Автор |
Съобщение |
Didi
Местожителство: Варна , морето ... сините вълни ! :)
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 10:43 pm
Заглавие : ?????? ?? ???????? "???? ?? ???? ?? ?? ??"
|
|
|
Най-лошата услуга, която можете да си направите, когато става дума за храна, е да си казвате "Това не бива да го ям". Човешката психика е такава, че подобен негативен и песимистичен подход само ще ви накара повече да искате "забранения плод". Ще имате усещането, че нещо не ви достига.
С "не бива" не се живее дълго. Ако подходите така песимистично към начина си на хранене, няма да успеете да спазвате изискванията на никоя диета достатъчно дълго, за да можете да видите резултатите от нея.
Затова - вместо да си повтаряте, че трябва да се лишите от нещо, настройте се на обратно - казвайте си, че трябва да направите това и това: трябва да се храните здравословно, трябва да сядате на масата редовно, трябва да закусвате.
Тънката психологическа разлика всъщност не е толкова тънка - на практика вие избирате здравето си пред всичко останало. Колко различно звучи "искам да съм слаб(а)" от "не искам да съм дебел(а)".
Като промените начина си на разсъждение за излишното тегло и как да го намалите, това е много по-вероятно да се случи. А и по този начин ще разсъждавате за всеки избор, който ви се налага да правите.
Сменете "не трябва" с "това не го искам" и всичко ще изглежда по-лесно. |
|
_________________ |
|
|
|
radea
|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 9:26 am
Заглавие : Re: ?????? ?? ???????? "???? ?? ???? ?? ?? ??"
|
|
|
Didi написа: |
Сменете "не трябва" с "това не го искам" и всичко ще изглежда по-лесно. |
Мога само да се съглася с това твърдение. Гласувам "за" и с двете ръце
Аз откакто влязох в пубертета, с изключение на 2 периода с много стрес и тичане, все съм си била закръгленка. Никога не съм спазвала точно диети, защото те за мен са форма на насилие, но много често съм правила опити да огранича тестеното и сладкото (към сладкото бях почти пристрастена - всеки ден по нещо шоколадовко...). Ми не се получаваше. Предпочетох да съм кифличка, отколкото все гладна и намръщена.
Обаче преди около месец прочетох някои неща за лечебното гладуване и промених изцяло начина си на хранене: спрях месото, бялото брашно и захарта. Казах си "Тези неща са вредни за мен и не ги искам!" И това беше. Допълнително включих повече зеленчуци, ядки и плодове в менюто си, както и поне 4 км ходене всеки ден и веднъж в седмицата разтоварващ ден. Да издържам 1 ден само на плодове и вода също не е проблем, защото си казвам "Искам организма ми да се пречисти от отровите, които съм натрупала през всички тези години". И така вече един месец и се чувствам прекрасно! Не ми се е налагало досега нито веднъж да се боря с волята си. Като ми се прияде нешо сладичко, ям стафиди или пълнозърнест хляб с мед. Е, за 1 месец съм си позволявала 1-2 пъти и по една шоколадова вафла да речем, все пак целта не е да се измъчвам.
Всичко е въпрос на нагласа, сама се уверих в това. |
|
|
|
|
|
СЕЛЕНА Ярослава Велесова
Местожителство: София
|
Пуснато на: Съб Май 10, 2008 11:54 am
Заглавие :
|
|
|
Само да предупредя: внимавайте много, когато спирате да ядете месо!
Внимавайте, защото може да се сдобиете на първо време с някоя прекрасна анемия - няма значение дали човек е закръгленичък или слабичък.
Така, че не изключвайте плодове и зеленчуци от храната си, които съдържат не само желязо, но и доста протеини, както и фолиева киселина, както и силиций!
Добре е да си хапвате рибка и може би пиленце, но ... това с лечебна цел!
Иначе яжте това, което ви се яде и си наблюдавайте реакциите на организма.
Така ще разберете кое му е необходимо и кое не, като по този начин ще можете да регулирате биохимичните процеси в него!
Не е трудно - иска се само разбиране по въпроса.
Ех, с това разбиране ... |
|
_________________ Истинският Гуру е в теб! Намери го ...
|
|
|
|
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
НАЧАЛО / Към уебсайта
|
|