сладолед, сладкарството; синтетичен- извлечен от въглищния катран; може да причини гадене, повръщане, високо кръвно налягане, проблеми с дишането или други алергични реакции. Забранен в Норвегия.

E133 Brilliant blue FCF FD&C Blue Dye No.1; използува се в млечни продукти, сладки и напитки; синтетичен - течен или амониева сол; забранен в Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия и Норвегия. E140 Chlorophylis, Chlorophyllins зелен оцветител, намиращ се естествено в растенията, използува се за оцветяване на восъци и масла, използува се в медицината и козметиката.

E141 Copper complexes of chloropyll and chlorophyllins маслинено зелен, без неблагоприятни ефекти

E142 Green S зелен; синтетичен дериват от въглищния катран; използва се при used in консервирания грах; забранен в Швеция, САЩ и Норвегия.

E150(a) Plain caramel тъмно кафяв; HACSG* препоръчва да се избягва. използва се в сосове, бира, уиски, бисквити, маринати

E150(b) Caustic sulphite caramel виж E150(a)

E150(c) Ammonia caramel виж E150(a)

E150(d) Sulphite ammonia caramel виж E150(a)

E151 Brilliant Black BN, Black PN черно; дериват от въгления катран, използува се при сосове, сладкарски миксове; забранен в Дания, Австралия, Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия, САЩ, Норвегия.

Е152 сажди Carbon Black (hydrocarbon)

E153 Vegetable carbon черен цвят, въглищен пигмент; използува се конфитюри, желета, ликьори, само зеленчуков дериват е разрешен в Австралия, забранен в САЩ

E154 Brown FK кафяв, забранен в САЩ

E155 Brown HT (Chocolate) кафяв, използува се в шоколадови миксове, може да предизвика астматични реакции и при хора алергични към аспирин, както и кожна чувствителност; забранен в Дания, Белгия, Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Австрия, САЩ и Норвегия.

E160(a) Carotene, alpha-, beta-, gamma- жълто оранжев, човешкото тяло го превръща във 'Vitamin A' в черния дроб, има го в морковите и други жълти или оранжеви плодове и зеленчуци

E160(b) Annatto (Arnatto, Annato), bixin, norbixin червен; извлича се от дървото Bixa orellana;използува за оцветяване на сирена, масло, маргарин, супи, тестени изделияр; лак за нокти; може да причини ортикария (nettle rash)

E160(c) Paprika extract, capsanthin, capsorubin червен, не се знаят странични ефекти.

E160(d) Lycopene червен, не се знаят странични ефекти.

E160(e) Beta-apo-8'-carotenal (C 30) оранжев, не се знаят странични ефекти.

E160(f) Ethyl ester of beta-apo-8'-carotenic acid (C 30) оранжев, не се знаят странични ефекти.

E161(b) Xanthophylls - Lutein жълт, извлича се от растения, невен и яйчен жълтък.

E161(g) Xanthophylls - Canthaxanthin жълт цвят, вероятно се извлича от животинска суровина (ретинол); има го в някои гъби, ракообразни, риби, пера на фламинго.

E162 Beetroot Red, Betanin пурпурен, не се знаят странични ефекти.

E163 Anthocyanins виолетов, не се знаят странични ефекти.

E170 Calcium carbonate минерална сол, бяла; използува се като пълнители абразив в много продукти, като и в бели бои.

E171 Titanium dioxide бяла минерална сол.

E172 Iron oxides and hydroxides черен, червен и жълт цвят, използва се в в някои рибни пастети; токсичен в големи дози.

E173 Aluminium

E174 Silver

E175 Gold

E180 Latolrubine BK да се избягва.

E181 Tannic acid, tannins пречистващ агент в алкохола, извлича се от шишарки и листа от дъб.
-------------------------------------------------
Следват още ...

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 12:35 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Консерванти (E200-E290)

Номер. Наименование. Коментар

E200 Sorbic acid дали е получена от безкостилкови или синтезирана от кетен, е възможно дразнене на кожата

E201 Sodium sorbate не са известни вредни ефекти

E202 Potassium sorbate не са известни вредни ефекти

E203 Calcium sorbate не са известни вредни ефекти

E210 Benzoic acid фенилкарбоксилова киселина; прибавя се към алкохолните продукти, сиренета, подправки, замразени храни, в козметиката и фармацията, и много други; може да причини астма, особено при зависими от стероидни лекарства, може да взаимодейства със серен бисулфит(222), което може да доведе до хиперактивност при децата;

Също така познати като цветята на тамяна, фенликарбоксилна киселина (phenlycarboxylic acid) или carboxybenzene;добавя се към алкохолни питиета, печени изделия, сирена, дъвки, подправки, замразени млечни продукти, ароматни подправки, меки сладкиши, тонизиращи питиета и заместители на захар, употребява се в козметичната промишленост, като антисептик при много лекарства против кашлица, както и противогъбично при различни мазила;

Възможно е да предизвика астма, особено при хора, които са на стероидни астматични лекарства, предполага се, че води и до неврологични разстройства, както и че взаимодейства със серния бисулфит (222), който предизвиква нервна възбуда при децата; добива се от Бензоин, смола, отделяна от дървесни видове

E211 Sodium benzoate Натриев бензоат използва се като антисептик, за хранителен консервант и маскиращ вкуса; портокаловите сокове съдържат високо количество, до 25mg на 250ml; също в млечните и месни продукти, подправките, както и в някои лекарства; може да предизвика обриви и да усили астма.(моя бележка-използваме натриевия бензоат в туршиите)

E212 Potassium benzoate при хора с алергични реакции. в.ж 210

E213 Calcium benzoate виж 212

E214 Ethyl p-hydroxybenzoate да се избягва, забранен в някои страни.

E215 Sodium ethyl p-hydroxybenzoate да се избягва, забранен в някои страни.

E216 Propyl p-hydroxybenzoate възможен алерген

E217 Sodium propyl p-hydroxybenzoate да се избягва, забранен в някои страни.

E218 Methyl p-hydroxybenzoate възможни алергични реакции, главно върху кожата.

E219 Sodium methyl p-hydroxybenzoate да се избягва, забранен в някои страни.

E220 Sulphur dioxide серен двуокис; може да предизвика астматични пристъпи и метаболитни промени при хора с понижени бъбречни функции, също разрушава vitamin B1; типични приложение при производството на бира, безалкохолни, сушени плодове, вин, оцет, картофени продукти.

E221 Sodium sulphite почистващ агент при производството на джусове, възможни чревни разстройства; виж 220

E222 Sodium hydrogen sulphite виж 220

E223 Sodium metabisulphite третиращ агент, виж 220

E224 Potassium metabisulphite виж 220

E225 Potassium sulphite виж 220

E226 Calcium sulphite да се избягва, забранен в някои страни.

E227 Calcium hydrogen sulphite да се избягва, забранен в някои страни.

E228 Potassium hydrogen sulphite виж 220

E230 Biphenyl, Diphenyl може да предизвика кожни проблеми; може да се използува за земеделски цели - цитрусови плодове

E231 Orthophenyl phenol може да предизвика кожни проблеми; може да се използува за земеделски цели - pears, carrots, peaches, plums, prunes, sweet potatoe, citrus fruit, pineapples, tomatoes, peppers, cherries, nectarines

E232 Sodium orthophenyl phenol виж 231

E233 Thiabendazole виж 231

E234 Nisin антибиотик, добит от бактерия; прилага се при производството на бира, продукти на сиренето, доматеки пюрета.

E235 Natamycin плесенен инхибитор, произведен чрез бактерии; може да причини гадене, повръщане, диария и кожно дразнене; типично приложение - месо сирене

E236 Formic acid Мравчена киселина да се избягва, забранен в някои страни.

E237 Sodium formate да се избягва, забранен в някои страни.

E238 Calcium formate да се избягва, забранен в някои страни.

E239 Hexamethylene tetramine да се избягва, забранен в някои страни.

Е240 Формалдехид Formaldehyde

E249 Potassium nitrite фиксира цвета и консервант при месото; може да окаже ефект върху пренасянето на кислород в тялото, резултиращо в учестено дишане, замайване и главоболие, потенциален канцероген, не е разрешен при храни за бебета и деца

E250 Sodium nitrite може да предизвика хиперстезия, потенциално канцерогенен, забранен в много страниm, може за взаимодейства в стомаха до образуване на нитрозамин. Препоръчва се избягването му.

E251 Sodium nitrate виж 250

E252 Potassium nitrate виж see 249 и 250

E260 Acetic acid основен компонент на оцета

E261 Potassium acetate в сосове и марини - да се избягва от хора с увредени бъбречни функции

E262 Sodium acetate, Sodium diacetate виж 260

E263 Calcium acetate виж 260

E264 Ammonium acetate като 263, но може да предизвика гадене и повръщане.

E270 Lactic acid млечна киселина, киселинен регулатор;Хранителна киселина, киселинен регулатор; произвежда се чрез затопляне и ферментиране на въглехидратите в млечната суроватка, картофите, скорбялата или меласата; затруднява метаболизма при бебетата, употребява се в сладкиши, гарнитури, безалкохолни питиета (понякога и бира), детски рецепти и сладкарски изделия.

E280 Propionic acid използува се в хлебопроизводството и колбасарството.

E281 Sodium propionate виж 281

E282 Calcium propionate виж 281

E283 Potassium propionate виж 281

E290 Carbon dioxide въглероден двуокис Метателен (двигателен), извлечен при производството на гасена вар; възможно е да засили ефекта от алкохола; продукти, в които се среща: вино, безалкохолни напитки, сладкарски изделия.

E296 Malic acid ябълчна киселина;Извлича се от плодове или по изкуствен път; младите и малките деца трябва да избягват употребата й.

E297 Fumaric acid фумарова киселина, получава се от растението Fumaria esp. F.officianalis или при ферментацията на глюкозата с плесени, може да служи като овкусител, за подкиселяване, антиоксидант при безалкохолни

Пуснато наПуснато на: Нед Юни 08, 2008 12:38 pm
МнениеЗаглавие : 
Отговорете с цитат

Киселини, антиоксиданти, минерални соли (Е296-Е385)
Номер. Наименование. Коментар.

E300 Ascorbic acid аскорбинова к-на, 'vitamin C'; прилага се в хлебопроизводството, при обработка на брашното и много други.

E301 Sodium ascorbate натриева сол на Е300

E302 Calcium ascorbate калциева сол на Е300

E303 Potassium ascorbate калиева сон на vitamin C

E304 Ascorbyl palmitate, Ascorbyl stearate естери на аскорбиновата киселина с мастни киселини

E306,(виж 309)

E307,(виж 309)

E308,(виж 309)

E309 Tocopherols, alpha-,gamma-,delta- 'vitamin E'; намира се в много масла, включая соя, житни зародиши, оризови зародиши, памучно семе, царевица, работи като антиоксидант на мастните киселини, предотвратяващ окислението на вит. А, използва се в маргарина и салатни дресинги

E310 Propyl gallate използва се за предотвратяване на гранясването на мастни субстанции; извлича се от шикалки; може да причини кожни или коремни раздразнения, галатите не се допускат за бебешки и детски храни; използуват се при масла, маргарин, салатни дресинги

E311 Octyl gallate виж 310

E312 Dodecyl gallate виж 310

E315 Erythorbic acid получава се от sucrose

E316 Sodium erythorbate получава се от E317

E319 Tert-ButylHydroQuinone (TBHQ) HACSG* препоръчва да се избягва. Може да причини гадене, повръщане. Доза от 5g се разглежда като фатална. Прилага се при мазнините, масла, маргарин.

E320 Butylated hydroxy-anisole (BHA) забавя повреждането от окисление; използва се в ядивните мазнини, дъвки, маргарин, инстантните картофени продукти, не разрешен за бебешки храни.

E321 Butylated hydroxy-toluene (BHT) виж E320 - причиняват проблеми с кожата, очите и лигавицата!!!

E322 Lecithins емулгатор, извлечен от соеви зърна, яйчени жълтъци, фъстъци; не токсичен, но превишаването на дозата води до стомашни разстройства, липса на апетит; използва се за в маслата, шоколада, майонезата.

E325 Sodium lactate получава се от мляко; при хора с лактозна непоносимост, може да предизвика нежелана реакция

E326 Potassium lactate виж 325

E327 Calcium lactate виж 325

E328 Ammonium lactate виж 325

E329 Magnesium lactate виж 325

E330 Citric acid лимонена киселина; използва се в бисквити, консервирана риба, безалкохолни, продукти от сирене, супни миксове, ръжен хляб

E331 Sodium citrates Натриева сол на Е300

E332 Potassium citrates Калиева сол на Е300

E333 Calcium citrates Калциева сол на Е300

E334 Tartaric acid Винена киселина; без странични ефекти

E335 Sodium tartrates виж Е334

E336 Potassium tartrates виж Е334

E337 Sodium potassium tartrate виж Е334

E338 Phosphoric acid фосфорна киселина; без странични ефекти

E339 Sodium phosphates mineral salt, used as a laxative and a fixing agent in textile dyeing; high intakes may upset the calcium/phosphorus equilibrium

E340 Potassium phosphates виж 339

E341 Calcium phosphates минерална сол, използува се в медицината, като антиацид и полиращо в пастите за зъби

E343 Magnesium phosphates основен минерал, анти втвърдяващ в заместителите на сол

E350 Sodium malates без странични ефекти

E351 Potassium malate без странични ефекти

E352 Calcium malates без странични ефекти

E353 Metatartaric acid без странични ефекти

E354 Calcium tartrate без странични ефекти

E355 Adipic acid киселина за хранителни цели, използува се при желатините, безалкохолни напитки, псдправки и овкусители

E357 Potassium adipate без странични ефекти

E363 Succinic acid забранена в някои държави

E365 Sodium fumarate сол на фумаровата киселина ( растението клас Fumaria esp. F.officianalis)

E366 Potassium fumarate без странични ефекти

E367 Calcium fumarate без странични ефекти

E370 1,4-Heptonolactone забранена в някои държави

E375 Niacin vitamin B3;

E380 Tri-ammonium citrate може да влияе на черния дроб и на функциите на панкреаса

E381 Ammonium ferric citrates сол на лимонената киселина, използува се като добавка на желязо в диетични формули

E385 Calcium disodium EDTA забранен в някои страни

Последната промяна е направена от СЕЛЕНА Ярослава Велесова на Сря Юни 18, 2008 12:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път

Предишната тема Предишната тема
Създайте нова темаНапишете отговор

Идете на:   

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

НАЧАЛО / Към уебсайта